logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

7641 de motive pentru a vizita Insulele Filipine

Prima ediție a unui târg nou, menit să deschidă oportunități de afaceri într-o direcție nouă: PFFM a adus în calendarul târgurilor din 2023 o abordare neobișnuită, și-a propus să stimuleze importurile de mobilă din arhipelagul situat în oceanul Pacific. O mică delegație din România a făcut muncă de pionierat în Manila, și am constatat — clienții asiatici iubesc cu fervoare brandurile Europene.

7641 de motive pentru a vizita Insulele Filipine
Zilahi Imre  |  04 Septembrie 2023

Știți din câte insule este compusă Republica Filipineză? Conform ultimelor date oficiale, cei 109 milioane de cetățeni ai acestei țari asiatice locuiesc pe o mică parte a celor 7641 de insule care formează arhipelagul. Colonie spaniolă odinioară (exploratorul Fernando Magellan a sosit aici în 1521 pentru prima oară), insulele Filipine au trecut recent de la o economie bazată pe agricultură și pescuit la una în care serviciile turistice și anumite industrii au tot mai mare importanță. Crește desigur și industria producătoare de mobilă, însă nici pe departe în ritmul creșterii cererii din piața locală.

Guvernul filipinez a anunțat recent programe ample de investiții în construcții rezidențiale, iar turismul acestei țări cu plaje extraordinar de frumoase este într-un proces susținut de dezvoltare.

Locațiile potrivite pentru amplasarea unor clădiri de locuințe sunt extrem de scumpe în Manila

Oportunitatea izvorâtă din cererea mare pentru mobilierul de tot felul a fost recunoscută de firma Derrisen Sdn Bhd din Malaysia, care – în parteneriat cu asociații profesionale din domeniul hotelier și cu sprijinul autorităților filipineze – au înființat un târg de mobilă de importuri. Unic de felul său în Asia, târgul Philippine Furniture Funishings Market organizat în perioada 5-7 iulie 2023 și-a propus satisfacerea cererii pentru mobilier rezidențial de volum într-o mică parte, dar își dorește să devină puntea de intrare a brandurilor internaționale de mobilă pe piața filipineză. Tocmai din acest motiv am participat la PFFM împreună cu managerii altor două firme de mobilă din România – Radu Lazăr de la e-Laborator Feeria SRL din Băleni, jud. Dâmbovița și Radu Tuns de la Elemento Mobili SRL din Dej, jud. Cluj – la prima ediție a evenimentului.

Radu Lazăr, E.S. Răduța Dana Matache ambasadorul României în Republica Filipină, Radu Tuns, Karen Goi, Zilahi Imre

Modernul SMX Convention Center din Pasay City Manila a găzduit un târg organizat într-o manieră excepțională, expozanții și vizitatorii au beneficiat de fluiditatea cu care se pot lăuda doar evenimentele consacrate, ajunse deja la numeroase ediții. Succesul în acest aspect extrem de important l-a adus experiența de peste 20 de ani în domeniul organizării de târguri de mobilă a celor trei doamne care asigură managementul PFFM: Jo Teh, Karen Goi și Vicky Tan.

Intra Muros (centrul vechi fondat de spanioli) și Pasay City cu centrul SMX alături de cel mai mare magazin IKEA din lume, cel din Manila

„Prima ediție PFFM a prezentat oferta a 48 de firme producătoare de mobilă din Malaysia, China și Thailanda, ocupând două pavilioane în centrul SMX, în cele trei zile de târg ne-au trecut pragul aproape 8 mii de vizitatori, majoritatea covârșitoare specialiști din domeniul amenajărilor interioare, achizitori ale lanțurilor hoteliere și distribuitori independenți de mobilă și decorațiuni” – ne-a informat d-na Karen Goi, directorul târgului.

PFFM ne-a oferit ocazia să prezentăm programul FFR și Cluster Mobilier Transilvan – CMT

„Nu e un secret, în Asia clienții cu venituri peste medie își doresc bunuri de consum de înaltă calitate. În insulele Filipine pentru mobilă Europa este percepută sursa produselor de lux, și ca urmare brandurile europene au o șansă de neegalat pe această piață. Invităm deci firmele producătoare de mobilă din Europa să ni se alăture, și să își prezinte creațiile în cadrul creat de noi în Manila” – lansează propunerea de colaborare fondatoarea firmei Derrisen Sdn Bhd, d-na Jo Teh.

Model de apartament complet mobilat oferit de către un dezvoltator imobiliar din Manila
Piese de mobilier găsite într-un showroom din centrul capitalei filipineze

Următoarea ediție a târgului filipinez este programat anul viitor pentru zilele 4-6 iulie 2024, în același centru expozițional din Manila. Pentru cei interesați de participare în calitate de expozant sau vizitator, pot găsi informații pe pagina de internet al PFFM.

Jeepney — străzile din Manila sunt animate de către aceste mijloace de transport în comun, niște vehicule aduse în regiune de armata americană, și reconstruite după cum i-a tăiat capul pe filipinezi

Publicitate
Publicitate