Relief – un set de mobilă lamelară

Creat din materiale durabile, dar cu aspect suplu, setul Relief de la Linia Furniture reprezintă o alternativă pentru cei care își doresc interioare cu adevărat inedite. Setul se încadrează în categoria mobilă lamelară.

 +4
Relief de la Linia Furniture, un set inedit pentru bucătărie/Liniafurniture.ro
  |  

Setul Relief a fost realizat de designerii atelierului Linia Furniture din nevoia de a da frâu liber imaginației. Este un set care-și poate găsi locul într-o bucătărie modernă, dar elegantă, într-o amenajare îndrăzneață. Conceptul se bazează pe secțiuni lamelare de lemn natural, folosite în așa fel încât să redea un joc al formelor și dinamicii. Materialele utilizate sunt lemnul de plop și sticla securizată, pentru masă. +4 www.liniafurniture.ro

Scaunele setului Relief creat de Linia Furniture dau impresia unor piese create dintr-o bucată, dar dispun de combinații de unghiuri drepte și rotunjimi care să se plieze pe forma corpului uman – spătarul asigură o poziție confortabilă chiar și în clipele petrecute în bucătărie, în fața unui pahar de vin. Secțiunile lamelare din care se compun spătarul și șezutul creează senzația de fluiditate și flexibilitate, cu toate că piesa de mobilier este una perfect stabilă, fixă. Masa setului Relief poartă denumirea Waterfall și dincolo de blatul confecționat de asemenea din secțiuni lamelare, trece drept o masă plutitoare, grație picioarelor invizibile. Sunt din sticlă securizată perfect transparentă.
Dimensiuni:
•    masă (L x l x h): 900 x 900 x 750 mm
•    scaune (L x l x h): 486 x 560 x 450 (910) mm +4 www.liniafurniture.ro +4 www.liniafurniture.ro

Despre Linia Furniture
Linia Furniture este un atelier din București, înființat din pasiune pentru amenajări interioare personalizate. Echipa e specializată în crearea de proiecte de design interior cu mobilier confecționat special pentru fiecare proiect în parte. Stilul este cel modern, dar cu accente variate, numitorul comun fiind mereu eleganța.
 


Publicitate

Natürlich – sau cum să ai o bucătărie veselă

Se tot spune că sufletul casei se află în bucătărie – este încăperea în care se strâng toți membrii familiei, ba deseori se strâng și prietenii chemați la o mică petrecere. Pentru ca acest suflet al casei să fie mereu vesel, e nevoie de mobilă... veselă.

 +5
  Câteva piese de mobilier care schimbă atmosfera/Naturlich.ro
  |  

Adică multă culoare! Nu culori intense, care să vibreze, ci mai degrabă culori primăvăratice, în tonuri pastelate, în combinații  tinerești. Am găsit câteva piese de mobilier pline de veselie în bucătărie, la Natürlich.

 +5 www.naturlich.ro +5 www.naturlich.ro Setul de masă și scaune este cel mai important, pentru că ochii sunt atrași spre locul cel mai plăcut de folosit – nu mobilierul pentru prepararea și ulterior depozitarea alimentelor, ci locul în care savurezi mâncarea. Setul Demi de la Natürlich este exact ce îi trebuie unei bucătării care să-ți dea o stare de voioșie și bună-dispoziție. Scaunele sunt tapițate, ceea ce transmite confort, iar culorile pentru elementele textile sunt alese în mai multe combinații ce transmit prospețime. Structura scaunelor este din lemn masiv.

 +5 www.naturlich.ro Masa din setul Demi are blatul alb și picioarele în nuanța naturală a lemnului, dar pentru un plus de contrast poate fi înlocuită cu masa Hagade la Natürlich  – blat de asemenea alb, dar picioare negre, detaliu ce va adăuga un plus de veselie setului, prin introducerea unei nuanțe foarte puternice.

 +5 www.naturlich.ro De nelipsit dintr-o bucătărie veselă este comoda Luca, o piesă de mobilier tot de la Natürlich, o piesă modernă, dar realizată într-un stil aproape clasic. E prevăzută pentru păstrarea produselor de panificație și pentru depozitarea la îndemână la veselei de zi cu zi – tacâmuri, pahare și farfurii. Închiderea este absolut etanșă.

