logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Atelier Good Wood: mobilă săsească, de pictat acasă

Tot mai des întâlnim oameni care s-au apucat de realizat mobilier dintr-o pasiune mai presus de interesul financiar și au ajuns să o transforme într-o afacere profitabilă. Poate fiindcă munca din pasiune vine cu un plus de determinare și creativitate. Astăzi vă spunem povestea unui atelier pornit din dragoste pentru lemn și dezvoltat în jurul unor servicii cât mai variate: Atelier Good Wood.

Atelier Good Wood: mobilă săsească, de pictat acasă
Publicitate
Andreea Chiru  |  21 Iulie 2023

Specificul acestui atelier gravitează în jurul dispoziției de a executa orice lucrare din lemn, oricât de mică sau de complicată sau de personalizată. De la portofele de lemn până la scări, riflaje și mobilier pentru întreaga bucătărie, niciun client nu se lovește de un refuz. Printre lucrările în care echipa Atelier Good Wood s-a specializat se numără scările rustice sau contemporane, tâmplărie pentru geamuri, paravane și separatoare. Evident, totul se execută din lemn.

Ateliergoodwood.ro

Mobila săsească este un capitol aparte al acestui atelier, în sensul că se poate realiza pe modelul clientului și lăsa nevopsită. Și atunci, însuși clientul este cel care aplică culorile și motivele tradiționale acasă, folosind piesa de mobilier ca pe o pagină de colorat. Ori poate opta pentru piese gata finisate în cadrul atelierului. Același lucru este valabil și pentru mobilierul tradițional românesc, executat pe comandă de echipa Good Wood.

 

Ateliergoodwood.ro

Servicii
Toate au un numitor comun: lemnul de fag, stejar și rășinoase. Apoi, începe varietatea, de la mobilier creat pe comandă, după schița clientului, până la recondiționare piese din podul bunicii. Scările din lemn – îmbrăcate în lemn sau chiar realizate 100% din lemn – placările pereților cu lemn, integral, decorativ sau parțial după un model anume și recondiționarea mobilei vechi sunt principalele servicii oferite de acest atelier. În ce privește recondiționarea, echipa se încumetă nu doar la piese de mobilier ci și la elemente de tipul toc de ușă și rame de geam, cărora le pot reda viața oricât ar fi de vechi.

Ateliergoodwood.ro
Ateliergoodwood.ro

Workshopurile și proiectarea 3D se regăsesc de asemenea printre serviciile Atelierului Good Wood. Cei interesați să acumuleze experiență sau să descopere la suprafață tainele tâmplăriei pot apela la această echipă, sub forma unui atelier de lucru: „Dacă ești interesat(ă) de un workshop unde să înveți să lucrezi cu lemnul sau chiar să pleci acasă cu obiectul făcut de tine sau dacă ești deja familiarizat(ă) cu tâmplăria și vrei să-ți îmbunătățești skills-urile, suntem deschiși la organizarea de workshop-uri.”

Ateliergoodwood.ro

Mod de lucru
În mare conlucrare cu fiecare client în parte. Modelul este propus de acesta, eventual pe baza unei schițe, apoi intervine expertiza Good Wood, încât să rezultă o piesă și frumoasă, și deplin funcțională.

Atelierul a fost înființat cu mai mult de zece ani în urmă de Dan Albu, absolvent al Facultății de Restaurare din Sibiu.

Publicitate