BlackMob: mobilier pentru birouri surprinzătoare

Ne referim la birourile unei companii, nu biroul de acasă. Și aici propunerea este de luat în seamă: mobila sobră, neutră, rece și banală ar merita schimbată cu piese în diferite stiluri de amenajare – de ce nu și vintage? – pline de culoare și originalitate.

 +4
Birouri colorate și accente atipice/Blackmob.ro
  |  

BlackMob este un magazin de mobilă din Constanța specializat în colecții de mobilă office, dar piesele nu sunt câtuși de puțin clasice. Moderne sau vintage, într-o culoare vie sau mai multe, propunerile BlackMob ies din tiparele birourilor din România. Am Ales trei exemple edificatoare:

 +4 www.blackmob.ro Parantez este un dulap office absolut atipic. Corespunde așteptărilor legate de funcția de depozitare, dar designul geometric al corpului e completat de două picioare metalice cu totul neașteptate, construite dintr-o încrengătură de bare subțiri care, în ciuda aparențelor, asigură stabilitatea necesară.

 +4 www.blackmob.ro Același tip de picioare se regăsește și la măsuța de cafea Xenon, unde blatul mesei e completat de un corp cu rol de depozitare la vedere. Forma acestei măsuțe de la BlackMob este atât de atipică, încât vrea, nu vrea, este centrul atenției.

 +4 www.blackmob.ro Setul de canapea și fotolii Vana combină pielea ecologică cu lemnul masiv și un design modern cu un stil marcat de tușe asiatice. Se potrivește într-un birou directorial, destinat întâlnirilor cu partenerii de afaceri. Cele două fotolii și canapeaua Vana sunt construite pe un profil metalic, deci absolut rezistente, iar tapițeria din piele ecologică e umplută cu burete pentru confort deplin.
În curând, la BlackMob va fi disponibilă și mobilă pentru living și dormitor.


Edge, biroul care revoluționează mobila office

Pentru a răspunde nevoii tot mai acute de design revoluționar, Daniel Libeskind a creat pentru compania Turri un model de birou ce vine în întâmpinarea marilor corporații. Pe scurt, o piesă versatilă care se potrivește atât în sala de recepție, cât și într-un departament de lucru în echipă.

 +4
Un parteneriat între Turri și Daniel Libeskind/Cavalleri.com
  |  

Edge este denumirea noului tip de mobilier office rezultat în urma parteneriatului dintre firma Turri și designerul Daniel Libeskind. În loc de birou avem un corp format din mai multe module, ceea ce transformă această piesă într-una cu multiple funcții.

Edge reprezintă o soluție ideală pentru întâmpinarea clienților, partenerilor de afaceri sub forma piesei de recepție, dar în același timp poate fi amplasat într-un birou pentru departamentul de creație, să zicem.  Se compune din mai multe suprafețe de lucru, lipite laolaltă în așa fel încât să se poată lucra pe toate laturile – cel puțin cinci persoane au loc la biroul Edge. Designul este unul asimetric, dar stilul se încadrează în cel geometric, oferind creativității creatorului toată libertatea de mișcare. Corpurile au blaturile de lucru ușor înclinate, venind în întâmpinarea noului mod de lucru corporatist: tot mai puține hârtii spre deloc, instrumentele principale devenind laptopul, telefonul și tableta.  +4 www.cavalleri.com +4 www.cavalleri.com +4 www.cavalleri.com

Merită spus că lansarea biroului Edge e cu atât mai salutară cu cât vine din partea unei companii tradiționaliste precum Turri, cu o experiență pe piața mobilierului de aproape 100 de ani.


Prieels în birou: fotoliu din piele și lemn

Există producători de mobilă din România care au reușit să impresioneze atât de mult piața occidentală, încât sunt mai cunoscuți pe plan extern decât pe cel intern. Prieels se numără printre aceștia – produce în special mobilier din piele, iar designul este de nota zece.

Piele și lemn / Prieels
  |  

Când două materiale naturale își dau mâna, este vorba despre Prieels, un producător din Satu Mare cu mare impact pe plan extern. Colecțiile de mobilă Prieels se vând foarte bine la exporturi și fac senzație în țările asiatice, prin masivitatea și robustețea designului turnat în materiale naturale. Fotoliul din imagine este unul dintre produsele cele mai bine cotate, foarte ușor de integrat unei amenajări interioare vintage cu accente minimaliste prin dimensiunile mobilierului.


Structura acestui fotoliu office de la Prieels este din placaj de lemn, iar pielea care îmbracă generos această piesă de mobilă este naturală, vopsită manual. Prieels folosește piele tăbăcită, tratată cu pigment de culoare ce se absorbe variat, oferind un aspect vintage, dar modern. Avantajul mobilei din piele: iarna este călduroasă, vara se simte răcoroasă.


Fotoliul Prieels este conceput pentru spațiile office, cu precădere pentru zona destinată discuțiilor de afaceri. La fel de bine însă poate fi amplasat și într-un living sau o bibliotecă amenajată în stil retro masculin.


Artelierul de mobilă: trei birouri de lux din România

Ce înseamnă mobilă de lux? Poate fi vorba inclusiv de mobilier modern, executat din cele mai bune materiale și având drept sursă de inspirație traiul bogat al vechii burghezii, o reinterpretare a stilului fastuos din secolele trecute, o adaptare la contemporan a mobilei aristocrate.