Despre Natürlich
„Conceptul de retail Natürlich a fost lansat de către compania Larix la începutul anului 2012. Ceea ce diferențiază acest producător de mobilier pe piața internațională este tehnologia unică de furniruire a plăcilor de pal şi de îmbinare cu elemente de lemn masiv”, se arată pe site-ul Natürlich.


Falmec – hote care nu par hote

Cine s-a săturat de hotele mari de deasupra aragazului, oricât de moderne sau frumos decorate ar fi acestea, poate începe să-și facă speranțe de mai bine. Falmec a lansat o colecție de hote aproape invizibile.

 +4
  O nouă generație de hote – în stil minimalist/Falmec.com
  |  

Colecția de la Falmec cuprinde trei modele de hote create în cel mai pur stil minimalist posibil, ocupând foarte puțin spațiu și integrându-se cu maximă discreție în atmosfera unei bucătării moderne. Se prind de tavan și lasă mai degrabă impresia unui corp de iluminat de tip plafonieră.

 +4 www.falmec.com Vega este cel mai recent model de hotă de la Falmec, dotat cu o tehnologie inovatoare de circulare a aerului. Are un design geometric, robust, dar care ocupă puțin spațiu. La nivel estetic, cadrul metalic al hotei Vega e disponibil în trei variante de finisaj – alb, negru și culoarea aluminiului. Panoul central este confecționat din sticlă iluminată, acordând un plus de luminozitate în zona aragazului.

 +4 www.falmec.com Hota Sirio din colecția Falmec e încă și mai suplă, are aceeași formă geometrică, dar nu mai iese în evidență la fel de mult ca modelul anterior. E cam la același nivel de adâncime cu tavanul, ceea ce o face de neobservat – asta dacă nu ar fi cele patru led-uri cu lumină albă prinse pe ramă pentru a oferi o iluminare mai bună a zonei de gătit.

 +4 www.falmec.com În ce privește hota Alba de la Falmec, singurul element vizibil este cadrul din sticlă albă. Panoul principal pare integrat complet tavanului. Secretul? Poate fi vopsit în nuanța tavanului. Se acționează electric, iar cadrul din sticlă poate fi aprins pe timpul serii, oferind un plus de luminozitate atunci când folosești aragazul sau o lumină discretă, de veghe atunci când nu e nimeni în bucătărie.

Despre Falmec
Înființată în 1981 în orășelul italian Treviso, Falmec se numără printre cei mai performanți producători de hote extractibile și soluții de curățare a aerului. Principalul atu al acestui producător este armonia desăvârșită între designul elegant tipic italienesc și funcționalitatea ultramodernă. Hotele Falmec sunt disponibile și în România prin reprezentanța Falmec România.


Publicitate

DIY – soluții de pandemie pentru faianță nouă

Magazine închise, meseriași indisponibili, buget redus – pe scurt, dacă aveai de gând să schimbi faianța din casă anul acesta, cred că ți-a trecut cheful. Totuși, o schimbare se poate face. Dar e vorba de un proiect DIY.

 +7
Trei moduri rapide de a schimba faianța. Singur! Folina.ro
  |  

Faianța poate fi înnoită în condiții ultramoderne de pandemie cu ajutorul faianței adezive. Sunt cel puțin trei produse cu aplicare simplă de tot la care poți apela pentru faianța din întreaga locuință.

Cea mai bună soluție este faianța adezivă cu efect 3D. În magazinul Folina găsiți o gamă foarte variată de modele și culori pe care de altfel nu le puteți găsi pe piață sub formă de faianță clasică. Modul de aplicare este ultrasimplu, se dezlipește liner-ul și placa se lipește pe perete. Acest tip de produs e potrivit pentru suprafețe de mai multe feluri: pereți cu tencuială (dar nu tencuială proaspătă), faianță și chiar accesorii de perete cu suprafață netedă. De regulă, faianța adezivă cu efect 3D de la Folina este recomandată pentru pereții din baie și bucătărie, comportându-se bine la condițiile specifice de umiditate. Aceste plăci au dimensiuni variate, de la un model la altul, și se vând la pachet.  +7 www.folina.ro +7 www.folina.ro

