logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Te-ai înscris în competiția The Architecture Chair?

S-a lansat anul acesta prima ediție a unei întreceri internaționale, având potențial să se transforme într-un eveniment de marcă: The Architecture Chair. Deschis tuturor arhitecților și designerilor de produs din orice colț al lumii, competiția caută marile talente, provocându-le la realizarea unei piese de mobilier emblemă. Conceptul a fost inspirat de scaunul iconic, de acele scaune celebre care au făcut istorie în ultima sută de ani.

Te-ai înscris în competiția The Architecture Chair?
Architecturecompetitions.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  26 Septembrie 2023

Adevărul este că The Architecture Chair reprezintă o șansă unică de promovare a originalității, punând accentul pe stilul creativ al fiecărui designer de mobilă – un stil de transpus cât mai elocvent într-o singură piesă de mobilier: un „simplu” scaun. Ideea le-a venit organizatorilor pornind de la scaunul-icoană creat de nume precum Charles și Ray Eames, Ludwig Mies van der Rohe, Marcel Breuer sau Arne Jacobsen.

Criterii de design
: materiale inovatoare, tehnică nouă, ergonomie, funcționalitate și aspect original. Toate aceste elemente trebuie să se regăsească în proiectul scaunului. „The Architect’s Chair îndeamnă concurenții să treacă dincolo de limitele arhitecturii și să pătrundă în adâncurile designului de produs, creând un scaun-emblemă prin care să-și exprime stilul creativ și viziunea proprie. În acest fel, își vor dovedi versatilitatea și, în egală măsură, vor contribui la întreținerea dialogului dintre arhitectură și design.”, spun organizatorii.

Date de ținut cont

Înregistrarea în competiția The Architecture Chair trebuie să aibă loc până în data de 1 noiembrie 2023 – se poate face aici. Proiectele se pot înscrie până la 5 decembrie, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 13 februarie 2024. De remarcat: nu e nevoie ca scaunul-emblemă să fie construit în realitate, ci este suficient să existe la nivel de proiect. În concurs se pot înscrie randări fotorealiste. Competiția se adresează atât participanților individuali, cât și echipelor (având nu mai mult de patru membri).

Organizatorii
Sunt reprezentați de Buildner, o platformă de top dedicată competițiilor de arhitectură, având drept obiectiv să conecteze comunitatea arhitecților și designerilor de produs la un tip de competiție internațională care să genereze noi idei și să împingă tot mai departe limitele arhitecturii.

Premiile
Se acordă trei premii în bani și șase mențiuni onorante. Premiul întâi este de 3000 de euro, premiul al doilea constă în 1500 de euro, iar premiul al treilea – 500 de euro. Câștigătorii vor avea parte, evident, și de promovare pe canalele media ale platformei Buildner.

Juriul este unul internațional, aducând laolaltă creativi consacrați din Danemarca, Suedia, Elveția, Germania, China, Japonia.

Publicitate