logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Soluții mari pentru băi mici

Spațiul din baie nu e niciodată îndeajuns de mare pentru tot ce am dori să depozităm acolo. Există însă soluții la îndemână chiar și pentru băile cele mai mici, de apartament.

www.peakpotential.net
O baie mică cât un vis mare - Peakpotential.net
Publicitate
Andreea Chiru  |  12 Ianuarie 2016

Mobilierul pe comandă se dovedește un sprijin tot mai de nădejde atunci când ne confruntăm cu încăperi mici în apartamentele de bloc. Probabil cel mai dureros, lipsa spațiului se resimte într-o baie, acolo unde toți membrii familiei au nevoie să păstreze câte ceva: instrumente electrice și non electrice pentru coafat, prosoape, accesorii pentru păr, substanțe de curățat, rufe nespălate și, bineînțeles, nelipsitele seturi de gel de duș, săpun și șampon. Încap toate astea într-o baie mică? Din fericire, pot încăpea! Iată câteva soluții:

Rafturi și etajere pe toți pereții băii

www.apartmenttherapy.com
Aceste rafturi își pot găsi locul pe orice perete al băii

La români, exploatarea la maxim a spațiului liber din baie nu este încă un concept des întâlnit. Spre exemplu, ne plângem de lipsa spațiului din baie, în vreme ce pereții sunt goi.

www.hgtv.com
Dulăpior handmade pentru un look personalizat

Îi putem umple cu rafturi și etajere pe dimensiuni diverse, astfel încât să devină dulăpioare numeroase și încăpătoare. Până și peretele din spatele vasului de WC poate fi speculat cu două rafturi pe care putem păstra rolele de hârtie igienică, câteva reviste, ori coșulețe pentru depozitarea diverselor accesorii de igienă.

www.hgtv.com
Rafturi ingenioase pentru o baie fermecătoare

Oglindă cu sertar la vedere

www.wayfair.com
Ce de mărunțișuri încap sub oglindă!

Iată un element ce poate juca un dublu rol: de oglindă și spațiu de depozitare. Pe piață se găsesc nenumărate dulăpioare cu oglindă, într-o sumedenie de variante de mărimi și forme. Dar există și varianta unei oglinzi cu ramă de lemn având la bază atașat un buzunărel tot din lemn unde putem ascunde peria de păr și accesoriile de prins părul.

Chiuveta cu mască

www.architecturendesign.net
Mască la vedere pentru băi mici

Atunci când spațiul băii este redus, tendința este de a cumpăra o chiuvetă pe picior sau chiuvetă suspendată, în ideea de a crea iluzia unei băi spațioase. Dar cum rămâne cu substanțele de curățat baia? Unde le depozităm? Este deci vital ca sub chiuvetă să avem o mască cât de mică, pe care să o folosim ca spațiu de depozitare.

Ușa de la baie – soluție pentru depozitare
Pe ușa de la baie suntem obișnuiți să agățăm doar un simplu cuier pentru haine. Greșit. Pe ușa de la baie putem prinde chiar și mai multe rafturi, sau cuiere pentru mai mult de un prosop. Dar ce ziceți de un dulăpior prins pe ușa de baie? Eventual un dulăpior cu oglindă. Dincolo de latura practică, această soluție poate deveni și estetică, creând un aer de intimitate specifică băii.

www.toilettreeproducts.com
Ușă cu mai multe funcții

Deasupra ușii de la baie până sus în tavan se pot prinde, de asemenea, etajere cu rol de depozitare a prosoapelor, rolelor de hârtie igienică, aparaturii electro-casnice (foen, ondulator de păr, aparat de epilat sau mașină de tuns părul). Lucrurile depozitate deasupra ușii țin de opțiunea fiecăruia.

Agățătoare pentru prosoape cu mai multe elemente
Magazinele vând bare și cârlige pentru un singur, maxim două prosoape deodată, ceea ce ne obligă ca în baie să atașăm mai multe accesorii de acest gen, pentru fiecare membru al familiei în parte.

www.wowbathroomideas.net
Cuier pentru familie numeroasă

Soluția ar fi cuierele cu mai multe cârlige, eventual cu până la șase elemente de agățat prosoapele. Ce-i drept, așa ceva nu prea se găsește pe piață, însă pot fi create acasă, dintr-o bucată de lemn pe care se prind mai multe cârlige sau pot fi cumpărate cuiere de haine, specifice holului, dar folosite în baie. Vor crea o atmosferă de voioșie și personalitate.

Taburete cu ladă interioară pentru rufe murdare
Foarte multe femei visează la o baie somptuoasă cu un element greu de introdus într-o baie obișnuită: un loc de șezut – scaun sau fotoliu din fier forjat. Visul se poate adapta și într-o baie mică de bloc, cu ajutorul unui taburet cochet prevăzut pe interior cu spațiu de depozitare.

www.kika.com
Taburet șic cu ladă de depozitare

În general, magazinele de accesorii și decorațiuni interioare vând astfel de taburete în numeroase variante de forme, dimensiuni și cu imprimeuri dintre cele mai grozave. Taburetul poate fi folosit ca și coș de rufe murdare, dar și ca loc de șezut atunci când doamna se machiază sau coafează. Vizual, impactul este nemaipomenit.

Dulapul de baie cu spații de depozitare pe ușă
Pentru cei care au achiziționat deja un dulap de baie, avem o veste bună: pot beneficia de spații în plus de depozitare sub forma etajerelor de prins pe ușă, la interior.

www.bhg.com
Dulap mic, dar încăpător cu raft pe ușă

Este o soluție des folosită în cazul dulapurilor de bucătărie, ceva în genul rafturilor de pe ușă inspirate din exemplul ușilor de frigider.

Publicitate