Atelier 333 – sezonul bucătăriei pictate

Atelier 333 este una dintre acele afaceri locale care stârnește admirația tuturor. Specialitatea lor este pictura pe lemn, iar asta înseamnă că orice poate fi personalizat în casele clienților, de la mici accesorii de uz casnic până la mobilier pentru oricare dintre încăperile casei.

 +9
Un atelier de picturi decorative pentru casă/Atelier333.ro
  |  

Afacerea a început cu agende cu coperte tari, frumos pictate, apoi s-a trecut la pictura pe casete de toate felurile, casete de bijuterii, casete de birou, casete pentru păstrat medicamentele. Pictura este de regulă de inspirație săsească și secuiască, dar la cerere se pot executa și picturi artistice; important e că fiecare dintre aceste mici accesorii de casă este o piesă unicat. Dar, fiind sezonul bucătăriei de toamnă, Atelier 333 propune clienților din domeniul HoReCa mobilier frumos pictat, de obicei cu motive florale, pentru dotarea pensiunilor și hotelurilor în special din zonele montane. +9 www.atelier333.ro +9 www.atelier333.ro +9 www.atelier333.ro

Scaune superb vopsite, corpuri de depozitare, tipice bucătăriei, cu dulap, sertare și vitrină, piese cu aspectul tradițional al lăzii de zestre și cu funcționalitatea unei comode practice, seturi de masă și scaune pentru cafeaua de dimineață sau ceaiul după-amiezii – toate se găsesc în portofoliul acestui Atelier 333 care lucrează numai cu lemn masiv de diferite esențe. +9 www.atelier333.ro +9 www.atelier333.ro +9 www.atelier333.ro +9 www.atelier333.ro +9 www.atelier333.ro


Important este că acceptă să picteze chiar și mobilierul clientului, nu neapărat mobila realizată în propriul atelier. O afacere de care dorim să auzim tot mai multe și în viitor!


BodMob & Baseline Furniture – de la lemn la mobilier

Conceptul de la lemn la mobilier aparține unei tinere fabrici de mobilă din România, Baseline Furniture, înființată de Daniela Bănică și Ralph Polko. Dorind să vină în întâmpinarea clienților, au dus ideea de mobilier personalizat la comandă până la capăt: clientul nu alege doar dimensiunile și finisajul mobilierului, ci până și lemnul din care este făcută mobila.

 +5
O colaborare de succes pe piața producătorilor de mobilă din România: BodMob & Baseline Furniture
  |  

Domeniul mobilei HoReCa este cel pe care-l deservește în mod special Baseline Furniture. Această mică companie s-a aliat cu un producător de mobilier având ceva mai multă experiență, BodMob. Motivul? Înființată în anul 1996, BodMob nu este doar o fabrică de mobilier, ci și una care furnizează materia primă – lemnul. Exploatarea forestieră este principala ocupație a celor de la BodMob, astfel că o colaborare cu o tânără companie de mobilier din România nu putea fi decât o alegere inspirată. +5 www.baseline-furniture.ro

„Plantând și tăind copacii din exploatarea forestieră proprie, am ajuns să controlăm întregul proces de fabricare a mobilierului, urmărind de la un capăt la altul un nivel de calitate cât mai bun. În acest fel putem oferi și un raport calitate/preț satisfăcător pentru clienți”, explică reprezentanții celor două entități. Costurile competitive și flexibilitatea sunt principalele moduri prin care BodMob și Baseline Furniture se diferențiază pe piața producătorilor de mobilă.

Ce fel de mobilă fac la comandă
Sunt specializați pe mese, scaune și piese cu funcție de depozitare – bufete, etajere, biblioteci. Stilul este unul modern, cu tușe minimaliste, designul fiind liniar, simplu, curat. Lemnul masiv este completat cu accesorii metalice de calitate, confecționate după cele mai noi standarde ale funcționalității. Deservind în mod special domeniul HoReCa, Baseline Furniture a derulat deja mai multe proiecte pe plan european, fabricând colecții de mobilier pe cât de trainice, pe atât de armonioase din punct de vedere estetic. +5 www.baseline-furniture.ro +5 www.baseline-furniture.ro +5 www.baseline-furniture.ro


RGS Company – Mobilă pictată pentru export

Înființat cu 20 de ani în urmă, RGS Company este un producător de mobilă de pe Valea Trotușului ale cărei piese sunt deja bine-cunoscute pieței internaționale. Cei mai mulți clienți sunt din Franța, Germania, Italia, Irlanda sau Elveția, iar produsele poartă amprenta materialelor și finisajelor tipic românești.

 +4
O companie de mobilier cu experiență în piese realizate artistic/Rgscompany.ro
  |  

RGS Company reprezintă o afacere de familie, fondată în 1999 și care în prezent a ajuns să numere 40 de angajați. 90% din producție este destinată pieței din afara granițelor noastre, adică mobilier pentru orice spațiu al casei sau biroului, dar în special mobilier pentru domeniul horeca. În redacția Magmob, cea mai puternică impresie au creat-o colecțiile de mobilier de artă, adică piese personalizate cu ajutorul picturii și sculpturii.

