DIY – soluții de pandemie pentru faianță nouă

Magazine închise, meseriași indisponibili, buget redus – pe scurt, dacă aveai de gând să schimbi faianța din casă anul acesta, cred că ți-a trecut cheful. Totuși, o schimbare se poate face. Dar e vorba de un proiect DIY.

 +7
Trei moduri rapide de a schimba faianța. Singur! Folina.ro
  |  

Faianța poate fi înnoită în condiții ultramoderne de pandemie cu ajutorul faianței adezive. Sunt cel puțin trei produse cu aplicare simplă de tot la care poți apela pentru faianța din întreaga locuință.

Cea mai bună soluție este faianța adezivă cu efect 3D. În magazinul Folina găsiți o gamă foarte variată de modele și culori pe care de altfel nu le puteți găsi pe piață sub formă de faianță clasică. Modul de aplicare este ultrasimplu, se dezlipește liner-ul și placa se lipește pe perete. Acest tip de produs e potrivit pentru suprafețe de mai multe feluri: pereți cu tencuială (dar nu tencuială proaspătă), faianță și chiar accesorii de perete cu suprafață netedă. De regulă, faianța adezivă cu efect 3D de la Folina este recomandată pentru pereții din baie și bucătărie, comportându-se bine la condițiile specifice de umiditate. Aceste plăci au dimensiuni variate, de la un model la altul, și se vând la pachet.  +7 www.folina.ro +7 www.folina.ro

O altă variantă tot de la Folina o reprezintă stickerele de perete 2D. sunt mult mai ieftine decât faianța adezivă 3D, dar metoda de aplicare se bazează pe același principiu: se lipesc simplu pe perete. Se recomandă aplicarea lor peste faianță, dar pot rezista mulțumitor și direct pe perete. Sunt din autocolant PVC cu o grosime de 130 microni. Rezistă la temperaturi extreme și se întrețin simplu, prin curățare cu o lavetă umedă. De asemenea, un punct forte, pe lângă ușurința aplicării, îl reprezintă varietatea modelelor. +7 www.folina.ro +7 www.folina.ro

A treia soluție de la Folina constă în autocolantul pentru faianță. Acestea se vând sub formă de role la prețuri absolut accesibile și au marele avantaj că pot fi aplicate atât pe pereți, cât și pe mobilier. În acest fel, îți poți schimba întregul decor al bucătăriei, reîmprospătând atât aspectul pereților, cât și al mobilei.  +7 www.folina.ro +7 www.folina.ro

Produsele Folina pot fi comandate online. Se livrează la domiciliu în 2-3 zile lucrătoare și per total durează o singură zi să îți redecorezi complet bucătăria.


Cane-line: bucătărie outdoor

O campanie daneză, care a devenit deja o prezență obișnuită la târgul spoga+gafa ce se desfășoară anual la Köln, propune un concept foarte bine-venit mai ales în țările cu veri fierbinți. Și anume, bucătăria din grădină.

 +6
Un concept ușor de îndrăgit: bucătărie outdoor/Cane-line.com
  |  

Când spui bucătărie outdoor, nu trebuie să te gândești la o bucătărie propriu-zisă amplasată în vecinătatea casei, prevăzută cu pereți, podea și acoperiș. Firma Cane-Line propune ceva mult mai simplu: o colecție de mobilier outdoor, care să poată muta activitățile din bucătărie direct în aer liber, fără pereți, fără acoperiș, fără podea.

Colecția The Drop reprezintă o adevărată bucătărie modulară, compusă din elemente care permit prepararea mâncării afară, la iarbă verde, fără nicio greutate. Sunt cuprinse în colecția The Drop atât piese de mobilă pentru gătit, cât și mese, îndeplinindu-se inclusiv funcția de socializare. Deși e creată pentru spații în aer liber, colecția The Drop nu renunță la designul pe cât de minimalist, pe atât de elegant și expresiv, cu un finisaj în mai multe tonuri de gri, cu mici accente din esență de lemn.

Pe scurt, bucătăria outdoor The Drop se compune din câteva module cu funcționalități clare: modulul ce conține dulapul de chiuvetă, prevăzut inclusiv cu blat de bucătărie și spații de depozitare, un modul cu rol de depozitare a veselei în care se servește masa și setul de masă cu scaune. Modulul care îmbracă chiuveta poate fi completat cu un element minimalist de depozitare pe verticală – un set de polițe din lemn de tec care se prinde foarte simplu de marginea posterioară a dulapului. Un element asemănător, dar ceva mai înclinat și cu funcție de bar este disponibil pentru modulul ce reprezintă dulapul de bucătărie.

