Nord – cel mai nou scaun de la Mobila Dalin

Mobila Dalin este deja sinonimă cu mobilierul cel mai plin de viață care se produce în România. Fără să treacă drept un furnizor de mobilă la comandă, pune la dispoziția clienților piese dintre cele mai variate ca design și cromatică.

 +2
Nord, un scaun Dalin în stil minimalist elegant/MobilaDalin.ro
  |  

Piesele de mobilier de la Dalin se pot personaliza, fiecare dintre ele având o serie de finisaje diverse din care orice client să aleagă – iar acest lucru e valabil indiferent că vorbim de seturi de canapele și fotolii, paturi sau scaune.

Cel mai nou produs de la Mobila Dalin este scaunul Nord, disponibil și acesta în mai multe variante nu doar de cromatică, ci și de materiale și chiar design. Nord reprezintă un scaun de bucătărie sau dining, fără brațe și cu o formă rotunjită a spătarului și șezutului. Pentru picioare, producătorul a ales două modele – cu picior clasic, respectiv cu picior în forma literei X pe care se sprijină șezutul. +2 www.mobiladalin.ro

Materiale: lemn masiv de fag și PFL formatizat. Tapițeria e la alegerea clientului, putând varia ca material (stofă, piele ecologică sau naturală), dar și din punct de vedere al culorilor. Și la nivelul picioarele, finisajul e disponibil în variante numeroase: fie baiț în diverse nuanțe de lemn, fie vopsea poliuretanică în șase culori.

De reținut! Mobila Dalin anunță o reducere de preț de 10% pentru toate piesele de mobilier cu livrare în ianuarie 2020. Promoția e valabilă până pe 7 decembrie.


Cum amenajăm corect bucătăria

Am stat de vorbă cu arhitecta de interioare Codruța Smaranda Iana pentru a afla care sunt regulile de care trebuie ținut cont atunci când decidem să reamenajăm bucătăria. Pentru că un astfel de proiect nu e doar despre culori, ci și funcționalitate în deplină armonie.

Ergonomie... în bucătărie/Ixina.ro
  |  

Codruța Smaranda Iana atrage atenția asupra faptului că bucătăria este de fapt un spațiu destul de dificil de amenajat. „Este foarte importantă, pe lângă dimensiunile sale, relația dintre: fereastră, ușa și instalațiile sanitară și de gaze. Corpurile de bucătărie trebuie să fie modulare, indiferent de stilul designului.”

În legătură cu acest aspect, electrocasnicele trebuie nu doar să fie cele mai moderne, ci mai ales potrivite încât să se respecte un anume raport între chiuvetă, blatul de preparare a mâncării, frigider și aragaz. „Nu e o treabă tocmai ușoară, tocmai de aceea recomand consultarea unui specialist care să vă consilieze în ceea ce privește poziționarea electrocasnicelor mari și a corpurilor de mobilă în bucătărie”, explică Codruța Smaranda Iana.

Stilul poate fi ales dintr-o varietate impresionantă; important este să se aleagă materiale de calitate, mai în bucătărie unde mobilierul este expus unor condiții de umezeală și aburi ceva mai mari decât în restul casei.

„Blaturile de lucru ar trebui să fie rezistente la căldură și tăiere și destul de bine cantuite ca să nu se distrugă din pricina apei și a aburilor. Tot din pricina acelorași condiționări de umezeală nu recomand fețele de uși și sertar cantuite la cald, cu canturi obișnuite, oricât de bune ar fi. Ca variantă a plăcilor de aglomerate lemnoase pentru blatul de lucru sunt blaturile din marmură sau piatră, cu observația că au, proporțional cu calitatea și rezistența, o clasă superioară de preț”, recomandă Codruța Smaranda Iana.
 


Senso – o bucătărie plină de rotunjimi

Euphoria este unul dintre furnizorii cei mai creativi de bucătării moderne. Atât în ce privește funcțiile îndeplinite de corpurile de mobilier, cât și în ce privește latura estetică a amenajării. Am ales pentru astăzi să vă arătam bucătăria Senso, un model caracterizat prin fluiditate.

 +4
Muchii fluide și funcții de maximă depozitare/Euphoria.com.ro
  |  

Bucătăria Senso de la Euphoria reprezintă un mix între clasic și modern, încadrându-se unui stil elegant fără a fi și pretențios. Se potrivește atât tinerilor la început de drum, cât și familiilor „așezate”. Cromatic, reprezintă o alegere pe cât de la modă, pe atât de cladă, primitoare: finisajul alb al mobilei e combinat cu discrete inserții de lemn deschis la culoare.

Ceea ce se remarcă însă în mod deosebit la bucătăria Senso de la Euphoria sunt rotunjimile.  Trecerea de la un corp de dulap la altul se face armonios, cu ajutorul unor forme rotunjite, ce decurg natural din forme drepte, contribuind la impresia de maximă fluiditate. Marginile rotunjite au și calitatea de a se adapta oricărui spațiu de bucătărie, pe care, cel puțin la nivel vizual, îl valorifică în sensul de a-l face să pară mai mare.