O altă variantă tot de la Folina o reprezintă stickerele de perete 2D. sunt mult mai ieftine decât faianța adezivă 3D, dar metoda de aplicare se bazează pe același principiu: se lipesc simplu pe perete. Se recomandă aplicarea lor peste faianță, dar pot rezista mulțumitor și direct pe perete. Sunt din autocolant PVC cu o grosime de 130 microni. Rezistă la temperaturi extreme și se întrețin simplu, prin curățare cu o lavetă umedă. De asemenea, un punct forte, pe lângă ușurința aplicării, îl reprezintă varietatea modelelor. +7 www.folina.ro +7 www.folina.ro

A treia soluție de la Folina constă în autocolantul pentru faianță. Acestea se vând sub formă de role la prețuri absolut accesibile și au marele avantaj că pot fi aplicate atât pe pereți, cât și pe mobilier. În acest fel, îți poți schimba întregul decor al bucătăriei, reîmprospătând atât aspectul pereților, cât și al mobilei.  +7 www.folina.ro +7 www.folina.ro

Produsele Folina pot fi comandate online. Se livrează la domiciliu în 2-3 zile lucrătoare și per total durează o singură zi să îți redecorezi complet bucătăria.


Cane-line: bucătărie outdoor

O campanie daneză, care a devenit deja o prezență obișnuită la târgul spoga+gafa ce se desfășoară anual la Köln, propune un concept foarte bine-venit mai ales în țările cu veri fierbinți. Și anume, bucătăria din grădină.

 +6
Un concept ușor de îndrăgit: bucătărie outdoor/Cane-line.com
  |  

Când spui bucătărie outdoor, nu trebuie să te gândești la o bucătărie propriu-zisă amplasată în vecinătatea casei, prevăzută cu pereți, podea și acoperiș. Firma Cane-Line propune ceva mult mai simplu: o colecție de mobilier outdoor, care să poată muta activitățile din bucătărie direct în aer liber, fără pereți, fără acoperiș, fără podea.

Colecția The Drop reprezintă o adevărată bucătărie modulară, compusă din elemente care permit prepararea mâncării afară, la iarbă verde, fără nicio greutate. Sunt cuprinse în colecția The Drop atât piese de mobilă pentru gătit, cât și mese, îndeplinindu-se inclusiv funcția de socializare. Deși e creată pentru spații în aer liber, colecția The Drop nu renunță la designul pe cât de minimalist, pe atât de elegant și expresiv, cu un finisaj în mai multe tonuri de gri, cu mici accente din esență de lemn.

Pe scurt, bucătăria outdoor The Drop se compune din câteva module cu funcționalități clare: modulul ce conține dulapul de chiuvetă, prevăzut inclusiv cu blat de bucătărie și spații de depozitare, un modul cu rol de depozitare a veselei în care se servește masa și setul de masă cu scaune. Modulul care îmbracă chiuveta poate fi completat cu un element minimalist de depozitare pe verticală – un set de polițe din lemn de tec care se prinde foarte simplu de marginea posterioară a dulapului. Un element asemănător, dar ceva mai înclinat și cu funcție de bar este disponibil pentru modulul ce reprezintă dulapul de bucătărie.

Materialele sunt oțel inoxidabil și lemn de tec, pentru accesoriile de la interiorul dulapurilor. În acest fel, bucătăria este una rezistentă, ideală pentru cei care își doresc să petreacă cât mai mult timp în aer liber. +6 www.cane-line.com Un modul pentru chiuvetă, prevăzut cu spații depozitare și cu un rastel pentru agățat diverse ustensile de bucătărie  +6 www.cane-line.com Module din materiale ideale pentru uz în spații exterioare  +6 www.cane-line.com Trei piese nelipsite din nicio bucătărie: blatul de lucru, dulapul cu veselă și masa cu scaune  +6 www.cane-line.com Masa este din același material rezistent ca și modulele cu rol de depozitare  +6 www.cane-line.com Un rastel cu funcție de bar minimalist