Materialele sunt oțel inoxidabil și lemn de tec, pentru accesoriile de la interiorul dulapurilor. În acest fel, bucătăria este una rezistentă, ideală pentru cei care își doresc să petreacă cât mai mult timp în aer liber. +6 www.cane-line.com Un modul pentru chiuvetă, prevăzut cu spații depozitare și cu un rastel pentru agățat diverse ustensile de bucătărie  +6 www.cane-line.com Module din materiale ideale pentru uz în spații exterioare  +6 www.cane-line.com Trei piese nelipsite din nicio bucătărie: blatul de lucru, dulapul cu veselă și masa cu scaune  +6 www.cane-line.com Masa este din același material rezistent ca și modulele cu rol de depozitare  +6 www.cane-line.com Un rastel cu funcție de bar minimalist
 


Fold – bucătăria care nu-i bucătărie

Începe era bucătăriilor cu chip de orice altceva decât bucătărie. Fold este un concept pe cât de îndrăzneț, pe atât de reușit la nivel estetic. Funcțional, reprezintă o altă epocă, a tehnologiei smart dusă mai departe decât ne-am fi așteptat.

 +9
Inovație răsplătită cu Iconic Award 2020/Steininger-designers.at
  |  

Creată de designerul Martin Steininger, bucătăria Fold a câștigat la începutul anului curent Iconic Award, cu un concept ieșit din tipare. Inspirată din tradiția artei japoneze de împăturire a hârtiei, denumite origami, Fold are aspectul sculptural al unei creații fațetate, mai degrabă cu rol artistic decât funcțional. Dar această bucătărie funcționează chiar foarte bine. Sertarele, dulapuri, suprafețe de gătit – toate sunt ascunse la interiorul corpului și pot fi accesate simplu, prin intermediul tehnologiei computerizate.

Plita este, evident, una electrică. Se află amplasată pe o extensie – câtă vreme nu e folosită, plita e invizibilă. Activarea extensiei se face prin senzor de mișcare. Atunci când plita este deschisă, extensia se folosește ca blat de lucru. Sertarele sunt de asemenea gândite cu un pas în viitor: fiecare dintre ele e prevăzut cu un sistem de iluminare interioară activată la momentul deschiderii sertarului. Organizatoarele de tacâmuri au componentă magnetică, păstrând inevitabil ordinea și modul de separare a fiecărui tacâm în parte. +9 www.steininger-designers.at Ghiciți unde e plită?  +9 www.steininger-designers.at Plita în plină acțiune.  +9 www.steininger-designers.at Extensia plitei se poate folosi simultan cu plita.  +9 www.steininger-designers.at Nici gând ca vreun tacâm să miște de la locul lui chiar și atunci când închizi cu putere sertarul.  +9 www.steininger-designers.at Interiorul sertarului e închis la culoare, dar iluminat automat la deschidere.

Bucătăria Fold e prevăzută inclusiv cu o latură destinată barului – sertare special realizate pentru depozitarea sticlelor de alcool. Dar elementul cel mai spectaculos este modul de integrare discretă a chiuvetei a cărei formă imită același stil origami. Robinetul e de tip cascadă, aproape invizibil, și se acționează cu senzor de pornire/oprire. +9 www.steininger-designers.at Barul e integrat sub forma unui modul simplu de extras.  +9 www.steininger-designers.at O chiuvetă aproape imposibil de recunoscut. Ce să mai spunem despre robinet?

Funcțiile inteligente ale bucătăriei Fold sunt controlate cu ajutorul unei suprafețe touchscreen. E vorba de un modul creat din același material ca și corpul principal, dar de o formă minimalistă, și care poate servi ca blat de lucru, adăugat bucătăriei. Numai că suprafața blatului e îmbrăcată într-un strat de sticlă foarte rezistentă, sub care se află panoul de comandă al bucătăriei. +9 www.steininger-designers.at Un blat de lucru sub care se găsește panoul de comandă.

Pentru toate aceste detalii, bucătăria Fold a câștigat unul dintre premiul cadrul Iconic Award 2020, secțiunea Interioare inovatoare, desfășurat la Köln în ianuarie.


