logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Chiuveta din granit – avantaje și dezavantaje

Arată foarte modern chiar dacă se integrează de minune oricărui stil de amenajare interioară, chiar și celor clasice. Vorbim despre chiuveta din granit, o soluție ultrarezistentă, dar despre ale cărei calități nu se știu foarte multe lucruri. Vi le expunem noi mai jos.

Tot mai în trend în casele din România./Ferro.ro 
Publicitate
Andreea Chiru  |  06 Iunie 2022

O chiuvetă de granit ar putea fi considerată o adevărată investiție pe termen lung, întrucât deși costă mai mult decât una clasică din inox, rezistă incomparabil mai mult. Sunt producători de chiuvete de granit care le oferă o garanție de 35 de ani. Secretul? Calitatea materialelor, în speță a granitului folosit.

Cum orice piesă de uz casnic are avantaje și dezavantaje, iată aici o listă care să te ajute să te decizi mai simplu și mai eficient dacă o chiuvetă din granit este sau nu pentru tine.

Avantajele chiuvetei din granit:
•    Rezistență în timp
•    Personalizare – acest tip de chiuvetă se poate fabrica pe comandă, după dimensiunile clientului. Ba mai mult, poate căpăta orice formă, chiar și de colț, și poate fi realizată într-o culoare care s-o facă să se integreze perfect blatului.
•    Nu se deteriorează la diferențele de temperatură – oricât de fierbinte ar fi apa pe care o torni în acest tip de chiuvetă, nu riști nimic. La fel, oricât de rece ar fi, chiuveta rezistă. Chiar și șocurile termice (apă fierbinte și apă foarte rece turnate una după alta) nu au efectul unui șoc asupra chiuvetei din granit.
•    Granitul este un material care nu se zgârie, nici nu se ciobește, spre diferență de alte tipuri de chiuvetă. Nu se crapă, oricât de multe accidente s-ar petrece în chiuvetă. Din acest punct de vedere, estetica este garantată pe viață. Nici nu se decolorează.
•    Se întreține ușor – unii producători de chiuvete din granit recomandă spălarea lor cu apă și săpun, eventual o ștergere cu cârpa înmuiată în ulei alimentar. Lipsa de porozitate a materialului asigură și o protecție antibacteriană, transformând chiuveta din granit într-una dintre cele mai igienice soluții pentru bucătărie.

www.chiuvete-lavello.ro

Dezavantajele chiuvetei din granit:
•    Prețul poate părea unora un dezavantaj.
•    Greutatea – acest tip de chiuvete sunt foarte grele, ceea ce înseamnă că au nevoie de un sistem de prindere și susținere ceva mai complicat decât o chiuvetă din inox, spre exemplu.
•    Duritatea granitului îi conferă autoprotecție, însă în detrimentul vaselor de bucătărie. Chiuveta nu pățește nimic dacă scapi în ea vreo farfurie ceramică, în schimb, farfuria căzută se face țăndări.
•    Din cauza greutății acestui material, instalarea unei chiuvete de granit presupune un strop de îndemânare și specializare. Cel mai sigur este ca o astfel de chiuvetă să fie instalată de personal calificat, nu cu ajutorul unor prieteni.
•    Estetica – deși se poate personaliza pe comandă, chiuveta de granit nu dispune decât de o singură variantă de finisaj: cel mat.

Una peste alta, chiuveta de granit poate fi alegerea ideală. Numai că prețul și durabilitatea în timp fac din acest produs unul ideal pentru oamenii care nu schimbă prea des stilul de amenajare al bucătăriei.

Publicitate