Bucătăria: micile accesorii care dau culoare

Nu schimbăm mobila de bucătărie foarte des, dar ne dorim totuși, măcar de două ori pe an să facem niște schimbări de look în bucătărie. Da, se poate! Pentru că totul ține de micile detalii, care pot fi înlocuite oricât de des simțim nevoia, cu costuri decente, și surse de inspirație nenumărate.

 +7
Accentele de culoare sunt cele care personalizează bucătăria/Sticla-vitralii.ro
  |  

Pe scurt, vorbim despre accesoriile care dau culoare unei bucătării: mânere și butoni de uși/sertare, accesoriile textile și corpurile de iluminat. Oferta pe piața din România este foarte variată, adresându-se mai multor stiluri de amenajare interioară.

Mânere și butoni
Cele mai mici accesorii, dar de cel mai mare efect sunt mânerele și butonii dulapurilor pentru bucătărie. Sunt și foarte ușor de schimbat, și simplul fapt că se pot înlocui de fiecare dată cu alte elemente de cu totul alt stil face ca sertarul sau ușa de dulap să își modifice aspectul în mod radical. Iată câteva variante de la Cressent, mânere și butoni din materiale, stiluri și culori diferite. +7 www.cressent.ro Butoni colorați, cu model  +7 www.cressent.ro Mâner metalic cu accente vintage  +7 www.cressent.rowww.cressent.ro Mâner de ușă/sertar cu model floral, în stil provensal  +7 www.cressent.ro Mâner metalic, stil modern

Accesoriile textile pentru bucătărie
Evident, printre cele mai decorative, ieftine și practice elemente de bucătărie se găsesc fețele de masă, șervetele și alte suporturile pentru veselă. Aici, oferta pe piața din România e nelimitată, pornind de la magazine ultracunoscute și mergând până la mici ateliere de designeri care se ocupă cu produse unicat. +7 www.mobexpert.ro Accesorii textile pentru masa din bucătărie

Corpurile de iluminat
Din fericire, oferta e la fel de generoasă și în ce privește lustrele cu abajururi de înlocuit, iar când vorbim de abajur putem alege unui hand-made, de designer, putem cumpăra unul de serie din magazinele de profil sau putem încerca să facem singuri acasă un model absolut original. +7 www.mindtheg.com Abajur colorat, simplu de înlocuit


Bucătăria în stil modern: materiale

Dacă facem o cercetare de piață printre producătorii de bucătării în stil modern vom observa că acest gen de bucătării se fac acum sub forma literelor L sau U, cu un design cursiv, curgător și armonios, prevăzut atât cu elemente practice discrete, cât și cu elemente estetice la vedere – ca dintr-o singură bucată, o bucătărie pentru un singur perete.

 +2
Un amestec de materiale tradiționale, turnate într-un design contemporan/Euphoria.com.ro
  |  

Dar ce înseamnă stilul modern de astăzi?
Trendul care a luat cu asalt piețele internaționale și se va impune și în România este unul ce combină rusticul cu industrialul – adică lemn și metal. Dacă vorbim despre lemn și metal reciclate, cu atât mai bine. Facem parte dintr-o generație tot mai responsabilă în ce privește resursele naturale, dar și propriile resurse financiare. În acest trend organic își face loc cu mare succes și piatra. +2 www.idezio.ro
În astfel de bucătării, rolul decorativ revine plantelor verzi, fie ornamentale, fie verdeață comestibilă. Se integrează perfect și sticla, dar cu rol estetic – front al vitrinei sau chiar ca material pentru polițele suspendate. Pentru chiuvetă se preferă inoxul pentru că se curăță foarte ușor după fiecare folosire și are rezistență mare în timp. Materialele sunt tratate astfel încât să reziste la condiții de abur specifice bucătăriei. Și totuși, într-o bucătărie modernă nu prea se mai fac aburi...


Mobiera: cum să ascunzi hota din bucătărie

În orice bucătărie modernă există o hotă. Nu toată lumea e însă mulțumită de aspectul ei. Atunci când vrei ca în bucătărie să se instaleze o atmosferă tematică, hota metalică este prima care te încurcă. Mobiera pune însă la dispoziția ta câteva modele de hotă absolut inedite.

 +4
Dacă-ți trebuie și hotă, și design, alege o hotă cu design de orice altceva! Mobiera.ro
  |  

Deși revista Magmob se ocupă în general de promovarea mobilei și accesoriilor fabricate sau disponibile în România, am ales azi să prezentăm o colecție de electrocasnice pentru bucătărie. Explicație: hotele contribuie major la crearea unei atmosfere, iar modele de mai jos sunt chiar speciale!

 +4 www.mobiera.ro
Juliette Black este o hotă suspendată, al cărei aspect poate păcăli și cel mai avizat ochi. Are forma decorativă a unei lustre în stil glamour, iar designul o face ușor de strecurat în amenajări de diferite stiluri, de la cel retro până la cel modern. În plus, filtrul acestui model de hotă este performant și mult mai rezistent decât filtrele obișnuite, cu o durată de viață de până la 3 ani.

