logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Romanian Design Week 2024, în cifre finale

Între 24 mai și 2 iunie, Bucureștiul s-a transformat în capitala designului românesc și nu numai. Ediția RDW a acestui an a stat sub semnul inovației și al sustenabilității, lansând creativilor o provocare de netrecut cu vederea: UNLOCK THE CITY! Și se pare că au făcut-o, organizatorii anunțând o cifră satisfăcătoare în ce privește vizitatorii RDW: 80. 000 de oameni au luat parte la experiența acestei ediții.

Romanian Design Week 2024, în cifre finale
romaniandesignweek.ro/ Mihai Ciobanu
Andreea Chiru  |  13 Iunie 2024

Vremea călduroasă nu a stat în calea consumatorilor de design. A fost o ediție de succes, prin prisma interesului trezit de toate segmentele festivalului. Cifrele sună bine. RDW Exhibition a fost amenajată într-o clădire monument istoric din centrul Bucureștiului, clădirea Cina, unde 40.000 de vizitatori au admirat cele 200 de proiecte creative organizate pe șase categorii: arhitectură, design interior, design grafic, design de produs, ilustrație și modă. La parterul clădirii s-a aflat componenta internațională a RDW, sub forma unei expoziții de design la care au contribuit reprezentanți din țări precum Danemarca, Italia, Suedia, Spania, Franța, Republica Moldova.

La subsolul clădirii Cina, vizitatorii s-au bucurat de… shopping, în cadrul RDW Concept Store. Pe o suprafață de 200 mp, 9 branduri românești și-au expus și mai ales vândut produsele: bijuterie, ceramică, porțelan. Cumpărăturile totale s-au ridicat la suma de 25.000 euro.

Organizatorii spun că ediția de anul acesta, cu numărul 12, a fost cea mai bogată în evenimente, ceea ce s-a reflectat în numărul de oameni atrași în jurul lor: 40.000 de pasionați de design au luat cu asalt cele 130 de evenimente – workshop-uri, expoziții de design, lansări produse, open doors – reunite sub conceptul RDW Design Go! Un punct de maxim interes s-a dovedit și la această ediție Noaptea Studiourilor de Arhitectură care a bătut recordul la această ediție prin participarea a nu mai puțin de 25 de studiouri, atrăgând într-o singură noapte 3.500 de vizitatori.

„Cred că, în acest an, am mai făcut un pas în direcția pe care ne-am propus-o de mai mult timp: de a face ca festivalul să fie preluat și adoptat de oraș, dat fiind că toți cei care fac parte din industriile creative pot să se organizeze și să își găsească propriile pretexte de expunere și interacțiune cu publicul larg în cadrul RDW Design GO!”, a declarat Andrei Borțun, CEO The Institute.

Publicitate
Publicitate