Ubikubi – Ferma din baie

Numele Ubikubi e deja cunoscut iubitorilor de mobilier original, produs în România. Fiind și perioada de toamnă, am ales să vă prezentăm o colecție de baie Ubikubi, dedicată celor ce doresc să păstreze acasă atmosfera vacanțelor pitorești deja încheiate.

 +2
Cum să ai o baie și modernă, și pitorească?/Ubikubi.ro
  |  

Așa că vă prezentăm colecția de baie denumită Ferma. Setul de mobilier pentru baie e inspirat de forma simplă, curată și funcțională a unei... găleți de apă. Stilul este desigur cel minimalist, care folosește din plin spațiul unei băi oricât de reduse ca suprafață, păstrând în egală măsură impresia de spațiu încăpător, aerisit și totuși cu un aer pitoresc.

 +2 www.ubikubi.ro Lavoar, oglindă și taburet - toate în aceeași formă perfect rotundă
În colecția Ferma de la Ubikubi sunt incluse lavoarul, perfect rotund, cu margini înalte și așezat pe o structură din picioare de lemn, oglinda – de aceeași formă rotundă, și un taburet cu rol de spațiu pentru lăsat diverse produse cosmetice. Pe scurt, tot ce trebuie într-o baie modernă și tihnită.
Designer: Studio 201.


Despre Ubikubi
Ubikubi este un brand de design românesc care își propune să creeze produse contemporane inteligente. Simple, dar estetice. Funcționale, dar surprinzătoare. Calitative, dar accesibile. Dragoș Motica și Robert Savu sunt fondatorii acestui brand, înființat în 2014.
 


Laguna Showroom: cum să ai o baie... nobilă

Pentru că între stilul modern și cel clasic există o serie de oameni care locuiesc împreună dar au preferințe uneori diametral opuse, amenajarea băii sau renovarea ei pot da mari bătăi de cap. Pe piața de profil, pare că trebuie să faci o alegere clară – contemporan sau tradițional?

O baie contemporană înseamnă mici accente vintage/Laguna-showroom.ro
  |  

Ei bine, nu e chiar așa. În România au început să apară colecții de mobilier și accesorii pentru baie ce împacă cele două stiluri mai sus menționate, rezultând o amenajare pe cât de actuală, pe atât de primitoare în sens clasic. Una dintre aceste colecții este cea a lavoarelor Noble de la Laguna Showroom, creată special pentru obținerea unei atmosfere fără vârstă.


Colecția de lavoare Noble, disponibilă la Laguna Showroom, este un exemplu de baie clasică, absolut elegantă, cu accente retro, dar un aer contemporan. Setul de baie se compune din două lavoare, pentru el și pentru ea, în forme curate, de o perfectă geometrie, integrate unui blat suspendat. La cererea clientului, există și varianta de lavoare cu piedestal, dar cel din imagine e ideal pentru băile în care se simte nevoia de mai mult spațiu. Din aceeași gamă Noble fac parte și cele două oglinzi cu rame din lemn masiv.


Cordivari Design: cele mai decorative calorifere (II)

Săptămâna trecută v-am promis că revenim cu noi soluții decorative pentru tot mai demodatele calorifere. Dacă nu vreți să renunțați la aceste dispozitive termice, în favoarea încălzirii prin pardoseală, Cordivari Design are câteva propuneri foarte interesante sub aspect estetic.

 +4
Soluții estetice pentru calorifere practice/Cordivaridesign.com
  |  

Cordivari Design este un producător de radiatoare și calorifere ultradecorative, din Italia. Produsele sunt excepționale din punct de vedere estetic și pot fi cumpărate și în România prin distribuitorul Atti Creative.


