Revista Atelierul împlinește 9 ani

Revista Atelierul, platforma activă, online de promovare atât a industriilor creative și culturale din România, cât și a celor din străinătate, împlinește 9 ani de activitate pe 1 aprilie 2019. De-a lungul acestor ani, Magmob s-a numărat printre partenerii media ai Revistei Atelierul.

Magmob este alături de echipa Revista Atelierul la împlinirea a 9 ani de activitate!
  |  

Revista Atelierul și-a propus încă de la momentul fondării să fie un promotor activ al designerilor și creatorilor de produs și al evenimentelor creative naționale și internaționale. În cei 9 ani de existență, echipa a realizat peste 2.900 de articole care au ajuns la peste 7 milioane de cititori, a promovat peste 1.500 de artiști și designeri de produs și a fost partener media la peste 600 de evenimente de profil naționale și internaționale.

Revista Atelierul a inițiat unul dintre puținele evenimente exclusiv de networking destinate industriilor creative, Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs - expoziție pop-up organizată din 2012 la nivel național.

Mihaela Ion, co-fondatoarea proiectului Revista Atelierul, menționează: „Am surprins și surprindem prin acest proiect toate etapele de formare ale industriilor creative românești. Suntem online zilnic și cred că doar prin multă perseverență, o echipă extraordinară și dedicată de redactori, editori, fotografi și voluntari am reușit să ne poziționăm inițial ca promotori ai industriilor creative românești, iar acum pătrundem în zona europeană. Dacă vă uitați la primele articole de pe site, veți regăsi o majoritate de designeri și creatori de produse care și-au redefinit între timp afacerea, dar s-au profesionalizat în domeniul creativ”.

Teodora Vlădescu, co-fondatoarea proiectului Revista Atelierul: „De la <<Prima revistă de handmade din România>> la <<Promotorii industriilor culturale și creative>> – Revista Atelierul a crescut împreună cu cititorii săi și cu designerii pe care îi promovează. De când handmade era un concept nou în România și până acum, când a devenit normal să cumperi produse de autor, Revista Atelierul a observat, comentat și promovat dezvoltarea industriilor creative. Mie, personal, mi se pare un progres imens într-un timp foarte scurt și sunt curioasă să aflu unde o să ajungem peste alți nouă ani.”

Revista Atelierul este un proiect al Asociației Atelierul de Creație, care din februarie 2018 este membră a rețelei internaționale N.I.C.E (Network for Innovation in Culture and Creativity in Europe). De peste 4 ani, Revista Atelierul co-organizează la Romexpo, două dintre cele mai importante coferințe de profil: Conferința de Design din cadrul BIFE SIM și cea de la Construct- Ambient Expo. 

De 9 ani Revista Atelierul a susținut designerii și creațiile made in Ro, devenind un canal important de comunicare al brandurilor creative.

Echipa este recunoscătoare că le-au stat alături în această frumoasă călătorie tuturor partenerilor,  creatorilor și designerilor talentați cu care au colaborat în toți acești ani, dar mai ales cititorilor, oameni pasionați de design și pentru care creativitatea face parte din viața de zi cu zi. Pe viitor, își dorește să promoveze designul românesc de calitate și viziunea creativă dezvoltată în România la nivel european.

 


Octostil la Mobila Expo 2019

Săptămâna trecută, între 14 și 17 martie, s-a desfășurat la Romexpo o nouă ediție a cunoscutului târg pentru producătorii și furnizorii de mobilă și accesorii Mobila Expo. Evenimentul a avut loc în pavilionul B1, ocupând doar jumătate din suprafață, dar impresionând plăcut printr-un stand anume.

 +4
Un stand plin de creativitate și eleganță/Octostil.ro
  |  

Octostil e o prezență destul de recentă la târgurile de profil din București, dar o prezență de efect. Standul a ieșit clar din tipare, atât mulțumită pieselor de mobilier, caracterizate de un suflu original la nivelul designului, cât și decorului amenajat în culori închise (negru, mai precis) ce au ajutat exponatele să iasă în evidență.

