Falmec – hote care nu par hote

Cine s-a săturat de hotele mari de deasupra aragazului, oricât de moderne sau frumos decorate ar fi acestea, poate începe să-și facă speranțe de mai bine. Falmec a lansat o colecție de hote aproape invizibile.

 +4
  O nouă generație de hote – în stil minimalist/Falmec.com
  |  

Colecția de la Falmec cuprinde trei modele de hote create în cel mai pur stil minimalist posibil, ocupând foarte puțin spațiu și integrându-se cu maximă discreție în atmosfera unei bucătării moderne. Se prind de tavan și lasă mai degrabă impresia unui corp de iluminat de tip plafonieră.

 +4 www.falmec.com Vega este cel mai recent model de hotă de la Falmec, dotat cu o tehnologie inovatoare de circulare a aerului. Are un design geometric, robust, dar care ocupă puțin spațiu. La nivel estetic, cadrul metalic al hotei Vega e disponibil în trei variante de finisaj – alb, negru și culoarea aluminiului. Panoul central este confecționat din sticlă iluminată, acordând un plus de luminozitate în zona aragazului.

 +4 www.falmec.com Hota Sirio din colecția Falmec e încă și mai suplă, are aceeași formă geometrică, dar nu mai iese în evidență la fel de mult ca modelul anterior. E cam la același nivel de adâncime cu tavanul, ceea ce o face de neobservat – asta dacă nu ar fi cele patru led-uri cu lumină albă prinse pe ramă pentru a oferi o iluminare mai bună a zonei de gătit.

 +4 www.falmec.com În ce privește hota Alba de la Falmec, singurul element vizibil este cadrul din sticlă albă. Panoul principal pare integrat complet tavanului. Secretul? Poate fi vopsit în nuanța tavanului. Se acționează electric, iar cadrul din sticlă poate fi aprins pe timpul serii, oferind un plus de luminozitate atunci când folosești aragazul sau o lumină discretă, de veghe atunci când nu e nimeni în bucătărie.

Despre Falmec
Înființată în 1981 în orășelul italian Treviso, Falmec se numără printre cei mai performanți producători de hote extractibile și soluții de curățare a aerului. Principalul atu al acestui producător este armonia desăvârșită între designul elegant tipic italienesc și funcționalitatea ultramodernă. Hotele Falmec sunt disponibile și în România prin reprezentanța Falmec România.


DIY – soluții de pandemie pentru faianță nouă

Magazine închise, meseriași indisponibili, buget redus – pe scurt, dacă aveai de gând să schimbi faianța din casă anul acesta, cred că ți-a trecut cheful. Totuși, o schimbare se poate face. Dar e vorba de un proiect DIY.

 +7
Trei moduri rapide de a schimba faianța. Singur! Folina.ro
  |  

Faianța poate fi înnoită în condiții ultramoderne de pandemie cu ajutorul faianței adezive. Sunt cel puțin trei produse cu aplicare simplă de tot la care poți apela pentru faianța din întreaga locuință.

Cea mai bună soluție este faianța adezivă cu efect 3D. În magazinul Folina găsiți o gamă foarte variată de modele și culori pe care de altfel nu le puteți găsi pe piață sub formă de faianță clasică. Modul de aplicare este ultrasimplu, se dezlipește liner-ul și placa se lipește pe perete. Acest tip de produs e potrivit pentru suprafețe de mai multe feluri: pereți cu tencuială (dar nu tencuială proaspătă), faianță și chiar accesorii de perete cu suprafață netedă. De regulă, faianța adezivă cu efect 3D de la Folina este recomandată pentru pereții din baie și bucătărie, comportându-se bine la condițiile specifice de umiditate. Aceste plăci au dimensiuni variate, de la un model la altul, și se vând la pachet.  +7 www.folina.ro +7 www.folina.ro

O altă variantă tot de la Folina o reprezintă stickerele de perete 2D. sunt mult mai ieftine decât faianța adezivă 3D, dar metoda de aplicare se bazează pe același principiu: se lipesc simplu pe perete. Se recomandă aplicarea lor peste faianță, dar pot rezista mulțumitor și direct pe perete. Sunt din autocolant PVC cu o grosime de 130 microni. Rezistă la temperaturi extreme și se întrețin simplu, prin curățare cu o lavetă umedă. De asemenea, un punct forte, pe lângă ușurința aplicării, îl reprezintă varietatea modelelor. +7 www.folina.ro +7 www.folina.ro

