Mobilă de bucătărie pentru... Dacia Dokker!

O Dacia Dokker a fost transformată într-o adevărată locuință minimalistă pe roți, în cadrul unui atelier care se ocupă cu conversia mașinilor obișnuite în mașini de tip rulotă. Poți dormi în ea, poți prepara mâncarea și lua masa. Și altele...!

  Poți face vacanța într-o Dacie? Da, dacă e Dokker/Yevana.com
  |  

Atelierul se află în Madrid și poartă denumirea Yevana, iar principalul lor obiectiv profesional este închirierea/vânzarea de mașini adaptate vacanțelor pe patru roți. Astfel de vacanțe au marele avantaj că îți permit să vezi cât mai multe locuri, fără să mai ai nevoie de cazare. Te cazezi... în mașină! În acest scop, toate mașinile Yevana sunt adaptate nevoilor turistice, urmând să țină loc de spațiu de dormit, gătit, relaxat. Cel mai nou model de mașină transformată este Dacia Dokker.

Munca creativă a fost cu adevărat impresionantă. Practic, cu excepția celor două locuri din față, niciun centimetru al mașinii nu a fost lăsat fără multifuncționalitate. Bancheta din spate se pliază și peste ea se întinde o somieră, de asemenea pliabilă, dar asta e cea mai simplă transformare. Între locurile din față și ușile de portbagaj s-au introdus dotări complexe prin funcționalitate și uimitoare prin simplitatea soluțiilor. Dacia Dokker a fost dotată în atelierul Yevana din Madrid cu mobilier pentru preparare mâncare – blat de lucru, cutie frigorifică, dulap de depozitare a alimentelor, aragaz cu microunde, aragaz electric, chiuvetă cu duș. Masa poate fi luată afară, în jurul mașinii Dacia Dokker – e prevăzută o masă cu picior și o poliță prinsă pe portiera mașinii.

„După luni de muncă asiduă, în sfârșit putem prezenta noul nostru model de serie. Un vehicul inovator care are un frigider / congelator, chiuvetă și duș exterior, rezervor de apă curată 38L, sobă cu gaz, masă în aer liber, luminator bidirecțional cu aer condiționat, sistem electric autonom cu baterie AGM, panou solar, copertină exterioară cu două zone, pat convertibil, priză de 220V 600W, iluminat sectorial și reglabil, prize USB, unitate de control pentru nivel de sistem și apă, difuzoare spate și un design unic”, au anunțat cei de la Yevana.

Adevărul că în condițiile pandemiei de COVID-19, o vacanță pe patru roți chiar e o propunere inspirată!
 


Xilopal – mobilier românesc pentru străini

Ați auzit de Xilopal? Este unul dintre atelierele de mobilier din lemn masiv de care au auzit cu siguranță străinii. Echipa lucrează numai cu lemn, iar mobilierul se confecționează pe comandă.

 +5
Mobilă simpatică numai din lemn masiv/Xilopal.net  
  |  

Este mobilă de tip montan, realizată în stil rustic, dar destul de contemporană în ce privește cromatica. Cele mai multe dintre piesele de mobilier de la Xilopal au finisaj natural, special pentru a pune în valoare frumusețea materialului – lemnul de stejar. Cele mai căutate piese de mobilier de la Xilopal sunt cele care nu pot lipsi de regulă din casele de vacanță sau cabanele de munte: măsuțe de toate mărimile, scaune, balansoare, bufete sau lădițe pitorești. Mobilierul Xilopal a ajuns, pe comandă specială, în spații de vacanță din Austria, Franța, Spania, Turcia și Ungaria.

De ce mobilier din lemn masiv?
Primul și cel mai mare avantaj este calitatea materialului natural. Apoi, lemnul este cu mult mai rezistent decât înlocuitorii de lemn, asigurând o viață mai lungă și mobilierului. Este un material care denotă căldură, luminozitate, capabil să dicteze atmosfera, fiind de altfel și cel mai reprezentativ pentru stilul rustic, adaptat caselor de vacanță și pensiunilor montane. Dincolo de astea, lemnul este un material care odihnește ochiul, dar și trupul istovit de munca de peste zi.