 +4 www.mobiera.ro
Amelie Wood este o hotă și mai neobișnuită. Designul modern o recomandă drept o ramă cu oglindă, însă îndeplinește funcțiile tipice ale unei hote. Rama din lemn natur albit o face potrivită pentru mai multe stiluri de amenajare. E dotată cu sistem de iluminare LED.

 +4 www.mobiera.ro
Star IX reprezintă o altă propunere de hotă de la Mobiera. Forma este a unui glob de cristal cu rol de iluminare, inspirat de acele corpuri specifice discotecilor de pe vremuri. În ton cu designul și sursa de inspirație, această hotă asigură iluminarea atât a zonei aragazului, cât și a zonelor adiacente de gătit.
Oricare dintre aceste modele de hotă e suficient pentru a da bucătăriei o personalitate unică.

 


Cele mai mici bucătării pentru acasă

Într-o casă redusă ca spațiu, bucătăria s-a adaptat și este de acum disponibilă într-o gamă de modele dintre cele mai inovatoare. Vorbim de minibucătării, un concept nou pe plan internațional și care se potrivește de minune și locuințelor din România.

 +5
Minibucătăria e un concept tot mai folosit pe plan internațional, ce concentrează într-un modul minuscul toate funcțiile unei bucătării normale/Limatec-ag.ch
  |  

Am ales să vă prezentăm câteva idei despre cum bucătăria se poate „împacheta” și deveni nu doar practică, ci și practică indiferent de dimensiuni. Minibucătăria ia forme variate, asigurând pe lângă funcționalitate maximă și un design modern, inspirat din realitatea imediată.
 +5 www.circle-kitchen.de
Bucătăria-capsulă
Circle kitchen este un modul de bucătărie realizată sub forma unei capsule, dotată cu tot ce îți  trebuie pentru prepararea mâncării. Designul rotund inspiră armonie, și asigură o atmosferă modernă a locuinței. Este prevăzută cu tot ce-ți trebuie pentru prepararea meselor zilnice, de la dulapuri și polițe până la integrarea electrocasnicelor.
 +5 www.culshaw.co
Bucătăria-chioșc
Modelul poartă denumirea de Fernley Petite și a avut ca sursă de inspirație bucătăriile ultradotate ale restaurantelor. Foarte bine compartimentată, e astăzi genul de minibucătărie ideală pentru garsoniere. Designul dreptunghiular face această bucătărioară una practică, iar marele avantaj sunt zecile de accesorii mărunte ce contribuie din plin la funcția de depozitare: cârlige, bare, polițe.
 +5 www.elfinkitchens.co.uk
Dulapul all-in-one
Această minibucătărie este o creație minimalistă și multifuncțională, o combinație de funcții practice integrate cât mai discret posibil. Aproape nimic nu este lăsat la vedere, accentul căzând pe elementele masive și de nelipsit dintr-o bucătărie – chiuvetă, aragaz și chiar mașină de spălat vase. Deși nu ai crede, acest model de minibucătărie dispune inclusiv de mobilierul pentru luat masa: scaune și un blat de lucru care, atunci când nu se folosesc, nici măcar nu se observă.
 +5 www.tinyhousedesign.com
Bucătăria din dulap
Toată bucătăria cuprinsă într-un... dulap – iată o idee inedită! Aparatura electrocasnică și funcția de depozitare au încăput de minune în această piesă de mobilier, de dimensiunile unui... frigider. Este un model de minibucătărie ideal pentru casele cele mai mici din lume.

Interesant, nu-i așa?
 


Blum: cum deschizi sertarul fără să pui mâna pe el

Complet absorbită de gătit vrei între timp să faci loc pe suprafața de lucru, aruncând cojile legumelor curățate. Cum ai ajuns cu cojile în fața extragerii în care se află gălețile de gunoi, începe jonglatul pentru a o deschide. Când ai mâinile ocupate, să deschizi prin metoda obișnuită este dificil, ca urmare vor rămâne mânere și fronturi murdare. Blum vine cu o soluție.

 +2
 MagMob
Magie în bucătărie. De la Blum!
  |  

De acum extragerea pentru gunoi poate fi deschisă fără efort și comod: cu SERVO-DRIVE uno, susținerea electrică a deschiderii. Pentru aceasta, este suficientă o ușoară atingere a frontului cu genunchiul, piciorul sau șoldul. Iar confortul dorit este completat de funcția de amortizare BLUMOTION, care asigură permanent o închidere lină și fără zgomot a extragerilor.
 +2 www.blum.ro
Grație protecției integrate la rezemare, deschiderea fără intenție a sertarului este imposibilă. Te poți rezema relaxat de front, pentru că funcția electrică de deschidere se declanșează doar prin apăsare sau tragere scurtă.

Deosebit de practic este faptul că montarea setului individual premontat se realizează simplu și repede. Fără a fi nevoie de măsurare și găurire, setul SERVO-DRIVE uno este ideal și în cazul instalării ulterioare.
SERVO-DRIVE uno aduce satisfacție și în privința consumului de curent –în poziția stand by, consumul de 1.7 kWh pe an este unul deosebit de mic.

Având în vedere că locul de montare este sub chiuvetă, SERVO-DRIVE uno  are integrată o protecție contra picăturilor de apă, în caz că se întâmplă vreodată să picure apă în dulap.