logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Publicitate

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

S-a inventat materialul care poate înlocui masa lemnoasă

Un material compozit inovator, care poate fi folosit pentru a înlocui lemnul în industria mobilei, dar și în alte domenii, a fost prezentat de curând în România. Reprezintă o invenție foarte nouă, menită a proteja pădurile împotriva tăierilor excesive.

taparo-2776
Publicitate
Andreea Chiru  |  18 Septembrie 2017

Materialul compozit este o invenție 100% românească și a fost deja premiat în cadrul târgurilor de inventincă, care au fost organizate în acest an la Cluj și la Iași. Ideea îi aparține omului de afaceri Ioan Filip și a fost elaborată, sub coordonarea sa, de Departamentul de Cercetare – Dezvoltare al Grupului Taparo. Practic, inovația dezvoltată de echipa de cercetare a Grupului Taparo va avea ca rezultat reducerea tăierilor de păduri.

Materialul compozit, obținut dintr-un amestec de plante tehnice cu fibră textilă termoplastă, este ecologic, reutilizabil aproape 100% și asigură înlocuirea masei lemnoase, dar și obținerea de piese de mobilier cu forme care să permită un design creativ și care să țină pasul cu tendințele actuale.

Grupul Taparo este o afacere de familie, 100% românească, care include companiile Taparo, Eurocomfil Invest și 4Brands, specializate în producția de articole tapițate. Grupul Taparo este cel mai mare angajator din Țara Lăpușului, având peste 1.700 de angajați.