Expoziția NeoNlitic: peste 300 de vizitatori în seara vernisajului

Expoziția NeoNlitic, organizată de Wood Be Nice la Institutul Cultural Roman din București, s-a încheiat pe 21 octombrie, bucurându-se de un real succes în rândul vizitatorilor. A fost un eveniment cu adevărat atipic, într-un cadru cum nu se poate mai potrivit.

 +8
Neonlitic, o expoziție de mare succes/Foto: Bogdan Baractaru
  |  

Proiectul NeoNlitic a avut ca misiune susținerea și promovarea  producției artistice, prin valorificarea patrimoniului cultural comun și reinterpretarea esteticii culturilor Cucuteni și Hamangia. Din luna august 2018, s-au efectuat două documentări pe teren și întâlniri de lucru și 3 workshopuri deschise publicului în care au fost prezentare rezultatele cercetării, iar un colectiv de 15 artiști a realizat 30 de lucrări inspirate din motivele estetice ale culturilor neolitice: instalații luminoase, sculpturi din lemn, rășină, metal, textil, pictură, ceramică, animație și video mapping.


Expoziția la al cărei vernisaj au participat peste 300 de vizitatori i-a adus împreună pe artiștii Daniel Loagăr și Andrei Cornea (fondatori Wood Be Nice și inițiatorii proiectului NeoNlitic), Sasha Meret (US), Andreea Toma, Irina Maria, Raluca Bajenaru, Marius Gheorghe, Marian Codrea, Beaver, Roxana Tomescu, Lucian Simion, Alexandru Claudiu Maxim, Gabriel Marin, Misha Diaconu, Evghenia Gritscu (UKR) și a fost curatoriată de Mihaela Ion, manager cultural cu o experiență de peste 12 ani în domeniul vizual și fondatoare a proiectelor Revista Atelierul și Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de Produs.


Între 3 – 17 noiembrie, expoziția va putea fi vizitată și de publicul din Brașov, la spațiul Visssual (str. Fabricii).
Galeria de imagini exprimă mai mult decât o pot face cuvintele. +8 Foto: Bogdan Baractaru +8 Foto: Bogdan Baractaru +8 Foto: Bogdan Baractaru +8 Foto: Bogdan Baractaru +8 Foto: Bogdan Baractaru +8 Foto: Bogdan Baractaru +8 Foto: Bogdan Baractaru
 


Neonlitic – o expoziție de design de NEratat!

Magmob este partener media al evenimentului Neonlitic, organizat la Institutul Cultural Român în această săptămână – un eveniment cu adevărat special, care, în an Centenar, reușește să aducă în contemporan străvechile culturi Hamangia și Cucuteni.

 +6
  |  

Expoziția este organizată de Atelierul Wood Be Nice și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național; a adunat laolaltă 15 artiști, cu o temă comună: reînvierea trecutului nostru artistic. Celebrele culturi Hamangia și Cucuteni au servit drept sursă de maximă inspirație, exponatele păstrând spiritul artistic din perioada Neoliticului, dar fiind realizate cu măiestrie din materiale moderne, extrem de actuale.


Neonlitic reprezintă de fapt cea mai potrivită punte de legătură între trecutul cultural și prezentul tehnologizat. Forme străvechi și simboluri cu o vechime de circa șapte mii de ani sunt readuse în atenție cu mijloace moderne și elemente specifice epocii contemporane: instalații luminoase, sculpturi din lemn, rășină, metal, picturi, obiecte din ceramică și material textil, animație și video mapping, per total 30 de exponate, amenajate în incinta ICR (adresa: Aleea Alexandru, nr. 38, sector 1, București) sub forma unei misterioase incursiuni în tradiția artistică a unei epoci de demult dispărute.


Expoziția este deschisă publicului larg în perioada 15-21 octombrie 2018, între orele 15:00-19:00. Vă rugăm: nu o ratați! +6 MagMob +6 MagMob +6 MagMob +6 MagMob +6 MagMob


Romanian Wood Crafts: cine sunt producătorii?

Tocmai s-a încheiat târgul Otthon Design din țara vecină, Ungaria. România a participat cu o premieră: 12 producători de mobilă și accesorii grupați sub un singur nume – Romanian Wood Crafts. MagMob a fost prezent la eveniment și vi-i prezintă astăzi pe cei dornici să ne facă cinste.

 +12
RGS - Cu o tradiție de 20 de ani, RGS este o afacere de familie transformată într-un business de succes. Sunt specializați în fabricarea de mobilă din lemn și MDF, principalii clienți fiind din industria hotelieră. Se numără printre producătorii ce au vechi relații de afaceri cu clienți din afara țării, reprezentând industria mobilei din România în fața publicului din Franța, Germania, Italia, Elveția, Anglia și Irlanda.
  |  

Otthon Design sau Home Design Autumn Budapesta este un târg dedicat mobilierului pentru casă și ultimelor tendințe în designul interior, eveniment cu o experiență de șapte ani pe piața internațională. Anul acesta s-a desfășurat în perioada 12-14 octombrie și, cel puțin pentru România, a fost un succes clar. Firmele românești au participat sub un brand comun, Romanian Wood Crafts, inițiativa lor fiind foarte bine primită de vizitatorii târgului. Dar iată cine sunt cei care împreună reprezintă Romanian Wood Crafts:

 

Xilopal

 +12 MagMob
Producător de mobilier din lemn masiv, înființat în anul 1994, XILOPAL are fabrica de producție în Pasul Ghimeș, o zonă forestieră care și-a pus amprenta asupra portofoliului companiei. Echipa Xilopal a construit ani de zile cabane și pensiuni din bușteni, lansându-se de câțiva ani și în fabricarea mobilierului din lemn masiv, cu finisaje originale inspirate de stilurile vintage sau clasic.