Despre Xilopal
Atelierul a pornit în 1994 - câțiva meșteri și uneltele lor și-au dat mâna în efortul de a clădi o afacere din pasiunea pentru lemn. Atelierul Xilopal se găsește în Pasul Ghimeș, o zonă împădurită a județului Bacău, dar cele câteva unelte s-au transformat în linii tehnologice moderne. Lemnul este prelucrat chiar în cadrul atelierului Xilopal, uscat și procesat, apoi folosit în colecții de mobilier rustic.
Echipa de meșteri de la Xilopal nu se ocupă însă exclusiv cu mobilierul pentru cabane, ci și cu construirea propriu-zisă de cabane. Execută la cerere lucrări de ridicare a căsuțelor tipice de munte, execută tâmplărie, uși, podele și orice alte piese specifice caselor. Totul exclusiv din lemn natural.
„Suntem Xilopal și încă din 1994 proiectăm și executăm numai din lemn masiv”, se arată pe site-ul Xilopal. +5 www.xilopal.net +5 www.xilopal.net +5 www.xilopal.net +5 www.xilopal.net +5 www.xilopal.net


Gold Moon: s-a reinventat candelabrul

Considerat avatarul vremurilor de mult apuse, candelabrul încă își mai are rostul lui în zilele noastre. E adevărat, într-o formulă îmbunătățită, adică cu un design adaptat nevoilor estetice și funcționale impuse de stilurile moderne ale amenajărilor interioare.

 +2
Candelabru transformat într-o cascadă de aur/Cavalleri.com
  |  

Da, vechiul candelabru rămâne în actualitate, mulțumită designerilor din spatele brandului Castellani & Smith, care l-au reinventat de o manieră spectaculoasă. Modelul propus de ei a primit denumirea de Gold Moon și asta din motivul simplu al conceptului care i-a stat la bază. Toate elementele ale candelabrului Gold Moon – atât firele, cât și abajururile – sunt aurii, o nuanță care inspiră bogăție, căldură și o atmosferă specială. Spre diferență de dispunerea clasică, pe etaje, a componentelor de iluminat, varianta Gold Moon este creat sub forma unei cascade de lumină și căldură. +2 www.cavalleri.com
Candelabrul Gold Moon e alcătuit dintr-o multitudine de discuri de formă neregulată, având diametrul de până în 20 cm, suspendate prin cabluri foarte subțiri de o bază din oțel în finisaj satinat. Fiecare disc în parte e acoperit cu foiță de aur sub forma unor frunze naturale. Pe ele sunt prinse mici „nestemate” de sticlă, prevăzute cu surse de lumină de tip LED. Cu adevărat uimitor!
Castellani & Smith au creat acest candelabru pentru industria de lux HoReCa, pentru spații publice ce găzduiesc evenimente de marcă.
 


Splay – mobilă luminoasă pentru petreceri

Are mai multe funcții, se poate folosi indoor și outdoor, designul transmite tinerețe și inovație, iar ca atmosferă, măsuța de tip bar de la TrendFurniture este mereu sufletul petrecerii. Cei de la TrendFurniture sunt recunoscuți pentru mobilierului de tip horeca, din ce în ce mai concentrat pe inovație.

 +2
Design, multifuncționalitate și dicreție/Trendfurniture.ro
  |  

Măsuța Splay de la TrendFurniture este creația designerului Karim Rashid, iar scopul ei este de a însufleți petrecerile și a oferi invitaților o piesă de mobilier practică și estetică. Dimensiunile o recomandă drept un produs discret, iar forma și finisajul alb o fac ușor de integrat spațiilor indoor și outdoor. A fost concepută sub formă de mobilier luminos, fiind de mare nădejde în timpul petrecerilor nocturne, când îndeplinește rol de gheridon pentru gustări și băutură, dar și corp de iluminat.

