logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Transylvanian Design Week – primul eveniment pentru designerii transilvăneni

O inițiativă... creativă. Primăria Miercurea Ciuc și Muzeul Secuiesc al Ciucului, sprijiniți de OTP Bank, lansează prima ediție a unui eveniment creativ, inspirat deja de prestigiosul concept al săptămânii designului. De această dată, formatul se adresează designerilor locali.

Transylvanian Design Week – primul eveniment pentru designerii transilvăneni
Andreea Chiru  |  07 Februarie 2023

Transylvanian Design Week se află în 2023 la prima ediție, una de succes – speră organizatorii. A fost creat pentru încurajarea și promovarea designerilor din Transilvania, indiferent că vorbim de designeri vestimentari, de obiect sau din alte domenii creative. Categoriile invitate să facă parte din expoziția principală sunt:
• Design vestimentar
• Design de obiect
• Design grafic
• Motion design
• Obiect souvenir

Concept

Sub tema „Orizontul evenimentelor”, expoziția TDW va cuprinde lucrările selectate de juriul format din șapte reprezentanți ai industriei creative locale, printre care designeri de obiect, curatori, designeri vestimentari și specialiști în marketing. Tema este definită drept „o graniță spațiu-timp, punctul din care nimeni și nimic nu se poate întoarce. Este o graniță peste care, odată trecut, totul rămâne prins în viitor și nu mai poate fi returnat în trecut.”, se arată pe site-ul TDW.

Selecția

20 ianuarie a fost data limită pentru înscrierea proiectelor de design. Criterii: proiectul înscris nu poate fi mai vechi de doi ani și trebuie să impresioneze prin calitate, grad de funcționalitate, nivel de utilitate și valoare estetică. Există și o categorie aparte în cadrul TDW și anume obiect-souvenir. În acest caz, organizatorii au insistat pe anumite criterii specifice evenimentului: „Grafica și textul care apar pe produs să folosească identitatea vizuală a Muzeului Secuiesc al Ciucului, să se potrivească cu aceasta și să se refere în mod clar la locul de origine al obiectului de souvenir.” Alte criterii: originalitate, calitate, adaptat producției de serie și funcționalitate comercială. Câștigătorii vor fi răsplătiți cu premii în bani, asigurate de OTP Bank.

Desfășurare

Expoziția Transylvanian Design Week va avea loc la Muzeul Secuiesc al Ciucului între 18 februarie și 10 martie, expunând cele mai bune lucrări înscrise în selecție, printre care, evident și proiectele câștigătoare. Vor putea fi admirate și lucrări ale unor designeri deja consacrați, printre care Lucian Broscățean, Catrinel Săbăciog, Kolcsár Zsolt și alții. Curatorul expoziției este Oláh Gyárfás.

Publicitate
Publicitate