Târgul Light + Building, programat pentru la toamnă

Printre atâtea evenimente ba amânate, ba chiar anulate pe fondul pandemiei de COVID, iată o veste bună: târgul Light + Building a fost programat să aibă loc în toamna acestui an, la Frankfurt. Evenimentul are loc din doi în doi ani, iar ediția din toamna lui 2022 este așteptată cu mare interes.

 +33
Un eveniment marca Messe Frankfurt./Light-building.messefrankfurt.com  
  |  

Organizatorii Messe Frankfurt au anunțat datele sigure de desfășurare a târgului Light + Building: 2-6 octombrie 2022. Sunt așteptați să se înscrie pentru participare cu stand circa 1300 de expozanți din 46 de țări. Noua ediție este una îndelung așteptată, câtă vreme târgul a lipsit în ultimii patru ani, pe fondul pandemiei. Chiar și organizarea din acest an a fost îndelung gândită, soluția fiind această ediție de toamnă.

Târgul Light + Building are loc în Germania, la Frankfurt și se adresează industriei energiei, având ca scop și misiune găsirea de soluții pentru reducerea consumului de energie electrică la nivelul clădirilor. Contextul: orașul smart. Cuvinte cheie: protejarea resurselor naturale. Temele ediției de toamnă ale evenimentului au fost deja anunțate și se referă la nevoia digitalizării, sustenabilității și energiei verzi.  

„În aceste ultime săptămâni, am contactat toți expozanții târgului Light + Building și am discutat cu ei despre posibilitatea organizării acestei ediții de toamnă. Mulți dintre actorii naționali și internaționali ai industriei de profil au confirmat deja participarea la ediția de toamnă.”, a declarat  Iris Jeglitza-Moshage, Senior Vice President Technology.

Ediția obișnuită a târgului Light + Building avea loc de regulă în luna martie a anului, dar de această dată organizatorii au dorit să elimine cu orice preț varianta anulării ediției 2022. Așa că au găsit soluția amânării pentru la toamnă.


Află totul despre sistemele de ridicare AVENTOS!

O inițiativă lăudabilă din partea Blum România: programe de training online în cadrul cărora creatorii de spații moderne pot învăța în cele mai mici detalii cum să folosească sistemele și tehnologiile de mișcare Blum pentru proiectarea interioarelor în pas cu timpul.

 +33
Program de training online, cu specialiștii Blum România./Blum.com/ro  
  |  

Este vorba de webinarii organizate de specialiștii Blum România, menite să explice pe larg în ce fel se pot utiliza produsele și tehnologiile de mișcare Blum. Pot fi considerate un mod de a pătrunde tainele tehnologiei Blum, cu ajutorul consilierilor companiei.

Săptămâna care vine vor avea loc două sesiuni de training, în zilele de luni 11 aprilie și marți 12 aprilie, ambele cu începere de la ora 9:00. Tema: sistemele de ridicare pentru uși – AVENTOS. Cele două zile de training vor fi susținute de specialiștii companiei, Cristian Miclea (product trainer Blum România) și Mihăiță Bogdan (specialist E-SERVICES) care vor prezenta și proiecta gama AVENTOS în programul „Configurator de corpuri”.

„Există multiple modalități pentru a îmbunătăți calitatea spațiului de locuit. Gama variată de sisteme de ridicare pentru ușile corpurilor superioare, AVENTOS, vă introduce într-un univers fascinant al posibilităților de proiectare. Indiferent de tipul deschiderii: pliere, rabatare, basculare sau pivotare, sistemele de ridicare AVENTOS ies în evidenţă.” – se arată în newsletterul transmis de Blum România.

La sesiunea de training de săptămâna viitoare se pot înscrie atât persoane juridice, cât și fizice, accesând linkul pus la dispoziție de Blum România.


Maison&Objet 2022: cum a fost ediția de primăvară

După o amânare apărută pe fondul pandemiei de COVID (varianta OMICRON), Maison&Objet s-a desfășurat în condiții de prezență fizică la Paris, iar organizatorii au anunțat că ediția a fost una de absolut succes. Urmează cea de-a doua ediție a anului, în septembrie 2022.

 +33
S-a încheiat prima ediție Maison&Objet a anului./Maison-objet.com  
  |  

Ediția de primăvară a târgului Maison&Objet a avut loc în perioada 24-28 martie, în cadrul celor 7 galerii din centrul expozițional Nord Villepinte și pare să fi atras o participare internațională bună, în condițiile în care 1 din 3 vizitatori a venit din afara granițelor Franței. Față de ediția anterioară, Maison&Objet a înregistrat o rată de creștere cu circa 37% a vizitatorilor străini.

Târgul Maison&Objet în cifre:
- aproape 52.000 de vizitatori din 136 de țări și 1811 branduri din 53 de state
- 513 branduri aflate la prima participare la Maison&Objet
- cei mai mulți vizitatori străini au provenit din Belgia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania și Germania
- cei mai numeroși expozanți au provenit din Italia, Belgia, Olanda, Germania, Portugalia

În premieră, a avut loc și un eveniment destinat exclusiv reprezentanților profesionali prezenți la Paris: „Maison&Objet în the City”, un circuit al celor mai frumoase destinații decorate în stil pur parizian, adică 90 de showroom-uri dedicate soluțiilor de amenajare și-au deschis porțile în cadrul acestui tur în premieră.