Mobilierul de artă din portofoliul RGS Company poartă amprenta locului din care provine – atât prin calitatea materialelor, lemn masiv, cât și prin modelul picturilor și combinațiile cromatice alese. Cele mai dese modele de pictură reflectă motive florale românești dar și detalii de relief specific zonei de munte, unde de altfel se și află fabrica de mobilier RGS Company. Dincolo de mobilierul de artă pictat, există și piese de-a dreptul sculptate, cu atât mai impresionante prin frumusețea detaliilor realizate manual. Finisajele în acest caz pot fi, la alegerea clientului, de lac, baiț sau vopsea.  +4 www.rgscompany.ro +4 www.rgscompany.ro +4 www.rgscompany.ro

De-a lungul timpului, RGS Company și-a creat propriul bun renume pe plan internațional, dar nu doar prin calitatea și frumusețea pieselor de mobilier, ci și prin seriozitate, promptitudine și onorarea comenzilor la timp.
 


Caravan Hotel – maxim confort pe o suprafață minimă

Dacă ai visat dintotdeauna să trăiești într-una dintre acele căsuțe mici, denumite în limbajul emisiunilor tv dedicate amenajărilor interioare drept tiny house, ai ocazia să experimentezi acest stil de trai sub forma unei vacanțe: Hotel Caravan din Oregon.

 +10
Un altfel de hotel - sub forma unei caravane de căsuțe pe roți/Tinyhousehotel.com
  |  

Hotel Caravan este situat în Portland, Oregon și reprezintă o experiență unică din punctul de vedere al turismului: închiriezi nu o cameră/studio de hotel, ci o căsuță pe roți, construită pe comandă special pentru a asigura turiștilor tot confortul căutat în perioadele de vacanță. Căsuțele au suprafețe între 10 și 16 metri pătrați, și sunt amenajate în așa fel încât să te simți mai confortabil decât acasă.


O astfel de căsuță de închiriat în cadrul hotelului Caravan are toate dotările moderne necesare: cameră de baie cu cabină de duș, încălzire proprie, și o bucătărie cu aparatură electrocasnică. Din punctul de vedere al împărțirii suprafeței, nu lipsește zona de relaxare, adăugată dormitorului.

Hotel Caravan are șase căsuțe, fiecare cu propria-i personalitate și cu nume sugestive: The Amazing Mysterium, Pacifica, The Caboose, Skyline, The Tandem și Kangablue. Sunt construite din lambriuri de lemn și indiferent de suprafață, toate au spațiu de dormit, spațiu de relaxare, loc de luat masa. Mobilierul este realizat pe comandă. Ceea ce impresionează este perfecta împărțire a spațiului și dotarea lui cu mobilier și accesorii practice, toate menite să sprijine industria manufacturierilor din comunitatea locală. Stilul de mobilier este un amestec de rustic, retro, industrial.  +10 www.tinyhousehotel.com +10 www.tinyhousehotel.com +10 www.tinyhousehotel.com +10 www.tinyhousehotel.com

Fațada fiecăreia dintre case e adorabilă, spunând câte o poveste clasică. Toate căsuțele sunt prevăzute cu terase pentru petrecerea timpului în aer liber. +10 www.tinyhousehotel.com +10 www.tinyhousehotel.com +10 www.tinyhousehotel.com +10 www.tinyhousehotel.com +10 www.tinyhousehotel.com

Ideea acestei afaceri a apărut în 2011 iar până la concretizare (faza actelor și faza construirii celor șase căsuțe) a durat doi ani de zile.
 


Bucătăria din... perete

Soluțiile de amenajare interioară nu bat pasul pe loc. Din fericire, apar noi și noi posibilități de a-ți amenaja locuința într-un mod tot mai discret și de maximă valorificare a spațiului. Spre exemplu, în Italia s-a lansat conceptul de bucătărie ascunsă în perete.

 +3
O bucătărie ascunsă în perete pentru amenajare open-space/Johnstrand-mk.co.uk
  |  

Un producător de mobilă pentru bucătărie, cu o experiență de peste 45 de ani pe piața din Italia, și anume grupul Euromobil, are în portofoliul său un tip de bucătărie pe cât de practică, pe atât de încântătoare ca design. Hideaway Kitchen este acest concept, produsul purtând o denumire cam tehnică – ITH570.

 +3 www.johnstrand-mk.co.uk Închisă, e ca și cum această bucătărie nici nu ar exista.
Totuși, este o inovație în ce privește existența unei bucătării într-un open-space sau o bucătărie americană, în care spațiul de gătit se află în prelungirea livingului, fără pereți despărțitori. Bucătăria Euromobil poate fi comandată în mai multe variante de finisaj, de la cel metalice până la cel tradițional – alb, negru, culoarea lemnului. Este gândită sub forma unui dressing cu uși, în care se regăsesc electrocasnicele aferente, mobilier pentru depozitare și suprafață de preparare a mâncării, vitrină pentru vesela cel mai des folosită.

 +3 www.johnstrand-mk.co.uk Cuptor special creat pentru bucătăria ascunsă. O noutate absolută este cuptorul bucătăriei ITH570, produs de Euromobil special pentru acest model de bucătărie și integrat perfect. Când gătești, ai suficient spațiu, iar ușile nu incomodează deloc. Când ai terminat de folosit bucătăria, închizi ușile și aceasta dispare. Inovator! Ce-i drept, acest model de bucătărie e ideal pentru spațiile HoReCa.