Standul Octostil de la Mobila Expo 2019 a cuprins mai multe modele de biblioteci de forme atipice, dar și un pat cu tăblie unică până acum în România: un element decorativ sub forma unui cerc decupat chiar în mijlocul spătarului.

 +4 www.octostil.ro +4 www.octostil.roPatul face parte din colecția Bonsai, având ca sursă de inspirație cultura japoneză. Materialele nu puteau fi decât pe măsura designului, adică lemn masiv din stejar, nu doar la nivelul structurii vizibile, ci și la nivelul somierei.

 +4 www.octostil.roDin aceeași colecție face parte și Coloana Bonsai, un corp de bibliotecă realizat în același spirit al culturii japoneze, pe cât de viguros, pe atât de emoționant de grațios – finisajul este unul perlat, care îndulcește aspectul rustic al lemnului de stejar. Prețurile fiecăreia dintre piesele de mobilier colecția Bonsai de la Octostil sunt trecute pe site-ul producătorului.


IFEX 2019 – cel mai prestigios eveniment de mobilă al momentului

Între 11 și 14 martie 2019, la Jakarta Expo Center se desfășoară IFEX, unul dintre cele mai importante evenimente din industria mobilei, la nivel asiatic. Sub sigla REDEFINEȘTE – INSPIRĂ – INOVEAZĂ, ediția 2019 și-a deschis porțile cu cele mai interesante noutăți în materie de mobilă și decoruri interioare.

 +3
A început unul dintre evenimente asiatice ale industriei mobilei: IFEX 2019/ifexindonesia.com
  |  

IFEX (Indonesia International Furniture Expo) se înscrie în ceea ce specialiștii industriei de mobilă și accesorii din lume numesc turneul asiatic, Asia Furniture Show (un șir de mai multe evenimente dedicate acestui domeniu, organizate toate în această parte a lumii, în fiecare primăvară) și constituie unul dintre evenimentele de neratat ale anului. Succesul acestui eveniment crește de la o ediție la alta, punând în lumina reflectoarelor ceea ce are industria indoneziană mai bun: mobilă din ratan, mobilier din lemn natural și colecții de decorațiuni interioare.  Începând din acest an, târgul își extinde gama de produse, incluzând și produse artizanale cu specific local. +3 www.ifexindonesia.com

Loc de desfășurare: Jakarta Expo Center, desfășurat pe o teren de 44 de hectare și oferind suprafețe expoziționale de 100.000 metri pătrați.

 +3 www.ifexindonesia.comCâteva date statistice ale ediției 2018 IFEX:
-    500 expozanți
-    11.000 cumpărători din 118 țări

Ediția 2019 vine și cu premieră: CRAFTNATION, un expoziție cu vânzare dedicată produselor meșteșugărești, realizate la standarde profesionale, în Indonezia.

Redacția Magmob participă ca-n fiecare an la IFEX, urmând să revenim cu materiale pline de imagini și păreri de la fața locului. Stați pe aproape!

 


MIFF 2019 dedicat producătorilor din Muar

În perioada 8-11 martie 2019 are loc unul dintre cele mai importante show-uri de mobilă și accesorii la nivel internațional: Malaysian International Furniture Fair (MIFF). Invitați speciali: reprezentanții industriei de mobilă din Muar, declarat deja din toamna trecută drept orașul mobilei din Malaysia.

 +3
Începe ediția 2019 a prestigiosului MIFF/Miff.com.my
  |  

În acest an, MIFF celebrează 25 de ediții anuale, iar ediția de anul acesta are în centrul atenției industria din  Muar considerată drept forța motrice a exporturilor de mobilier malaysian către state precum SUA, Japonia, Singapore, Australia sau Marea Britanie. MIFF reprezintă principala piață de desfacere a colecțiilor de mobilă din lemn și cel mai mare furnizor de soluții dedicate spațiilor office în spațiul asiatic.

