Transylvanian Clusters International Conference - ediția a cincea!

În perioada 18-20 septembrie, urmează să se desfășoare la Cluj-Napoca Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania (TCIC), ediția a V-a. Prin acest eveniment, Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord continuă să asigure accesul mediului economic local la cele mai actuale studii, tehnologii, practici și tendințe din industriile de top.

 +3
Clusterele, asocieri voluntare între antreprenori, instituții de învățământ și administrație publică, deschid drumul spre meseriile viitorului!
  |  

Transylvanian Clusters International Conference urmărește inovarea și promovează colaborarea interdisciplinară și transfrontalieră. Schimburile de idei din cadrul evenimentului pot accelera dezvoltarea parteneriatelor de business. Consorțiul este format din asociații ce reprezintă sectoarele cu cel mai mare succes în regiune:  Cluster Mobilier Transilvan, Transilvania IT Cluster, Agro Transilvania Cluster, Transylvania Energy Cluster - TREC și Clusterul de Industrii Creative Transilvania.

Dicționarul colaborării – cluster, consorțiu, ecosistem, proiecte comune:
Consorțiul clusterelor funcționează ca un ecosistem, implementând numeroase proiecte în parteneriat, între care și Transylvanian Clusters International Conference. Alte două proiecte comune de succes au fost "România inteligentă" și "Partener StartUp". +3 MagMob

Clujul ar putea avea unul dintre cele mai rare lucruri din lume: un supercluster!
Proiectele comune înseamnă angajamente comune, iar aceste angajamente sunt considerate a fi principala provocare pentru 90% dintre grupurile care își propun să facă tranziția de la ecosisteme la superclustere (potrivit unui studiu independent realizat de Engage|Innovate). Superclusterele sunt considerate forme de organizare capabile să pună în comun resursele necesare pentru a rezolva cele mai mari provocări ale planetei, contribuind semnificativ la un viitor prosper. La nivel mondial sunt 7.000 de clustere, dintre care 3.000 în Uniunea Europeană. Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord are datele necesare spre a deveni un supercluster.

Programul conferinței:
Ediția a cincea a conferinței Transylvanian Clusters International se desfășoară între 18 și 20 septembrie, la CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative, din Cluj Innovation Park, ca o adevărată platformă de conectare pentru mii de specialiști din Europa, Asia, SUA și Africa, în domeniile IT, mobilă, agrofood, energie, industrii creative. Tema acestei ediții este dedicată ecosistemelor create de clustere – cum funcționează, cui se adresează, cum pot stimula inovarea și cum pot oferi susținere pentru afaceri aflate la început de drum.
Conferința clusterelor a fost creată pentru a facilita accesul la cunoștințe de specialitate și exemple de succes, direct de la sursă.
 +3 MagMob
Participare:
Participanții pot discuta liber cu specialiști de top, veniți ca speakeri, pot face schimb de bune practici și idei, pot afla despre tendințele pieței, produse și servicii noi. Participanții la conferință vor putea alege secțiunile care li se potrivesc cel mai mult, în funcție de domeniile lor de activitate:

  • Cei din industrii creative (și nu numai) vor putea dezbate despre provocările prezente și modalități optime de a le depăși, alături de specialiști care au implementat cu succes zeci de proiecte;
  • Cei din domeniul agro-alimentar pot afla direct de la reprezentanții sectorului IT despre folosirea datelor pentru o agricultură 4.0;
  • Cei din IT pot avansa colaborarea trans-sectorială în era digitală;
  • Cei din domeniul energetic sunt invitați să repună în discuție noi posibilități de accesare a resurselor regenerabile;
  • Cei din industria lemnului și mobilierului pot identifica paradigme de eficientizare a colaborării, prin abordări și instrumente practice de ultimă generație.

Alături de dimensiunea conceptuală și de bune practici, participanții sunt încurajați să identifice potențiali parteneri de afaceri sau clienți, transformând schimbul de idei într-o relație economică.

Membrii clusterelor pot participa gratuit, pe bază de rezervare:

Participarea la conferință este gratuită pentru membri ai clusterelor care solicită din timp invitația de la clusterul din care fac parte, prin acest formular: http://bit.ly/2ZPXnEJ. Înregistrarea participanților se face online, atât pentru cei din clustere, cât și pentru ceilalți care sunt interesați: https://transylvanianclusters.ro/registration-nm/

Platforma de matchmaking pentru întâlnirile față în față ce vor avea loc în 20 septembrie este disponibilă pentru participanți la conferință ce doresc să își  programeze întâlniri cu potențiali parteneri de afaceri: https://tcic2019.b2match.io/ 
Pentru a ține pasul cu noutățile despre conferință, aveți la dispoziție și pagina de social media: https://www.facebook.com/clustersconference/

Magmob este partener media al evenimentului Transylvanian Clusters International Conference.
 