„Această a doua ediție post-pandemică a Maison&Objet a dovedit fără urmă de îndoială că toți reprezentanții industriei erau nerăbdătorii să se întâlnească față-n față pentru schimburi de idei și pentru a descoperi noile trenduri în materie de decor, design și lifestyle”, se arată în comunicatul de presă al organizatorilor.

Urmează ediția a doua a Maison&Objet 2022 în septembrie, o ediție destinată soluțiilor de decorare și amenajare interioară.


Habitat – târgul de mobilă al Spaniei, rezervat aproape complet

În contextul în care mai toate evenimentele internaționale dedicate mobilei suferă amânări sau chiar anulări, avem o vestă bună din Spania. Târgul Habitat, cel mai important eveniment de profil al Spaniei, anunță rezervarea aproape integrală a standurilor expoziționale. Cu șase luni înainte de deschidere!

 +33
Vești pline de optimism din Spania./Feriahabitatvalencia.com  
  |  

Mai este aproape o jumătate de an până ca târgul Habitat să-și deschidă porțile în Valencia, iar spațiile de expoziție au fost rezervate deja în cea mai mare parte. Organizatorii anunță că cei 60.000 mp ai locului de desfășurare al evenimentului, Complexul Feria Valencia, vor fi ocupați în totalitate.

„Suntem încântați să vedem că cele mai multe dintre companiile invitate să participe la acest eveniment au răspuns pozitiv”, a declarat directorul Feria Valencia, Daniel Marco. „Ultima ediție s-a ținut în anul 2019, urmând doi ani de absență, astfel că ne-am propus ca, din punctul de vedere al participării expozanților, să atingem cel puțin rata de participare a ediției din 2019. Și, din fericire, putem confirma că această dorință a noastră se împlinește chiar cu jumătate de an înainte de începerea evenimentului.”

Ediția Habitat din 2019 a beneficiat de 32.796 vizitatori profesionali, provenind din 70 de țări.

Habitat urmează să se desfășoare între 20 și 23 septembrie, sub forma unui eveniment dedicat mobilierului în stil contemporan, colecțiilor pentru dormitor și accesorii decorative. În premieră, vor fi integrate două noi componente: Home Textiles Premium (pentru producătorii de accesorii textile) și Espacio Cocina SICI (mobilier și echipamente pentru bucătărie). Cele două sunt, la origine, showuri de sine stătătoare, și pentru întâia oară se vor desfășura concomitent cu Habitat, sub aceeași cupolă, urmând ca cele trei componente să poate fi vizitate în același loc.

Considerat cel mai mare eveniment dedicat stilului spaniol de amenajare interioară, Habitat Feria Valencia reprezintă evenimentul de impact al Spaniei, cu participarea principalilor actori din industria mobilierului pentru dormitor, iluminatului, tapițeriei și accesoriilor decorative.
 


Surpriză: eveniment pop-up în cadrul spoga+gafa 2022

În premieră absolută, organizatorii Koelnmesse anunță un demers menit să aducă beneficii producătorilor de mobilă din Europa: în cadrul ediției 2022 a târgului spoga+gafa va fi introdusă și o componentă dedicată mobilierului indoor.

 +33
După amânări și chiar anulări de evenimente, în sfârșit și o veste bună!Spogagafa.com  
  |  

În mod tradițional, spoga+gafa reprezintă un eveniment internațional destinat amenajării spațiilor outdoor, dar, ținând cont de felul în care pandemia de COVID a afectat întreaga industrie a mobilei și accesoriilor, mai ales pe cea din domeniul HoReCa, organizatorii au decis integrarea unei noi dimensiuni, cea a mobilierului pentru interioare. În acest fel, spoga+gafa 2022 va conține atât mobilă pentru interioare, cât și pentru spații exterioare, oferind vizitatorilor o gamă și mai variată de colecții și soluții.

O altă noutate ține de „vârsta” pieselor de mobilier ce vor putea fi expuse în cadrul spoga+gafa 2022: atât colecții încă nelansate, cât și colecții încadrate deja la categoria bestseller pe plan internațional. „Ne găsim încă în vremuri tulburi, piața este volatilă, așa că piese și colecții deja lansate anterior vor putea fi expuse, cu doar mici updateuri” – se arată în comunicatul de presă al Koelnmesse.

Introducerea mobilierului pentru interioare la ediția din acest an a spoga+gafa se face sub denumirea sugestivă de „Home meets spoga+gafa” și reprezintă unul dintre demersurile „"Three Steps on the Road to imm cologne 2023". Este vorba despre trei formate de evenimente menite să anticipeze îndelung așteptatul imm cologne, amânat pentru anul 2023.
•    „Home meets spoga+gafa” – mobilier indoor, în premieră în cadrul unui eveniment eminamente dedicat amenajărilor outdoor.
•    „Sleep Cologne” – dedicat producătorilor de produse exclusiv pentru dormitor, adică saltele, paturi box-spring, saltele de apă, accesorii textile pentru pat.
•    „PURE meets ORGATEC” – o combinație inspirată de stilul de viață în pandemie și anume, soluțiile office adaptate la spațiile private, câtă vreme tot mai multă lume a lucrat în această perioadă de acasă.

spoga+gafa 2022 este programat anul acesta în perioada zilelor 19-22 iunie, la Köln, urmând a se desfășura în condiții de siguranță medicală. Magmob va participa ca de fiecare dată la acest eveniment, prin prezența redactorului-șef Zilahi Imre.