A treia soluție de la Folina constă în autocolantul pentru faianță. Acestea se vând sub formă de role la prețuri absolut accesibile și au marele avantaj că pot fi aplicate atât pe pereți, cât și pe mobilier. În acest fel, îți poți schimba întregul decor al bucătăriei, reîmprospătând atât aspectul pereților, cât și al mobilei.  +7 www.folina.ro +7 www.folina.ro

Produsele Folina pot fi comandate online. Se livrează la domiciliu în 2-3 zile lucrătoare și per total durează o singură zi să îți redecorezi complet bucătăria.


Cane-line: bucătărie outdoor

O campanie daneză, care a devenit deja o prezență obișnuită la târgul spoga+gafa ce se desfășoară anual la Köln, propune un concept foarte bine-venit mai ales în țările cu veri fierbinți. Și anume, bucătăria din grădină.

 +6
Un concept ușor de îndrăgit: bucătărie outdoor/Cane-line.com
  |  

Când spui bucătărie outdoor, nu trebuie să te gândești la o bucătărie propriu-zisă amplasată în vecinătatea casei, prevăzută cu pereți, podea și acoperiș. Firma Cane-Line propune ceva mult mai simplu: o colecție de mobilier outdoor, care să poată muta activitățile din bucătărie direct în aer liber, fără pereți, fără acoperiș, fără podea.

Colecția The Drop reprezintă o adevărată bucătărie modulară, compusă din elemente care permit prepararea mâncării afară, la iarbă verde, fără nicio greutate. Sunt cuprinse în colecția The Drop atât piese de mobilă pentru gătit, cât și mese, îndeplinindu-se inclusiv funcția de socializare. Deși e creată pentru spații în aer liber, colecția The Drop nu renunță la designul pe cât de minimalist, pe atât de elegant și expresiv, cu un finisaj în mai multe tonuri de gri, cu mici accente din esență de lemn.

Pe scurt, bucătăria outdoor The Drop se compune din câteva module cu funcționalități clare: modulul ce conține dulapul de chiuvetă, prevăzut inclusiv cu blat de bucătărie și spații de depozitare, un modul cu rol de depozitare a veselei în care se servește masa și setul de masă cu scaune. Modulul care îmbracă chiuveta poate fi completat cu un element minimalist de depozitare pe verticală – un set de polițe din lemn de tec care se prinde foarte simplu de marginea posterioară a dulapului. Un element asemănător, dar ceva mai înclinat și cu funcție de bar este disponibil pentru modulul ce reprezintă dulapul de bucătărie.

Materialele sunt oțel inoxidabil și lemn de tec, pentru accesoriile de la interiorul dulapurilor. În acest fel, bucătăria este una rezistentă, ideală pentru cei care își doresc să petreacă cât mai mult timp în aer liber. +6 www.cane-line.com Un modul pentru chiuvetă, prevăzut cu spații depozitare și cu un rastel pentru agățat diverse ustensile de bucătărie  +6 www.cane-line.com Module din materiale ideale pentru uz în spații exterioare  +6 www.cane-line.com Trei piese nelipsite din nicio bucătărie: blatul de lucru, dulapul cu veselă și masa cu scaune  +6 www.cane-line.com Masa este din același material rezistent ca și modulele cu rol de depozitare  +6 www.cane-line.com Un rastel cu funcție de bar minimalist
 


Fold – bucătăria care nu-i bucătărie

Începe era bucătăriilor cu chip de orice altceva decât bucătărie. Fold este un concept pe cât de îndrăzneț, pe atât de reușit la nivel estetic. Funcțional, reprezintă o altă epocă, a tehnologiei smart dusă mai departe decât ne-am fi așteptat.

 +9
Inovație răsplătită cu Iconic Award 2020/Steininger-designers.at
  |  

Creată de designerul Martin Steininger, bucătăria Fold a câștigat la începutul anului curent Iconic Award, cu un concept ieșit din tipare. Inspirată din tradiția artei japoneze de împăturire a hârtiei, denumite origami, Fold are aspectul sculptural al unei creații fațetate, mai degrabă cu rol artistic decât funcțional. Dar această bucătărie funcționează chiar foarte bine. Sertarele, dulapuri, suprafețe de gătit – toate sunt ascunse la interiorul corpului și pot fi accesate simplu, prin intermediul tehnologiei computerizate.