Publicitate

OMBYTE de la IKEA – colecție destinată mutării

IKEA lansează colecția limitată OMBYTE pentru tinerii cu un stil de viață alert. Mutare după mutare, împachetare și despachetare – IKEA propune o serie de cutii speciale pentru aceste ocazii.

 +3
Colecția OMBYTE este limitată/IKEA.ro
  |  

Colecția este rezultatul colaborării dintre IKEA și o echipă de trei designeri, Erik Thomasson, Philipp Süssmann și Ida Pettersson Preutz tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor generației tinere de astăzi. Conceptul colecției OMBYTE pornește de la capacitatea de a împacheta într-un mod foarte practic și util și de a despacheta la fel de organizat pentru a nu pierde timpul mai mult decât e nevoie cu depozitarea lucrurilor în noua casă.

Practic, colecția MOBYTE include patru modele de cutii și toate obiectele necesare pe timpul mutării și instalării la noul domiciliu. +3 www.IKEA.ro

„Produsele disponibile în colecția OMBYTE sunt obiecte indispensabile în procesul de mutare, dar care, de asemenea, îți pun în valoare identitatea și vor putea fi expuse cu ușurință în noua locuință pentru a-ți reflecta stilul și personalitatea," spune James Futcher, IKEA Creative Leader.

„Știm că procesul mutării nu este unul ușor. Fie că te muți în altă parte a casei, peste stradă sau în cealaltă parte a orașului, cu OMBYTE, ne-am dorit să transformăm mutatul într-o activitate practică, dar și interesantă, adăugând culori, modele și expresivitate lucrurilor esențiale folosite la mutat.”, a declarat Mats Nilsson, IKEA Creative Leader. +3 www.IKEA.ro

Colecția OMBYTE include cutii de depozitare din lemn sau oțel, cutii mobile, și genți — tipul de produse la care vă așteptați de la IKEA — plus unele accesorii indispensabile atunci când te muți, precum cutii de carton, un cărucior, benzi adezive, și cuverturi de protecție. În locul griului utilitar, simplu, și a maroului pe care îl vedeți în mod obișnuit la produsele de deplasare și de depozitare, produsele din această colecție sunt disponibile în culori vii,  texturi interesante și imprimeuri creative. OMBYTE vă va face cu adevărat să vă doriți schimbarea locuinței!
 
Colecția ediție limitată OMBYTE va fi disponibilă începând cu 1 august în magazinele IKEA și online.
 


Colecția Ostinato by Cristian Branea atrage admirația străinilor

Colecția Ostinato aparține designerului Cristian Branea, co-fondator al studioului Materia. Designul modern turnat în forme clasice și combinațiile ingenioase la nivelul materialelor fac din această colecție una de excepție care atrage atenția specialiștilor din întreaga lume.

 +3
O colecție de succes nu doar în țară, ci peste tot în lume/Materia.studio
  |  

Colecția Ostinato poartă un nume provenit din muzică și care se referă la repetarea unui motiv sonor de-a lungul aceleiași compoziții muzicale. Secretul ostinato constă în faptul că repetarea sunetului nu are voie să ducă la monotonia piesei. Pornind de aici, colecția de piese de mobilier Materia reprezintă același concept de design repetat în forme și combinații de fiecare dată altfel. Ca material de lucru, lemnul este la putere, monopolizând atenția, în vreme ce accesoriile necesare sunt aproape nevăzute, în general din sticlă.

Ostinato Towers sunt două structuri de tip cabinet, minuțios lucrate atât la exterior, cât și la interior, în două variante de finisaj – natural (lemn de nuc) și lemn ars. La interior, cele două piese sunt prevăzute cu polițe din sticlă, pereții interiori fiind căptușiți cu alamă, ceea ce produce un efect luminos, ca de aur. Ostinato Tower dispune de trei compartimente, două cu ușă, unul de tip sertar, de asemenea îmbrăcat în alamă. +3 www.materia.studio +3 www.materia.studio

Iar ingeniozitatea acestei piese de mobilier cucerește începând cu anul 2018 scena internațională a designerilor de mobilier. Colecția Ostinato, cuprinzând și alte piese de mobilă, a fost răsplătită cu trei premii (la New York, Milano, Singapore), iar zilele acestea Cristian Branea a anunțat nominalizarea Cabinetului Ostinato în cadrul BIG SEE Product Design Awards, ce urmează a avea loc în toamnă la Ljubljana. Felicitări, Cristian Branea!


