Studiu Ajusto: bucătăria e încăperea preferată a românilor

Un studiu realizat de Ajusto.ro pe un eșantion de 400 de oameni arată că 40,8% dintre respondenți au pus pe primul loc bucătăria în topul camerelor preferate, fiind locul unde gătesc și iau masa împreună cu cei dragi.

Preferințele românilor în întreținerea casei/Ajusto.ro
  |  

30,3% dintre români consideră dormitorul ca fiind locul preferat pentru relaxare și odihnă, în timp ce 28,9% preferă livingul, acesta fiind locul unde petrec timpul pe perioada zilei, în compania familiei sau prietenilor. Bucătăria e de altfel și încăperea căreia românii îi acordă cea mai mare importanță în ce privește curățenia și cea pentru care s-ar gândi la reamenajare. 48,7% dintre români iau în calcul și varianta reamenajării întregii locuințe sau doar a unei încăperi. La polul opus, 27,4% dintre români ar lua în calcul această variantă, doar dacă ar fi absolut necesar, iar 23,9% nici nu se gândesc la o reamenajare.

Conform aceluiași studiu Ajusto, românii s-au declarat interesați să apeleze la serviciile profesioniștilor pentru servicii de amenajări interioare (57,1%), servicii de curățare canapele și/sau fotolii (55,8%), servicii de curățare covoare (52,4%), servicii de montare și igienizare aparate de aer condiționat (37,1%) și curățare saltele (36,1%).

Când vine vorba de reparații în casă, comportamentul variază. 39,5% dintre români preferă să cheme meșterul cu care au mai lucrat în trecut, iar 15,3% cheamă direct o firmă specializată. Totuși, 25,8% dintre respondenți încă preferă să cheme pe cineva din familie care se pricepe, chiar dacă nu are competențe în domeniu și 13,3% se ocupă în continuare singuri de reparații.

Despre Ajusto.ro:

Ajusto este o platformă online care pune la dispoziție soluții pentru majoritatea lucrărilor de care e nevoie în casa ta.


 


Lux Artim – Chameleon Kitchen este viitorul!

O firmă cu experiență de peste 20 de ani în industria producătorilor de mobilă din România, Lux Artim, a creat un model de bucătărie pornind de la conceptul de smart furniture. Poartă denumirea de Chameleon pentru că se personalizează exact pe gustul cumpărătorului, ca stil, cromatică și preț.

 +3
 MagMob
  |  

Chameleon Kitchen de la Lux Artim se ajustează pe fiecare bucătărie în parte, indiferent de suprafață, forma spațiului sau multifuncționalitățile urmărite. Mobilierul de bucătărie din gama Chameleon Kitchen poate fi oricât de înalt sau adânc, în vreme ce forma și designul sertarelor, ușilor, fronturilor se pliază de asemenea pe cerințele clientului. Toate accesoriile și variantele de finisaj sunt disponibile într-o asemenea varietate, încât fiecare dintre bucătăriile Chameleon să arate altfel decât celelalte modele ale aceluiași concept.

 +3 www.luxartim.roDincolo de opțiunile de personalizare la nivel estetic, bucătăria Chameleon de la Lux Artim asigură inclusiv soluții pentru integrarea aparaturii electrocasnice. Adică mobilierul poate fi creat pe comandă în stil multifuncțional, încorporând aparatele electrocasnice, atunci când lipsa spațiului impune acest lucru. Masa de călcat poate sta ascunsă într-un sertar al dulapului de bucătărie, raftul de sub chiuvetă poate fi oricât de organizat posibil, iar blatul de servire a micului dejun poate lua forma unei extensii la vedere doar atunci când e folosit.

 +3 www.luxartim.roBucătăria Chameleon de la Lux Artim se potrivește fiecărui client în parte și în ce privește materialele de lucru. Sunt disponibile piese de mobilier pentru bucătărie din lemn, pal, mdf, sticlă. Variantele de combinare a materialelor, accesoriilor, culorilor și finisajelor sunt practic nenumărate, fiecare dintre clienți putând alege bucătăria de care are nevoie pe măsura bugetului, limitărilor spațiale și propriei opinii asupra bunului gust.
 


LivingKitchen 2019: principalele trenduri

LivingKitchen este cel mai important eveniment dedicat amenajării bucătăriei, aici stabilindu-se an de an principalele trendurile privind designul și funcționalitățile colecțiilor de mobilier. A avut loc în perioada 14-19 ianuarie 2019, la Köln, și a fost o ediție foarte reușită.

 +6
Dacă vrei să-ți updatezi bucătăria, fii atent la culorile și designul care s-au impus la LivingKitchen 2019!/LivingKitchen-cologne.com
  |  

Analizând la prima vedere principalele trenduri, iată cu ce noutăți venim de la LivingKitchen 2019:
-    Culorile sunt mai aprinse, mai vibrante ca niciodată. Inclusiv combinațiile cromatice sunt dintre cele mai îndrăznețe. Joacă rolul unei culori de accent, fiind adică folosite în proporție de 10%, dar cu maxim efectiv sugestiv. Până și culoarea anului 2019, Living Coral, își va găsi de acum locul în bucătărie, sub forma corpurilor de iluminat sau colecțiilor de veselă. +6 www.livingkitchen-cologne.com
-    Combinațiile cromatice merg tot mai mult pe un mix între o culoare caldă și una rece, cel mai des întâlnită fiind combinația de culoarea lemnului și nuanțe diverse de gri. Este tot mai multă nevoie în bucătărie de prezența lemnului în finisaj natural, indiferent că vorbim de corpurile de mobilier sau de blatul de lucru. Adesea, chiar și de accesorii specifice mesei. +6 www.livingkitchen-cologne.com
-    Designul este tot mai geometric, cu linii curate și simple care lasă impresia unei atmosfere de maximă ordine în bucătărie. