RGS Company – Mobilă pictată pentru export

Înființat cu 20 de ani în urmă, RGS Company este un producător de mobilă de pe Valea Trotușului ale cărei piese sunt deja bine-cunoscute pieței internaționale. Cei mai mulți clienți sunt din Franța, Germania, Italia, Irlanda sau Elveția, iar produsele poartă amprenta materialelor și finisajelor tipic românești.

 +4
O companie de mobilier cu experiență în piese realizate artistic/Rgscompany.ro
  |  

RGS Company reprezintă o afacere de familie, fondată în 1999 și care în prezent a ajuns să numere 40 de angajați. 90% din producție este destinată pieței din afara granițelor noastre, adică mobilier pentru orice spațiu al casei sau biroului, dar în special mobilier pentru domeniul horeca. În redacția Magmob, cea mai puternică impresie au creat-o colecțiile de mobilier de artă, adică piese personalizate cu ajutorul picturii și sculpturii.

Mobilierul de artă din portofoliul RGS Company poartă amprenta locului din care provine – atât prin calitatea materialelor, lemn masiv, cât și prin modelul picturilor și combinațiile cromatice alese. Cele mai dese modele de pictură reflectă motive florale românești dar și detalii de relief specific zonei de munte, unde de altfel se și află fabrica de mobilier RGS Company. Dincolo de mobilierul de artă pictat, există și piese de-a dreptul sculptate, cu atât mai impresionante prin frumusețea detaliilor realizate manual. Finisajele în acest caz pot fi, la alegerea clientului, de lac, baiț sau vopsea.  +4 www.rgscompany.ro +4 www.rgscompany.ro +4 www.rgscompany.ro

De-a lungul timpului, RGS Company și-a creat propriul bun renume pe plan internațional, dar nu doar prin calitatea și frumusețea pieselor de mobilier, ci și prin seriozitate, promptitudine și onorarea comenzilor la timp.
 


Publicitate

Caravan Hotel – maxim confort pe o suprafață minimă

Dacă ai visat dintotdeauna să trăiești într-una dintre acele căsuțe mici, denumite în limbajul emisiunilor tv dedicate amenajărilor interioare drept tiny house, ai ocazia să experimentezi acest stil de trai sub forma unei vacanțe: Hotel Caravan din Oregon.

 +10
Un altfel de hotel - sub forma unei caravane de căsuțe pe roți/Tinyhousehotel.com
  |  

Hotel Caravan este situat în Portland, Oregon și reprezintă o experiență unică din punctul de vedere al turismului: închiriezi nu o cameră/studio de hotel, ci o căsuță pe roți, construită pe comandă special pentru a asigura turiștilor tot confortul căutat în perioadele de vacanță. Căsuțele au suprafețe între 10 și 16 metri pătrați, și sunt amenajate în așa fel încât să te simți mai confortabil decât acasă.


O astfel de căsuță de închiriat în cadrul hotelului Caravan are toate dotările moderne necesare: cameră de baie cu cabină de duș, încălzire proprie, și o bucătărie cu aparatură electrocasnică. Din punctul de vedere al împărțirii suprafeței, nu lipsește zona de relaxare, adăugată dormitorului.

Hotel Caravan are șase căsuțe, fiecare cu propria-i personalitate și cu nume sugestive: The Amazing Mysterium, Pacifica, The Caboose, Skyline, The Tandem și Kangablue. Sunt construite din lambriuri de lemn și indiferent de suprafață, toate au spațiu de dormit, spațiu de relaxare, loc de luat masa. Mobilierul este realizat pe comandă. Ceea ce impresionează este perfecta împărțire a spațiului și dotarea lui cu mobilier și accesorii practice, toate menite să sprijine industria manufacturierilor din comunitatea locală. Stilul de mobilier este un amestec de rustic, retro, industrial.  +10 www.tinyhousehotel.com +10 www.tinyhousehotel.com +10 www.tinyhousehotel.com +10 www.tinyhousehotel.com

Fațada fiecăreia dintre case e adorabilă, spunând câte o poveste clasică. Toate căsuțele sunt prevăzute cu terase pentru petrecerea timpului în aer liber. +10 www.tinyhousehotel.com +10 www.tinyhousehotel.com +10 www.tinyhousehotel.com +10 www.tinyhousehotel.com +10 www.tinyhousehotel.com

Ideea acestei afaceri a apărut în 2011 iar până la concretizare (faza actelor și faza construirii celor șase căsuțe) a durat doi ani de zile.
 


Bucătăria din... perete

Soluțiile de amenajare interioară nu bat pasul pe loc. Din fericire, apar noi și noi posibilități de a-ți amenaja locuința într-un mod tot mai discret și de maximă valorificare a spațiului. Spre exemplu, în Italia s-a lansat conceptul de bucătărie ascunsă în perete.

 +3
O bucătărie ascunsă în perete pentru amenajare open-space/Johnstrand-mk.co.uk
  |  

Un producător de mobilă pentru bucătărie, cu o experiență de peste 45 de ani pe piața din Italia, și anume grupul Euromobil, are în portofoliul său un tip de bucătărie pe cât de practică, pe atât de încântătoare ca design. Hideaway Kitchen este acest concept, produsul purtând o denumire cam tehnică – ITH570.

 +3 www.johnstrand-mk.co.uk Închisă, e ca și cum această bucătărie nici nu ar exista.
Totuși, este o inovație în ce privește existența unei bucătării într-un open-space sau o bucătărie americană, în care spațiul de gătit se află în prelungirea livingului, fără pereți despărțitori. Bucătăria Euromobil poate fi comandată în mai multe variante de finisaj, de la cel metalice până la cel tradițional – alb, negru, culoarea lemnului. Este gândită sub forma unui dressing cu uși, în care se regăsesc electrocasnicele aferente, mobilier pentru depozitare și suprafață de preparare a mâncării, vitrină pentru vesela cel mai des folosită.