Blink – accesoriu ingenios pentru plintă în bucătărie

Cui nu-i plac accesoriile inovatoare în bucătărie? Și dacă mai e vorba și de un accesoriu mic, ce aproape nu se vede, dar face o treabă minunată? În 2019, clema Blink a câștigat premiul High Quality Product la Interzum.
 

 +3
O clemă magnetică, ingenioasă/Cressent.ro
  |  

Blink este un produs inovator de la Scilm, disponibil în România prin Cressent. Constă într-o clemă magnetică care închide perfect plinta dintre dulapul bucătăriei și podea. În acest fel, atunci când faci curățenie sub dulap, nu mai scoți plinta cu totul, ci doar o deschizi.

Clema Blink funcționează pe bază magnetică, așa că spațiul dintre dulapuri și podea e închis etanș, iar simplitatea principiului de funcționare o face tare rezistentă în timp. Tocmai mulțumită acestui produs, sub dulapurile de bucătărie nu mai au cum să ajungă firimituri și nici chiar insecte. Contribuie astfel la nevoia de igienă în orice bucătărie – fără resturi sub dulapuri! Clema Blink e ușor de montat, dar și de folosit de câte ori e cazul; se deschide și închide printr-o simplă apăsare a muchiei superioare.

Principiul e ingenios de simplu: „Clema Blink e cea care fixează pe bază de magnet panoul dintre piciorul dulapurilor și suprafața podelei”, se arată pe site-ul Cressent.ro. +3 MagMob +3 MagMob

Vestea bună e că deși a fost produsă în Italia, clema magnetică Blink se potrivește și bucătăriilor din țara noastră. Este un model universal, care se adaptează oricărui tip de mobilier așezat pe picioare și celor mai multe modele de plinte din lume. Igienă, curățenie, siguranță sub dulapuri – Blink!


Urban Woods – alternativă la lemnul de pădure

O inițiativă de remarcat: un atelier de mobilă din inima Transilvaniei a ales să confecționeze doar o piesă de mobilier și mai ales din lemn care nu provine din păduri. Chiar și denumirea atelierului sugerează dorința de a lăsa pădurile să se refacă: Urban Woods.

 +5
Mobilă care salvează pădurile/Urbanwoods.ro
  |  

Urban Woods a fost înființat în anul 2010, dar din 2014 s-a specializat exclusiv pe producția de mese – fie mese de dining, fie măsuțe de cafea. Atelierul se găsește în județul Alba, iar materia primă este lemnul masiv. Numai că acest material nu provine din păduri, ci din... orașe și sate.

Cei de la Urban Woods au ales să folosească numai lemn din curțile oamenilor; e vorba de copaci bătrâni, care de regulă urmează să ajungă lemn de foc. De asemenea, la Urban Woods se folosesc și copaci căzuți pe străzi sau în parcuri, sau copaci sortiți tăierii din pricina vârstei și bolilor. Ca materie se mai folosește și lemnul reciclat, interesul fiind salvarea oricărei bucăți de lemn din care s-ar mai putea face o mică piesă de mobilier.

Pentru că e vorba despre lemn vechi, aspectul pieselor de mobilier de la Urban Woods încadrează defectele specifice, sub forma originalului – noduri, crăpături, orice mică imperfecțiune este valorificată astfel încât să contribuie la un design de-a dreptul unic pentru mesele Urban Woods.

Se folosesc mai multe esențe lemnoase: nuc, stejar, frasin. Blatul din lemn respectă cel mai adesea forma bucății din care a fost confecționat, în vreme ce picioarele sunt metalice. Întreg procesul de producție este realizat în cadrul atelierului Urban Woods, de la tăierea copacilor până la asamblarea mesei. Lemnul este lăsat să se usuce cât de mult este nevoia, uneori și ani de zile. Inclusiv picioarele metalice sunt produse în același atelier.

Finisajul este cel mai des unul natural, menit să pună în valoare frumusețea lemnului recuperat; există și finisaj negru, în combinații îndrăznețe de culoare la nivelul picioarelor. Ca stil, Urban Woods se încadrează celui urban, uneori stilului modern. Cert este că piesele lor de mobilier sunt unicat, care nu afectează, ci conservă resursa naturală. +5 www.urbanwoods.ro +5 www.urbanwoods.ro +5 www.urbanwoods.ro +5 www.urbanwoods.ro