„Ediția 2019 a târgului MIFF este și o ocazia pentru a reafirma parteneriatul dintre acest eveniment major și Asociația de Mobilă din Muar. Acest remarcabil amestec de inovație, calitate a meșteșugului și performanță în design va fi prezent și la ediția de anul acesta a MIFF, asigurând vizitatorilor o nouă experiență de neuitat”, a declarat Karen Goi, General Manager al evenimentului.

Ediția MIFF 2019 va avea loc în mai multe locuri din Kuala Lumpur: Centrul Internațional de Comerț și Expoziție, respectiv Putra World Trade Center.

 +3 www.miff.com.my„MIFF este platforma ideală de expunere a tuturor producătorilor din Muar sub același acoperiș.  Orice fel de mobilă ar căuta vizitatorii să vadă la MIFF 2019, aceasta e produsă în Muar. Iar anul acesta, târgul este și mai mare, aceasta însemnând mai multe produse și cele mai noi colecții. Parteneriatul dintre MIFF și Asociația de Mobilă din Muar durează din 2013. Diversitatea vizitatorilor profesionali asigură expozanților mai vechi și mai noi oportunități de afaceri și contribuie la expansiunea exporturilor de mobilă din Malaysia”, a explicat Keh Wee Kiet, General Manager al Asociației de Mobilă din Muar.

 +3 www.miff.com.myLa MIFF 2019 vor expune 650 de furnizori de mobilă din Malaysia și producători din întreaga zonă asiatică; vizitatorii profesionali vor avea nevoie de ceva timp pentru a-i descoperi pe toți aceștia. Raportat la alte ediții ale evenimentului, MIFF crește de la an la an. În cadrul ediției 2018, suprafața de expoziție a fost suplinită cu 25% față de ediția 2017, iar cei 620 de expozanți au primit vizita a circa 20.000 de vizitatori din 134 de state.
Revenim cu un material despre MIFF 2019, după încheierea acestei ediții.


ETHAN ALLEN ROMÂNIA – mobilă inspirată de Oscar 2019

Un magazin de mobilă din București uimește prin ingeniozitate, punând în legătură strânsă piesele sale de mobilier și ținutele purtate de vedete pe covorul roșu de la Gala Premiilor Oscar 2019.

 +5
Covorul roșu al pieselor de mobilă de Oscar 2019 de la Ethan Allen
  |  

Magazinul este Ethan Allen, reprezentanța pentru România, și provocarea sa către cumpărătorii de mobilă luxoasă este una inedită. Pentru cei care au admirat toaletele extravagante de la Oscar 2019 Ethan Allen Romania are corespondențe în domeniul mobilierului. Adică:

 +5 www.ethanallen.ro Lady Gaga versus consola Joelle
Cui i-a plăcut toaleta purtată de Lady Gaga îi va plăcea și consola Joelle, de culoare neagră precum rochia și cu același design vaporos, redat prin marginile frumos sculptate manual, în lemn de pin.

 +5 www.ethanallen.ro Jennifer Lopez versus candelabrul Alexa Cui i-a plăcut toaleta purtată de Jennifer Lopez cu siguranță îi va plăcea candelabrul Alexa, creat în stil imperial din zeci de cristale strălucitoare, prinse pe un schelet metalic argintiu ce contribuie la un aspect sofisticat, dar contemporan.

 +5 www.ethanallen.ro Glenn Close versus masa de accent Dimond Faceted Cui i-a plăcut toaleta aurie purtată de Glenn Close îi va plăcea și măsuța de accent Dimond Faceted, o adevărată bijuterie nu doar prin finisajul înecat în aur, ci și prin zecile de fațete inspirate de aspectul unui diamant perfect șlefuit.

 +5 www.ethanallen.ro Sarah Paulson versus scaunul Margaux Cui i-a plăcut rochia grandioasă a Sarei Paulson îi va fi pe plac și scaunul Margaux, o combinație de culoare îndrăzneață la nivelul tapițeriei și grație a designului sculptural.
Cei care au doresc să aibă acasă un strop din eleganța strălucitoare a Hollywood-ului sunt deci așteptați în magazinul Ethan Allen din România.