Publicitate

FÖRNYAD: o colecție destinată vieții studențești

FÖRNYAD este o colecție limitată, disponibilă în magazinul IKEA de la finalul lunii mai, având în centrul atenției un personaj deja celebru, oul designerului Sarah Andelman  și denumit Darcel Disappoint. Colecția este o colaborare între IKEA și celebrul designer.

 +2
Mobilier și accesorii IKEA inspirate de un personaj celebru/IKEA.ro
  |  

Colecția FÖRNYAD  pare o invitație în lumea desenului animat, combinând mobilier și accesorii funcționale cu designul jucăuș: albastrul colette și  personajul în formă de ou Darcel Disappoint cu un singur ochi și un monoclu. În acest fel, câteva produse disponibile în colecția FÖRNYAD, precum un taburet și un covor, iau forma acestui desen animat jucăuș, în timp ce clasicele piese consacrate IKEA, cum ar fi canapeaua KLIPPAN sau sacoșa FRAKTA, sunt împrospătate cu noi modele, buline albastru colette și imaginea lui Darcel.

„Viața este un amestec de suișuri și coborâșuri, iar modelul pe care l-am creat pentru sacoșa FÖRNYAD reflectă acest lucru. Sacoșa IKEA a devenit un produs iconic, deci este distractiv să îmi folosesc imaginația și să îmi imprim perspectiva pe acest produs. Am o mulțime de sacoșe albastre clasice acasă, le folosesc pentru lucruri nu atât de glamouros, precum depozitarea hainelor pe care trebuie să le spăl, dar cu acest nou model sacoșa poate fi folosită la fel de bine ca și geantă de călătorie sau dacă îți dorești să arați cool în timp ce rezolvi câteva treburi în oraș”, precizează co-designerul acestei colecții și al personajului Darcel, care descrie noul model de sacoșă FRAKTA.

 +2 www.IKEA.roColecția include și un covor haios, dar funcțional, care se potrivește într-o mulțime de camere și locuințe, dar și accesorii amuzante, precum un rucsac, un set de birou, o cutie de carton, umerașe și o husă pentru tablete. Nu lipsesc din colecția FÖRNYAD  nici jucăriile din pluș, scotch și patch-uri din material textil.

Colecția FÖRNYAD este disponibilă în magazinul IKEA Băneasa și online pe www.IKEA.ro.
 


Spoga+gafa 2019 – trendurile din industria amenajărilor outdoor

În perioada 1 septembrie 2019-3 septembrie 2019 va avea loc cea mai nouă ediție a târgului spoga+gafa. Suprafața destinată expozanților a fost deja rezervată în procent de 98% încă de pe acum. Vorbim de o suprafață de 230.000 mp și de 210 expozanți din 60 de state.

 +5
S-a stabilit data ediției 2019 a târgului spoga+gafa/Spogagafa.de
  |  

Impresionant, nu-i așa? Dincolo de participarea mare a actorilor din industria mobilei, accesoriilor și amenajărilor pentru spații outdoor, important este mai ales nivelul de inovație pe care îl are acest eveniment. Este locul în care se afirmă cele mai noi trenduri, cele mai îndrăznețe proiecte, cele mai interesante soluții. Anul acesta, tematica este despre spațiile verzi ale orașului: City Gardening. Pe scurt: grădinăritul urban. Un întreg pavilion, Pavilionul 6, este special dedicat acestei teme, incluzând aici soluții de irigare, creșterea plantelor și mobilier outdoor multifuncțional.

 +5 www.spogagafa.deEdiția 2019 spoga+gafa marchează și o premieră: prima secțiune a evenimentului, dedicată în mod special producătorilor de plante, secțiune denumită Power of Plant Brands. Vor fi reluate și teme care s-au bucurat la ediția trecută de un real succes: bucătăria în aer liber sau grădinăritul... smart – tehnologii de iluminare a spațiilor verzi, soluții pentru irigare și întreținerea gazonului, mașini și unelte. Sunt preconizate mari schimbări în ce privește trendurile despre decorarea spațiilor outdoor.

Cea mai mare suprafață a spoga+gafa 2019 va fi însă dedicată segmentului de mobilier în aer liber, fie că vorbim de mobilă pentru relaxare și petrecerea timpului, mobilier pentru petreceri în jurul grătarului, mobilier de camping sau mobilier decorativ. +5 www.spogagafa.de +5 www.spogagafa.de +5 www.spogagafa.de

Spoga+gafa se desfășoară tradițional la Köln, în Germania, fiind organizat de Koelnmesse, în portofoliul căruia se regăsesc alte evenimente la fel de majore – imm Cologne, Orgatec, Interzum.