Chiar și insula bucătăriei Senso are marginile rotunjite, iar partea de interior a blatului e decupată într-o formă ondulată, absolut specială din punct de vedere estetic. De altfel, insula pare să fie piesa de mobilier vedetă a bucătăriei Senso, îndeplinind și funcție de socializare, și funcție de zonă pentru prepararea mesei.
Iată deci o propunere rafinată și funcțională în egală măsură! +4 euphoria.com.ro +4 euphoria.com.ro +4 euphoria.com.ro


Black Eyes – o bucătărie neconvențională

Octosil, o fabrică de mobilă din București, propune seturi de mobilier cu totul speciale. Unul dintre lucrurile care îi diferențiază pe piață este imaginația cu care combină culorile. Un al doilea criteriu de diferențiere este designul, în forme cu adevărat îndrăznețe.

 +4
Black Eyes, o bucătărie cu adevărat îndrăzneață! Octosil.ro
  |  

Îi întâlnim de circa doi ani la evenimentele de mobilă din București și se prezintă de fiecare dată cu un stand destul de ieșit din comun. Anul acesta la BIFE-SIM, Octosil a prezentat colecția Bonsai, atipică prin sursa de inspirație japoneză, prin naturalețea materialului și simplitatea formelor.

Vă prezentăm însă bucătăria Black Eyes, destul de neobișnuită pentru clienții din România. Cromatic, este o alegere îndrăzneață, de negru și galben, iar ca design reprezintă o adevărată revelație.este o bucătărie cu un aer masculin, încadrată interioarelor moderne, fiind tare potrivită pentru încăperile de tipul open-space. Este creată din lemn de stejar, deci o bucătărie durabilă, și cuprinde patru piese: insulă, polițe depozitare, corp pentru electrocasnice și piesa care asigură trecerea spre zona de living, adică un blat de masă dotat cu scaune de bar, pentru clipe de relaxare la o ceașcă de cafea sau un pahar de vin. +4 www.octostil.ro

„Octostil s-a născut din pasiunea pentru ambient și dorința de transformare a lemnului într-un mobilier aparte.  Suntem de aproape zece ani în industria mobilierului și putem spune că, tot ceea ce  facem, facem cu seriozitate și dăruire. Mobilierul realizat în fabrică noastră respectă cele mai înalte standarde de calitate. Promovăm și susținem mobilierul creat și produs în România, se explică pe pagina online a fabricii Octosil. +4 www.octostil.ro +4 www.octostil.ro


Cressent – când masa de bucătărie stă în sertar

În lipsă de spațiu în bucătărie cea care e veșnic sacrificată e masa. Prin Cressent a ajuns însă în România o colecție de mese extractibile care se pot păstra foarte ușor într-unul din sertarele insulei sau chiar dulapului. Colecția poartă denumirea Atim.

 +6
 O soluție ingenioasă pentru mesele de bucătărie/Cressent.ro
  |  

Masa extractibilă este o soluție pe cât de necesară, pe atât de estetică. Din punctul de vedere al meselor Atim, nu e vorba doar de extracție, ci și de faptul că modelele pe care vi le prezentăm în continuare au capacitatea de a se împături in poziția de retragere. Asta înseamnă că blatul mesei e deja ceva mai mare decât ne-am fi așteptat.

 +6 www.cressent.ro +6 www.cressent.ro Mensola Party este acel tip de masă necesară pentru petrecerea serilor cu prietenii. În rest, se păstrează discret în sertarul insulei de bucătărie. Blatul este compus din trei elemente care în repaos stau împăturite, iar atunci când e deschis la maximum atinge dimensiuni bune: lungime de 154 cm și lățime de 120 cm. Se pot pune greutăți de până la 100 de kg. Și toate astea în condițiile în care masa se sprijină într-un singur picior, metalic, dar ultrarezistent.

 +6 www.cressent.ro +6 www.cressent.ro T-Able XL reprezintă un alt model de masă extractibilă Atim, diferit de cel Mensola Party prin faptul că piciorul de sprijin este de tip telescopic; lungimea e ceva mai mică, 130 cm, dar lățimea rămâne tot de 120 cm. E o masă simplu de păstrat fie sub blatul insulei de bucătărie, fie într-un sertar de dulap.

 +6 www.cressent.ro Opla Folding reprezintă varianta cea mai mică ca dimensiune a colecției Atim disponibilă prin Cressent. Este soluția ideală pentru micul dejun; suprafața ei dublează pe cea a blatului fix, iar când nu se folosește, se rabatează și alunecă chiar sub blatul fix.
Oricare dintre modelele de mese extractibile poate fi personalizat la cerința clientului, dintr-o varietate de finisaje cromatice, pusă la dispoziție de producător.