Plita este, evident, una electrică. Se află amplasată pe o extensie – câtă vreme nu e folosită, plita e invizibilă. Activarea extensiei se face prin senzor de mișcare. Atunci când plita este deschisă, extensia se folosește ca blat de lucru. Sertarele sunt de asemenea gândite cu un pas în viitor: fiecare dintre ele e prevăzut cu un sistem de iluminare interioară activată la momentul deschiderii sertarului. Organizatoarele de tacâmuri au componentă magnetică, păstrând inevitabil ordinea și modul de separare a fiecărui tacâm în parte. +9 www.steininger-designers.at Ghiciți unde e plită?  +9 www.steininger-designers.at Plita în plină acțiune.  +9 www.steininger-designers.at Extensia plitei se poate folosi simultan cu plita.  +9 www.steininger-designers.at Nici gând ca vreun tacâm să miște de la locul lui chiar și atunci când închizi cu putere sertarul.  +9 www.steininger-designers.at Interiorul sertarului e închis la culoare, dar iluminat automat la deschidere.

Bucătăria Fold e prevăzută inclusiv cu o latură destinată barului – sertare special realizate pentru depozitarea sticlelor de alcool. Dar elementul cel mai spectaculos este modul de integrare discretă a chiuvetei a cărei formă imită același stil origami. Robinetul e de tip cascadă, aproape invizibil, și se acționează cu senzor de pornire/oprire. +9 www.steininger-designers.at Barul e integrat sub forma unui modul simplu de extras.  +9 www.steininger-designers.at O chiuvetă aproape imposibil de recunoscut. Ce să mai spunem despre robinet?

Funcțiile inteligente ale bucătăriei Fold sunt controlate cu ajutorul unei suprafețe touchscreen. E vorba de un modul creat din același material ca și corpul principal, dar de o formă minimalistă, și care poate servi ca blat de lucru, adăugat bucătăriei. Numai că suprafața blatului e îmbrăcată într-un strat de sticlă foarte rezistentă, sub care se află panoul de comandă al bucătăriei. +9 www.steininger-designers.at Un blat de lucru sub care se găsește panoul de comandă.

Pentru toate aceste detalii, bucătăria Fold a câștigat unul dintre premiul cadrul Iconic Award 2020, secțiunea Interioare inovatoare, desfășurat la Köln în ianuarie.


Blink – accesoriu ingenios pentru plintă în bucătărie

Cui nu-i plac accesoriile inovatoare în bucătărie? Și dacă mai e vorba și de un accesoriu mic, ce aproape nu se vede, dar face o treabă minunată? În 2019, clema Blink a câștigat premiul High Quality Product la Interzum.
 

 +3
O clemă magnetică, ingenioasă/Cressent.ro
  |  

Blink este un produs inovator de la Scilm, disponibil în România prin Cressent. Constă într-o clemă magnetică care închide perfect plinta dintre dulapul bucătăriei și podea. În acest fel, atunci când faci curățenie sub dulap, nu mai scoți plinta cu totul, ci doar o deschizi.

Clema Blink funcționează pe bază magnetică, așa că spațiul dintre dulapuri și podea e închis etanș, iar simplitatea principiului de funcționare o face tare rezistentă în timp. Tocmai mulțumită acestui produs, sub dulapurile de bucătărie nu mai au cum să ajungă firimituri și nici chiar insecte. Contribuie astfel la nevoia de igienă în orice bucătărie – fără resturi sub dulapuri! Clema Blink e ușor de montat, dar și de folosit de câte ori e cazul; se deschide și închide printr-o simplă apăsare a muchiei superioare.

Principiul e ingenios de simplu: „Clema Blink e cea care fixează pe bază de magnet panoul dintre piciorul dulapurilor și suprafața podelei”, se arată pe site-ul Cressent.ro. +3 MagMob +3 MagMob

Vestea bună e că deși a fost produsă în Italia, clema magnetică Blink se potrivește și bucătăriilor din țara noastră. Este un model universal, care se adaptează oricărui tip de mobilier așezat pe picioare și celor mai multe modele de plinte din lume. Igienă, curățenie, siguranță sub dulapuri – Blink!