logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Publicitate

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Romanian Design Week 2016, în imagini

S-a încheiat ediția 2016 a Romanian Design Week, și am decis ca, la final de eveniment, să vă arătăm colecțiile de mobilier și decorațiuni interioare care ne-au plăcut nouă cel mai mult. Încă o dată designul românesc ne-a încântat!

rdw-1307
Romanian Design Week 2016 - Magmob.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  06 Iunie 2016

Cea de-a patra ediție Romanian Design Week s-a desfășurat în Piața Amzei din București, într-un decor cu accent pe nevoia de nou, modern și practic. Eleganța a fost interpretată într-o nouă formă, printr-un amestec de funcționalitate, originalitate și sursă de inspirație autentic românească.

Încă de la intrarea în incinta Romanian Design Week, privirea este atrasă de colecția de scaune neobișnuite ale arhitectului Cristian Corvin – Takîm. Scaunele sunt din lemn masiv, cu spătare inedite, în forme de tacâmuri de masă: furculiță, lingură, spatule. Sunt ideale pentru amenajarea unui living privat, autentic românesc, dar și în spațiile HoReCa, în restaurante cu specific românesc.

www.magmob.ro
Colecția de scaune Takîm

www.magmob.ro
Colecția Takîm - scaune inspirate de tacâmuri

Echipa Materia a fost prezentă la Romanian Design Week 2016 cu o colecție fascinantă de mobilier pentru living, din lemn masiv cu finisaj carbonizat, după o tehnică japoneză deja consacrată. Au fost expuse în standul Materia: măsuțe de cafea Malthen, masa Alkar și cele trei scaune de tip taburet, denumite Faug.

www.magmob.ro
Materia: masă și tabureți

Arhitectul Ciprian Manda a venit la Romanian Design Week 2016 cu piese încadrate unui stil ceva mai modern în comparație cu stilul tradițional ce-l consacrase. Lada de zestre albastră a fost concepută de Ciprian Manda în colaborare cu un meșter popular din zona Dobrogei, Toader Calciu, și are atât funcție de depozitare, cât și funcție de relaxare, căci în formulă închisă, poate fi folosită ca bancă. Senzaționale au fost și piesele din colecția pentru living, concepută de Ciprian Manda cu un design echilibristic, minimalist – etajere, rafturi, măsuțe de cafea și noptiere din lemn masiv, în forme geometrice aparent neterminate, dar de o stabilitate uluitoare.

www.magmob.ro
Ciprian Manda - colecție minimalistă

www.magmob.ro
Ladă de zestre - Ciprian Manda și DeltaCraft

Scăunelul Crețu&Crețu este o creație a unei tinere studente la Arhitectură, Anca Ioana Crețu. Taburetul a fost conceput în cadrul unei campanii umanitare pentru comunitățile defavorizate ale României și militează pentru integrarea în designul de mobilier a resturilor rezultate din activitățile specifice unui șantier. Scăunelul Crețu&Crețu este din resturi de lemn, finisat cu ajutorul carbonului.

www.magmob.ro
Cretu&Cretu și Umeraș - Romanian Design Week 2016

Măsuța Umeraș aparține echipei de arhitecți Miso și este o piesă inedită, creată ingenios din mai multe materiale de uz casnic. Picioarele măsuței de cafea Umeraș sunt din… umerașe metalice, iar blatul este un amestec estetic de resturi lemnoase din pin, molid și lemn de plop, rășină – totul încorporat între plăcuțe de plexiglas menite să dea stabilitate piesei de mobilier.

Biroul Novum este o creație internațională, o colaborare între doi designeri: Eliza Culea și Min Hong. Biroul Novum a avut ca sursă de inspirație relieful muntos al Chinei, iar ceea ce i-a impresionat în mod special pe români a fost placajul în relief, ca o sculptură rotundă, foarte plăcută la atingere.

www.magmob.ro
Biroul Mont-1, în colecția Novum

Un spațiu expozițional generos a fost acordat pieselor de mobilier și accesoriilor pentru cei mici, la Romanian Design Week 2016: Leeah Toys, Vlad Osiac, Yumi Studio și Eematico. Nu pierdeți întreaga galerie foto, cu clic pe imagine!

www.magmob.ro
Eematico - jucării moderne și prietenoase cu mediul, pentru cei mici

www.magmob.ro
Yumi Studio: mobilier și accesorii pentru cei mici

www.magmob.ro
Colecții pentru copii: Eematico + tabla de șah a lui Vlad Osiac + Leeah Toys