 +3 www.johnstrand-mk.co.uk Cuptor special creat pentru bucătăria ascunsă. O noutate absolută este cuptorul bucătăriei ITH570, produs de Euromobil special pentru acest model de bucătărie și integrat perfect. Când gătești, ai suficient spațiu, iar ușile nu incomodează deloc. Când ai terminat de folosit bucătăria, închizi ușile și aceasta dispare. Inovator! Ce-i drept, acest model de bucătărie e ideal pentru spațiile HoReCa.


Publicitate

Disofa: trei modele neobișnuite de canapea

Pentru cei care s-au săturat de mobila de serie, de designul lipsit de personalitate și de culorile neutre, Disofa vine cu idei îndrăznețe de mobilă tapițată pentru spații private și publice. Formele, culorile și modul de execuție a acestor canapele vă vor surprinde.

 +5
Canapele și fotolii ce întrunesc criteriile designerilor de interioare/Disofa.com
  |  

Am ales de la Disofa trei produse de canapea destinate uzului în spații de tip office/horeca, adică de două ori mai rezistente și durabile în timp. Designul ușor abstract este un plus, personalizând încăpere în care acest model de mobilier este amplasat.


Lunna de la Disofa este o canapea tapițată, cu un șezut cu margini rotunjite, ce țin locul tradiționalelor brațe de canapea. Și spătarul e ușor rotunjit, ceea ce inspiră un plus de confort. Culoarea galbenă este atipică pentru o piesă de mobilier atât de masivă.  +5 www.disofa.com Canapea Lunna de la Disofa

Canapeaua Lava de la Disofa e probabil inspirată din visurile oricărei femei – e o canapea pe picioare atât de înalte, încât permite să bagi aspiratorul dedesubt fără nicio dificultate. În schimb,  șezutul li spătarul sunt atât de adânci, încât te invită numai dintr-o privire la relaxare. +5 www.disofa.com Canapeaua Lava de la Disofa

Fotoliul Lunna completează canapeaua cu același nume, având în comun cu aceasta culoarea vibrantă – de data asta, un violet – și formele masive rotunjite în mod atipic. Lunna este un fotoliu tapițat cu catifea și asamblat pe o structură rezistentă de lemn.  +5 www.disofa.com Fotoliul Lunna de la Disofa  +5 www.disofa.com
Oricare dintre aceste trei piese de mobilier schimbă complet atmosfera. Toate modelele Disofa se pot personaliza ca dimensiune și cromatic la cererea clientului.
 


Horeca: amenajări în stil minimalist

Stilul minimalist pentru spațiile HoReCa impresionează prin amestecul de confort și design contemporan. Mobila combină mai multe materiale, cromatic vorbim despre o varietate de neegalat, iar dimensiunile diferă în raport cu funcțiile fiecărei piese de mobilier.

 +5
Un stil modern, confortabil și cu accente de acasă/Pmfurniture.ro
  |  

Multifuncționalitatea este principala calitate a acestui stil. Putem lua o cameră de hotel nu extrem de întinsă ca suprafață, dar mobilată în așa fel încât nimic să nu lipsească, iar clientul să nu se simtă sufocat.
Dulapul: înalt și nu foarte adânc, ci mai degrabă îngropat în perete, ocupând cât se poate de mult din lățimea zidului. Din fericire, într-o cameră de hotel nu locuiești decât câteva zile, deci dulapul are o importanță estetică mai pregnantă decât cea funcțională și încorporează și funcția de debara sau comodă pentru lenjeria de pat  - perne și pături în plus. Design modern, ușile culisează.

 +5 www.naturlich.ro
Patul: în spațiile HoReCa este foarte important ca salteaua sa asigure maximum de confort, așa că s-a impus deja patul înalt, prevăzut uneori chiar cu saltele supraetajate sau cu protecție de saltea, un fel de minisalteluțe. Tăblia de la capul patului este un must have! Mobilierul HoReCa a transformat acest element într-unul obligatoriu, cu rol atât estetic, cât și practic, de sprijine a capului atunci când citești o carte sau te uiți la televizor.

 +5 www.idezio.ro

De cele mai multe ori, paturile din camerele de hotel și pensiuni amenajate în stil minimalist au tăblia tapițată, fie cu materiale textile, fie cu piele ecologică; se poartă tăblia foarte lată, mai lată decât patul, ca o prelungire a acestuia, devenind inclusiv corp de mobilă dotat cu noptiere sau polițe pentru accesorii decorative și cărți. Astfel, patul lasă impresia unei adevărate insule pentru odihna clientului.

 +5 www.pmfurniture.ro
Zona de relaxare este al treilea element obligatoriu al spațiilor HoReCa în stil minimalist, fie că se compune din măsuță și fotoliu, fie reprezintă un corp de mobilă cu rol de birou sau toaletă pentru doamne. Hotelurile și pensiunile care se respectă asigură separat zona de relaxare de cea de office. În stilul mininalist, vorbim despre o măsuță uneori rotundă, alteori dreptunghiulară, dar de dimensiuni reduse și cu un design ergonomic, în combinație cu un fotoliu modern, tapițat și cât se poate de îndrăzneț sub aspect cromatic, care să asigure confort sporit indiferent de activitate – lectură, conversație, privit la televizor.

 +5 www.idezio.ro