 

ABC Sleep Concept

 +12 MagMob
Acest producător și-a propus să se diferențieze de alții ca el prin mai multe calități. Dincolo de calitățile estetice, ABC Sleep Concept are ca misiune să producă paturi și saltele la standarde foarte înalte de performanță, în speță produse menite să dureze! Ca stil, paturile și saltele ABC Sleep Concept se înscriu trendului ecliptic, gata să răspundă mai multor exigențe deodată.


Ami White

 +12 MagMob
Producător de paturi box spring personalizate, Ami White are fabrica în Timișoara. Paturile sunt ultrapersonalizate, indiferent că vorbim de paturi duble sau single; fiecare dintre saltele corespunde exact dimensiunilor și nevoilor clientului, cu o atenție deosebită la detaliile de design, funcționalitate și accesorizare.


Chameleon by Lux Artim

 +12 MagMob
Acest producător are o experiență de 21 de ani pe piața românească de mobilă la comandă, dar noutatea absolută este colecția Chameleon Kitchen, integrată tipului de mobilă smart. Mobila este realizată în așa fel încât să speculeze la maximum suprafața unei bucătării, iar câteva detalii ultramoderne vin să susțină conceptul de mobilă inteligentă: electrocasnice integrate, controlate prin comandă vocală și senzori de deschidere automată a sertarelor.


KOTT by Uniprod

 +12 MagMob
Înființată ca o afacere de familie, KOTT by Uniprod este dedicată industriei jaluzelelor și soluțiilor de umbrire a ferestrelor. Orice tip de acoperire a geamului este disponibil la KOTT, modelele fiind personalizate pentru fiecare client. Materiale de lucru: lemnul masiv, pictat într-o multitudine de variante cromatice. Fabrica se găsește în Bacău și de curând, Kott a început să fabrice tot din lemn masiv și piese de mic mobilier, precum măsuțe.

 

Tapisal

 +12 MagMob
Înființat în anul 1993, Tapisal este producător de mobilier din MDF, specializându-se în special în producția de balansoare, fotolii și scaune în stil rustic. Deviza este: mobilier modern, cu accente tradiționale. Cei 16 angajați ai echipei Tapisal oferă servicii complete: producție piese de mobilier, transport și chiar asamblare la client acasă.

 

Biomobila

 +12 MagMob
O afacere de familie și o întreprindere socială din Bucovina, Biomobila este numele în spatele căreia se ascund doi designeri de piese de mobilier foarte talentați. Specialitatea lor: mobilier personalizat pentru dormitoare, indiferent că vorbim de dormitorul de acasă sau camere de hotel. Toate piesele de mobilier sunt din lemn masiv, cu finisaje ecologice, ideale inclusiv pentru camerele de copii. De asemenea, Biomobila produce și jucării pentru cei mici, integrate categoriei de produse realizate cu respect pentru natură.

 

BodMob

 +12 MagMob
Fondată în 1996 în inima Transilvaniei, compania lucrează cu materii prime dintre cele mai naturale, designul fiind inspirat de confortul și durabilitatea asigurate de lemnul masiv. Linia Baseline Furniture de la BodMob cuprinde mobilier tapițat, mese și mic mobilier, realizate într-un stil curat, simplu și plin de personalitate, grație paletei de culori și formelor.

 

Woodjoy by Timural

 +12 MagMob
 A fost înființată în anul 2010 și reprezintă o inițiativă socială – produce mobilier pentru copii și jucării cu rol educativ, pentru familiile moderne. Materialele de lucru sunt dintre cele mai naturale, folosite cu mare responsabilitate față de mediul înconjurător. Echipa de lucru este formată din persoane cu dizabilități cărora li s-a dat șansa la o viață absolut normală, prin crearea de joburi în industria lemnului.

 

Amik

 +12 MagMob
Jucăriile ecologice și mobilierul destinat grădinițelor este specialitatea acestui producător de mobilă din România. Jucăriile și mobilierul sunt create cu cea mai mare atenție față de sănătatea celor mici, având și un design ce inspiră și provoacă imaginația copiilor, având rol educativ. Se folosesc exclusiv materiale naturale – lemn de diverse esențe, finisajele fiind pe bază de lacuri și vopsele ecologice.

