Biroul Madeira: artistic de rustic

Transilvania Production a reușit să îmbine două stiluri foarte diferite, dacă nu chiar opuse: cel de artă cu cel rustic. Rețeta e simplă: design inspirat din liniile suave, tipice pentru Art-Nouveau, aplicat robusteții naturale a lemnului.

 +4
 MagMob
Sugestie de amenajare: biroul în care te simți ca acasă!
  |  

Colecția Madeira cuprinde piese de mobilă specifice biroului de lucru, de acasă sau de la serviciu, dar câteva dintre elementele sale pot fi folosite și pentru mobilarea unui living. Colecția Madeira cuprinde biroul propriu-zis, o comodă scundă cu spațiu de vitrină, o bibliotecă cu spații de depozitare și plasmă TV, o măsuță de cafea.

Piesele colecției Madeira de la Transilvania Production sunt confecționate din lemn de brad, cu finisaj natural, într-un stil ușor de recunoscut: stilul rustic, masiv, robust și care asigură încăperii o căldură specifică interioarelor din lemn. Totuși, fiecare dintre piesele de mobilă impresionează printr-o decorațiune neașteptată: motivul liniilor șerpuitoare, inspirate de stilul Art-Nouveau.

 +4 www.transilvaniaproduction.ro Biroul Madeira are de toate: sertar, rafturi, dulap cu ușă

Astfel, avem de-a face cu o colecție tipic transilvăneană, unde dragostea pentru lemnul natural se îmbină cu delicatețea unui stil artistic, ce stimulează creativitatea la locul de muncă. Liniile șerpuitoare sunt sculptate în lemnul bradului, și accentuate prin folosirea unui lac cu o nuanță mai închisă decât cea naturală, folosită pentru restul mobilierului.

 +4 www.transilvaniaproduction.ro Bibliotecă cu spații moderne, dar într-un design clasic

În ce privește formele mobilierului din colecția Madeira a producătorului Transilvania Production, acestea îmbină de asemenea înclinația spre formele curbe (picioarele rotunjite ale biroului și comodei) cu dimensiunile impunătoare specifice stilului rustic.

 +4 www.transilvaniaproduction.ro Comodă cu rol de vitrină. Ușile din sticlă asigură transparență și impun ordine constantă


Thafn - cea mai suplă bibliotecă din România

Clasica bibliotecă masivă cu zeci de rafturi a fost transformată într-o creație românească modernă, suplă și grațioasă. De la XXL, biblioteca creată de echipa Materia a ajuns la măsura XS.

 +4
Atelierul Materia redă viață lemnului uzat - www.itsmateria.com
  |  

În timp ce casele românilor se construiesc tot mai mari și spațioase, designerii români încearcă să reducă dimensiunile mobilierului, să simplifice aspectul pieselor și să crească funcționalitatea lor.

Biblioteca propusă de echipa atelierului Materia din București poartă un nume exotic, Thafn, dar întrunește calitățile unei piese de mobilier nelipsită din casele românilor. Şi nici măcar nu e o simplă bibliotecă, ci poate servi ca spațiu de păstrare a cărților, CD-urilor și DVD-urilor.

 +4 www.itsmateria.com Design simplu și totuși inedit: rafturi din lemn de stejar

Biblioteca Thafn de la Materia este confecționată din lemn de stejar și poate fi suspendată pe orice perete al casei. Designul minimalist și gradul mare de funcționalitate o recomandă pentru amenajările interioare ingenioase, ultramoderne. Forma bibliotecii Thafn este inspirată de simplitatea maiestuoasă a naturii.

Biblioteca Thafn de la Materia este finisată cu ajutorul unei tehnici de inspirație japoneză, shou sugi ban, tehnică ce presupune carbonizarea în locul vopsirii lemnului, rezultând un aspect periat, natural al mobilierului în cauză.

 +4 www.itsmateria.com Atelierul Materia a participat cu succes la târgul imm Cologne 2016


Birou sau bibliotecuță? Mobilă 2 în 1!

Casa Rusu a găsit o soluție numai bună de mobilare a camerei pentru adolescent: birou cu rafturi pentru depozitarea cărților. Biroul de la Casa Rusu este o piesă practică, cu design inedit.

 +2
Mobilă 2 în 1 - birou și bibliotecă! Casa Rusu
  |  

Camera adolescentului e adesea camera cea mai neîncăpătoare din apartament pentru că, deh, e cel mai mic membru al familiei. Asta nu înseamnă că trebuie să trăiască înghesuit, cu toate lucrurile lui la vedere. Pentru a mobila camera adolescentului, e nevoie de un birou și o bibliotecă. Dar avem spațiu suficient? Cel mai adesea, nu!

 +2 www.mobilacasarusu.ro Simplu, elegant, eficient!

Casa Rusu a rezolvat problema, cu ajutorul unei piese de mobilă care îmbină ambele funcții. Biroul poate fi folosit ca spațiu de lucru, cu loc pentru laptop, dar și ca mică bibliotecă, cu rafturi moderne și totuși cochete, pentru cărți și caiete. Designul biroului "B" de la Casa Rusu e de inspirație futuristă, cu rafturi ce îmbracă și pe interior și pe exterior unul dintre pereții laterali ai mobilei.

Biroul "B" de la Casa Rusu este din PAL cu grosime de 16 mm și se livrează la nivel de colet, cu instrucțiuni de asamblare. Montajul este simplu de realizat la domiciliu, chiar de către proprietari. Biroul "B" de la Casa Rusu a fost conceput în două variante de culoare: alb Pastel și culoarea nucului, Dijon.