logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Cum amenajăm corect bucătăria

Am stat de vorbă cu arhitecta de interioare Codruța Smaranda Iana pentru a afla care sunt regulile de care trebuie ținut cont atunci când decidem să reamenajăm bucătăria. Pentru că un astfel de proiect nu e doar despre culori, ci și funcționalitate în deplină armonie.

bucatarie1-4677
Ergonomie... în bucătărie/Ixina.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  12 Noiembrie 2019

Codruța Smaranda Iana atrage atenția asupra faptului că bucătăria este de fapt un spațiu destul de dificil de amenajat. „Este foarte importantă, pe lângă dimensiunile sale, relația dintre: fereastră, ușa și instalațiile sanitară și de gaze. Corpurile de bucătărie trebuie să fie modulare, indiferent de stilul designului.”

În legătură cu acest aspect, electrocasnicele trebuie nu doar să fie cele mai moderne, ci mai ales potrivite încât să se respecte un anume raport între chiuvetă, blatul de preparare a mâncării, frigider și aragaz. „Nu e o treabă tocmai ușoară, tocmai de aceea recomand consultarea unui specialist care să vă consilieze în ceea ce privește poziționarea electrocasnicelor mari și a corpurilor de mobilă în bucătărie”, explică Codruța Smaranda Iana.

Stilul poate fi ales dintr-o varietate impresionantă; important este să se aleagă materiale de calitate, mai în bucătărie unde mobilierul este expus unor condiții de umezeală și aburi ceva mai mari decât în restul casei.

„Blaturile de lucru ar trebui să fie rezistente la căldură și tăiere și destul de bine cantuite ca să nu se distrugă din pricina apei și a aburilor. Tot din pricina acelorași condiționări de umezeală nu recomand fețele de uși și sertar cantuite la cald, cu canturi obișnuite, oricât de bune ar fi. Ca variantă a plăcilor de aglomerate lemnoase pentru blatul de lucru sunt blaturile din marmură sau piatră, cu observația că au, proporțional cu calitatea și rezistența, o clasă superioară de preț”, recomandă Codruța Smaranda Iana.
 

Publicitate