 +4
Lux în birou / Artelieruldemobilă.com
  |  

Artelierul de Mobilă ne propune mobilier de lux pentru birouri, menit a influența pozitiv atmosfera de muncă și chiar rezultatele. Vă prezentăm trei modele de birouri disponibile în România, care deși inspiră grandoare, ocupă destul de puțin spațiu. Designul adaptat și calitatea materialelor le fac ușor de păstrat în familie pentru mai multe generații.


Birou cu oglindă, colecția Giuseppe Manuta – realizat din lemn masiv de plop, este un model destinat doamnelor și domnișoarelor, ce poate fi folosit inclusiv drept masă de toaletă, mulțumită faptului că este prevăzut cu o oglindă. Cele cinci spații de depozitare discrete sunt unul dintre principalele atuuri ale acestui birou, potrivit atât într-un spațiu office ceremonios, cât și într-unul pentru acasă.

 +4 www.artelieruldemobila.com
Birou cu un sertar, colecția Zanini – de asemenea, din lemn de plop, dar cu totul alt design, ceva mai clasic. Are o înălțime de 80 cm și un spațiu de lucru cu suprafață generoasă, de 160 cm. Dispune de un singur sertar, ideal pentru depozitarea accesoriilor laptopului. Ideal pentru un birou în care principala activitate sunt discuțiile de afaceri.

 +4 www.artelieruldemobila.com
Birou Avorio – pentru birouri cu adevărat luxoase. Din lemn masiv de plop, este dotat cu două sertare și un spațiu de lucru încăpător, ocupă puțin loc, iar finisajul antichizat reprezintă un plus de valoare, contribuind la crearea unei atmosfere sobre. Este completat cu un dulap cu design de același fel.

 +4 www.artelieruldemobila.com
Pentru mai multe modele, puteți vizita Artelierul de Mobilă.


PLUTO: scaunele de cinema ale viitorului

Antares România a dotat sala de amfiteatru a unei universități de prestigiu cu scaune pe gustul studenților - scaune de cinema. Modelul este revoluționar pentru că îmbină funcția de relaxare fizică cu funcția unui office studențesc.

 +6
Antares România a amenajat sala de amfiteatru a Universității Tehnice din Cluj cu scaune cinema Pluto / Cinemaseating.ro
  |  

Scaunele de cinema model PLUTO reprezintă secretul unei amenajări atipice, realizată de Antares România la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Sala de amfiteatru a fost dotată cu scaune de cinema PLUTO, prevăzute cu masă rabatabilă pentru ca studenții să poată lua ușor notițe la cursuri.

Proiectul a fost realizat de Antares România în primul semestru al anului 2016, urmând ca viitoarele generații de studenți să poată studia într-un ambient plăcut, propice comunicării și educației moderne. Scaunul PLUTO este de tip cinema, oferind o poziție confortabilă a corpului și având funcția ergonomică necesară protejării coloanei vertebrală. Participarea la cursuri oricât de lungi nu mai ridică deci probleme precum disconfort fizic sau oboseală, dimpotrivă.

 +6 www.cinemaseating.ro Scaunul de cinema Pluto are picioarele din oțel

 +6 www.cinemaseating.ro Scaunul Pluto este model de cinema, adaptat nevoilor unei săli multifuncționale

Despre scaunul de cinema PLUTO
Design: clasic, ușor de adaptat sălilor mari de amfiteatru, indiferent de natura activității - săli de cinema, săli de cursuri, săli de spectacole sau săli multifuncționale. Formele sunt geometrice, rotunjite, cu efect vizual elegant. Se evită astfel marginile în unghiuri ce ar putea deranja la contact.  


Funcții: scaunul este prevăzut cu o măsuță rabatabilă, cu spațiu de depozitare în brațul drept. Şi șezutul este rabatabil, permițând deplasarea facilă de-a lungul rândurilor de scaune.


Materiale: structura și picioarele sunt din oțel vopsit în câmp electrostatic. Toate componentele metalice sunt vopsite astfel. Şezutul și spătarul au spumă poliuretanică de calitate, injecatată la rece, ceea ce duce la evitarea deformării în timp. Fața anterioară a spătarului, șezutului și brațelor este dintr-un strat de polipropilenă rezistentă la șocuri. Tapițeria este din microfibră ignifugată, rezistentă la uzură.


Dimensiuni: înălțime 96 cm, adâncime 72 cm, lățime 61 cm.
Opțiuni: tapițeria poate fi din material textil sau piele ecologică; există 32 de variante de nuanțe pentru tapițeria textilă. Brațele scaunului de cinema PLUTO pot fi realizate din Puliuretan.

 +6 www.cinemaseating.ro Scaunul de cinema Pluto e dotat cu măsuță de scris studențească

 +6 www.cinemaseating.ro Scaunul de cinema Pluto poate fi folosit în orice săli publice, indiferent de natura activității desfășurate


Despre Antares România
Este unul dintre cei mai mari producători de scaune ergonomice pentru birouri și spații publice din România, aparținând unui grup internațional cu filiale în Cehia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Serbia și Tunisia. Anul înființării: 1992.
Obiectiv: revoluționarea mobilei ergonomice, cu accent pe scaune office. Cuvinte cheie: calitate, design, funcționalitate.
Evoluție: Antares România a înregistrat în anul 2015 vânzări de circa jumătate de milion de scaune și fotolii directoriale. Antares Internațional livrează anual peste un milion de scaune office în toate colțurile lumii.

 +6 www.cinemaseating.ro Scaunul Pluto de la Antares România are șezutul și măsuța rabatabile