 


Romanian Wood Crafts participă la Home Design Budapesta

Inițiativa nu le-a lipsit niciodată românilor. Nici produsele de calitate. Așa că au fost combinate într-un proiect foarte ambițios: Romanian Wood Crafts, prezent în premieră la unul dintre târgurile internaționale de mobilă și accesorii: Home Design Autumn Budapesta.

 +7
Magmob este prezent la Budapesta prin Imre Zilahi, editor șef.
  |  

Romanian Wood Crafts reprezintă rezultatul unui program menit să-i ajute pe producătorii de mobilă și accesorii din România să se promoveze pe plan internațional, extinzându-și astfel afacerile dincolo de granițele țării. Vă explicăm pe scurt totul despre Romanian Wood Crafts.


Proiectul pilot, denumit Servicii integrate de export pentru IMM-urile din România, este cofinanțat de Elveția, prin intermediul programului Contribuția Elvețiană la Uniunea Europeană, și are ca misiune promovarea brandurile românești din industria lemnului prin participare la evenimente internaționale. Prima participare se întâmplă chiar acum, Romanian Wood Crafts luând parte în acest weekend la târgul Home Design Budapesta. Dar drumul până aici a fost unul bine pus la punct: selectarea unui număr de producători de mobilă și accesorii dornici și capabili să reprezinte industria românească în afara țării. Drept criterii de selecție s-au luat în calcul atât calitatea produselor, cât și ambiția producătorului de a lua parte la acest amplu proiect.


În cadrul proiectului Romanian Wood Crafts 40 de producători din întreaga țară au participat la sesiuni de instruire în domeniul comunicării și promovării brandurilor lor la nivel internațional. Dintre aceștia au fost selectați cei 15 finaliști, beneficiind de un plan de afaceri bine elaborat. Ei sunt astăzi sub un brand comun – Romanian Wood Crafts și per total au pregătite participări la trei târguri internaționale de marcă.


Vă prezentăm în continuare câteva cadre cu prezența românească în cadrul evenimentului Home Design Autumn Budapesta, urmând ca mâine să vă prezentăm pe larg pe fiecare dintre cei 15 producători de mobilă și accesorii marca Romanian Wood Crafts! +7 MagMob +7 MagMob +7 MagMob +7 MagMob +7 MagMob +7 MagMob


Heimtextil 2019 își extinde gama de colecții textile

Heimtextil 2019 urmează să se desfășoare la scară și mai mare. Evenimentul va avea loc în perioada 8-11 ianuarie, la Frankfurt, pe o suprafață ce va însuma șase pavilioane întinse pe mai multe etaje. Pe lângă expozanții europeni vor participa și reprezentanți ai domeniului textil din Asia.

 +3
Heimtextil 2019 - se pregătește o ediție spectaculoasă/Heimtextil.messefrankfurt.com
  |  

Heimtextil este cel mai mare eveniment dedicat tapiseriei, textilelor decorative și materialelor de tip imitație de piele; se desfășoară anual în Germania și atrage expozanți renumiți și vizitatori profesionali din toate colțurile lumii.

„Segmentul de tapiserii și materiale decorative este pe un trend ascendent deja de câteva ediții”, explică Olaf Schmidt, Vicepreședinte al diviziei Textiles&Textile Technologies Messe Frankfurt. „La ediția 2019 a târgului Heimtextil, toți marii furnizori europeni de textile și materiale decorative vor fi prezenți în premieră pe cele trei etaje ale Pavilionului 4, în vreme ce furnizorii asiatici vor fi grupați în Pavilioanele 1 și 5. Una peste alta, Heimtextil 2019 combină cele mai mari game de colecții textile la nivel internațional, asigurând cele mai bune condiții de afaceri pentru cumpărătorii de mobilă tapițată și textile de uz casnic.” +3 www.heimtextil.messefrankfurt.com
Pornind de la principiul unui stil de viață și muncă sănătos, industria tapițatelor și textilelor decorative caută să se reinventeze iar și iar, venind cu funcții în plus față de cea estetică: protecție fonică, chiar și climaterică, nivel tot mai ridicat de confort, sustenabilitate. Așa se face că cele mai la modă sunt textilele rezistente la apă, certificate organic și ignifuge. Textilele de lână sau cu aspect denim sunt printre cele mai căutate în industria designului interior. Și apropo de design, în prima zi a evenimentului Heimtextil 2019, va avea loc o întâlnire cu managerii diviziei de trenduri în materie de mobilă tapițată și textile decorative, publicul fiind provocat la un dialog pe marginea tendințelor în designul interior. +3 www.heimtextil.messefrankfurt.com
De menționat că unul dintre pavilioane va fi dedicat unui alt segment ce se regăsește în industria amenajărilor interioare: arhitecți, designeri de interioare și decoratori din industria hotelieră. Aceștia vor regăsi în Pavilionul 4.2 cele mai noi colecții de tapiserii și textile decorative pentru domeniul HoReCa. Două nume grele ale industriei vor fi prezente pentru întâia oară la Heimtextil: Crypton din SUA și Anavil Europe din Franța, ceea ce contribuie la o și mai mare diversificare a colecțiilor oferite în cadrul acestui eveniment de marcă.
Se anunță o ediție 2019 absolut fascinantă!