Rosy Picture de la Cordivari Design are aspectul unui colaj pentru perete, o pictură abstractă, plină de culoare și strălucire. În realitate, este un radiator vertical din oțel pictat. Modul de aplicare al culorilor este secret profesional, se pare, dar producătorul garantează rezistența desăvârșită în timp a picturii, indiferent de gradul de încălzire. Imaginea poate fi personalizată cu imaginile alese de client.  +4 www.cordivaridesign.com Rosy


Ardesia de la Cordivari Design reprezintă practic o piesă de mobilă – o băncuță simpatică, cu accente industriale, de amplasat în baie. Bancheta poate servi și ca loc pentru accesoriile textile sau poți încălzi pijamaua până ieși din duș. Materiale: oțel și lemn masiv. +4 www.cordivaridesign.com Ardesia


Doriana de la Cordivari Design se ascunde cu ușurință sub birourile deschise, sub mesele de bar și chiar consolele din hol. Avantajele lui sunt forma suplă și dimensiunile reduse, o gamă generoasă de culori pentru personalizare și un consum de energie redus. Este din oțel. +4 www.cordivaridesign.com Doriana


Urmează zilele viitoare și partea a treia, cu oferta unui alt furnizor de corpuri termice cu aspect revoluționar.
 


Revoluționar: tapetul pentru... baie

S-a inventat tapetul special pentru pereții din baie. Gata cu faianța care se alege în baie, pe viață! Tapetul pentru baie se aplică ușor, se poate schimba fără mari bătăi de cap și asigură, din punct de vedere estetică, o atmosferă cu totul neobișnuită pentru cea mai intimă încăpere a casei.

 +3
WallPepper H2O, ultrarezistent pentru baie/Cavalleri.com
  |  

Colecția de tapete pentru baie a fost concepută de un mic studio de design din Italia, WallPepper, și poartă denumirea... WallPepper H2O. inedită este și metoda de imprimare, cu o tehnologie avansată, pe rulouri de 90 cm, posibilitățile de personalizare a printurilor fiind aproape infinite.

 +3 www.cavalleri.comTapetul este realizat dintr-un material foarte rezistent la condiții de umiditate și aburi, ba poate fi folosit pentru decorarea pereților din saună și chiar pentru pereții piscinei. Tapetul WallPepper H2O poate fi stropit oricât cu apă, rezistă fără probleme. Nu se pătează, nu se zgârie și se curăță cu soluții obișnuite de întreținere a băii.

 +3 www.cavalleri.com
Materialul tapetului este rezistent inclusiv la decolorare și la abraziune; se poate da jos fără a distruge tencuiala peretelui, atunci când se dorește înlocuirea tapetului. Un avantaj absolut este inclusiv la nivel de aplicare: tapetul WallPepper H2O se poate monta chiar direct peste faianța din baia, pentru a scuti costuri și eforturi în plus.
 


Romstal: cele mai decorative calorifere

Calorifere, radiatoare, sobe chiar – toate acestea dau nu doar căldură, ci și atmosferă. Designerii din România și din afara țării au găsit deja nenumărate și uneori chiar spectaculoase soluții de a transforma impersonalul corp termic într-un accesoriu decorativ, ușor de instalat te miri pe unde.

 +4
Un calorifer invizibil - e prezent totuși sub forma unui dulap deschis cu trei rafturi/Deltastudio.ro
  |  

Cei de la Romstal pun la dispoziție corpuri termice sub forma caloriferelor în forme geometrice care mai de care.

Randa este un calorifer șic din oțel, cu bare orizontale dispuse ascendent, ce lasă impresia unui suport pentru prosoape cu nenumărate brațe. Suprafața lor e plană, contribuind la eficiența energetică. Barele verticale există pe o singură parte. Caloriferul se prinde pe perete, iar aspectul cromat are și un beneficiu practic: răspândește mai repede căldura. Stil: modern, contemporan. +4 www.romstal.ro

Kermi Icaro este o alternativă mai suplă, sub forma unei țevi șerpuitoare, tot cu aspect cromat și design funcțional și dinamic, caloriferul putând fi folosit inclusiv ca uscător de prosoape. Sistemul de prindere pe perete este așa simplu, că poate fi montat de cumpărător.  +4 www.romstal.ro

Pisa este un uscător de prosoape inspirat chiar de celebrul turn înclinat. Are formă rotundă, cu brațe eliptice, din oțel cu finisaj cromat. Designul extrem de îndrăzneț îl încadrează în stilul minimalist al băilor contemporane, dar diametrul colatoarelor cere o încăpere spațioasă.  +4 www.romstal.ro
 

Zilele ce urmează revenim cu un alt producător de astfel de calorifere cu aspect atrăgător.