 +2 www.trendfurniture.ro
Măsuța Splay se poate transforma peste zi într-un gheridon util, dar și într-o piesă office pentru activități promoționale. Blatul lat este dublat de o nișă scobită aproape de baza mesei, obținându-se un al doilea spațiu de depozitare. Materiale: polietilenă, blatul este din sticlă.
Această piesă de mobilier de la TrendFurniture se poate personaliza cromatic într-o gamă largă de culori standard. De reținut că varianta de măsuță Splay cu efect iluminator este exclusiv cea cu finisaj alb lăcuit.
 


Târgul Romhotel 2017 în imagini

Acest weekend este destinat industriei Horeca; se desfășoară târgul Romhotel, ediția cu numărul XXV, în cadrul căreia expozanții din România se pot întâlni cu cei veniți din străinătate. În plus, vizitatorii au la dispoziție o gamă foarte diversă de produse destinate industriei Horeca, de la mobilier la veselă.

 +7
Un târg cu tradiție, pentru profesioniștii din industria Horeca - Romhotel 2017
  |  

Târgul Romhotel 2017 are loc în perioada 16-19 noiembrie, la Romexpo, Pavilion C, iar echipa Magmob l-a vizitat deja de ieri. Atmosferă plăcută, expozanți la patru ace, standuri profesionist amenajate. Predomină combinațiile cromatice curajoase în ce privește mobilierul și produsele textile, și anul acesta este o explozie de firme care expun în domeniul electrocasnicelor destinate industriei Horeca – echipamente pentru bucătării de patru stele.

 +7 MagMob Idezio la Romhotel 2017

 +7 MagMob A doua variantă de dormitor Idezio pentru industria Horeca - Romhotel 2017
I-am întâlnit pe cei de la Idezio, cu un stand frumos și modern, având accentul pe dormitoarele de hotel/pensiune. Dacă în materie de mobilier pentru locuințe private, Idezio se caracterizează prin culori vibrante, în domeniul Horeca echipa Idezio preferă culorile naturale, adică mobilier tapițat și netapițat cu finisaje în tonuri calde, dar destul de neutre.

 +7 MagMob Trendfurniture la Romhotel 2017
TrendFurniture rămâne un fan al combinațiilor culorilor puternice, care se imprimă pe retină, și a designului modern, ce invită la discuții plăcute. Pentru industria Horeca, mobilierul pentru uz outdoor și care are inclusă funcția de iluminare reprezintă cartea de vizită a acestui producător de mobilă autohton.

 +7 MagMob Antares la Romhotel 2017
Dacă vizitați azi și mâine Romhotel 2017 la Romexpo, nu ratați standul Antares (scaune.ro). Este fermecător amenajat, într-un stil proaspăt, simplu și ultramodern – colecții de scaune nou-nouțe, marcate de culori cu personalitate și design tineresc.

 +7 MagMob Chairry la Romhotel 2017
Un stand la care poți poposi cu plăcere este Chairry. Firma este din Constanța și s-a specializat încă din 2011 în producerea de mobilier Horeca, din stofe și piele de cea mai bună calitate. Scaunele și fotoliile sunt cu precădere concepute în stil minimalist, foarte la modă, practice și simplu de întreținut. Colecțiile de mobilier pentru domeniul Horeca se pot personaliza la comandă, pentru a răspunde fidel așteptărilor fiecărui client în parte – hotel, restaurant, bar, pensiune etc.
Merită să treceți weekendul acesta pe la Romexpo, pentru expoziția Romhotel; pe lângă standurile care vă vor face chef de plecat în vacanță, puteți participa la show-uri culinare interesante, susținute de chefi cu greutate.