logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Reamenajarea unei case secuiești, în Competiția RIDA 2023

Să iei o căsuță în vârstă de o sută de ani și să o faci nu doar locuibilă, ci plină de personalitate ține de designul interior. Mihaela Cetanaș a realizat această transformare în cadrul unui proiect de amenajări aflat zilele acestea în competiția de popularitate organizată de RIDA. Proiectul poate fi votat dintre multe alte proiecte atât urbane, cât și rurale.

Reamenajarea unei case secuiești, în Competiția RIDA 2023
Publicitate
Andreea Chiru  |  02 Mai 2023

Proiectul propus de designerul Mihaela Cetanaș reprezintă o căsuță de origine secuiască din Târgu Mureș, înălțată cu o sută de ani în urmă și acum readusă la o viață activă, modernă. Proprietarii sunt o familie de oameni activi, care au luat decizia de a se muta de la oraș la sat, și asta cu toată seriozitatea. Adică transformând căsuța într-o combinație de estetică tradițională și funcționalitate modernă.

www.rida.ro
www.rida.ro
www.rida.ro

Stilul de amenajare ales a fost eclectic contemporan, cu accente de stil natural, oglindit prin felul materialelor, alegerea culorilor și gradul de luminozitate obținut. Primul pas: amenajarea a trebuit să oglindească la interior frumusețea cadrului natural în care se găsește proprietatea, adică inima Transilvaniei. Principalele materiale au fost lemnul și piatra, folosite atât la nivelul mobilierului, cât și al unor detalii estetice precum decorarea pereților și a tavanului. S-au folosit culori care să genereze o stare de confort, tonuri calde și luminoase, completate de câte o nuanță vibrantă de genul verdele ferestrelor sau albastrul mobilierului tapițat și mici detalii etno pline de culori variate în ce privește accesoriile textile ale casei. Piesele de mobilier nu abundă, ci sunt pe cât de puțin numeroase e nevoie, asigurându-se astfel o deplină funcționalitate, dar și impresia unei suprafețe spațioase și aerisite.

Structura casei a fost transformată radical, rezultând trei băi, un living cu bucătărie open-space, două dormitoare și un dressing. Podul tradițional a fost prefăcut într-o mansardă cochetă, intimă, prevăzută cu un spațiu de socializare atât pentru familie, cât și pentru prieteni. Mobilierul este o combinație de structură lemnoasă și tapițerie moale, combinate într-un stil contemporan și pe alocuri rustic. Un element surpriză: integrarea căzii în dormitorul de la mansardă, chiar în fața ferestrei, accentuând tihna unei construcții vechi, adaptate nevoilor traiului actual.

„Când lucrezi la amenajarea interiorului, caută să aliniezi valorile tale cu cele ale spațiului: de pildă, restaurarea unei case tradiționale arată nevoia ta de valori autentice, care se pot traduce în alegerea de finisaje și mobilier din materiale naturale, lucrate manual sau cu un finisaj textural natural.”, a declarant Mihaela Cetanaș în cadrul competiției RIDA 2023

www.rida.ro
www.rida.ro


RIDA 2023

Este un concurs dedicat proiectelor de amenajare interioară, ajuns la cea de-a șaptea ediție. Organizator este RIDA, Asociația Română pentru Design Interior, avându-l Președinte pe Karim Rashid. Dintre toate proiectele înscrise, au fost selectate 70, urmând ca un juriu de specialiști să aleagă câștigătorii.

Publicitate
Publicitate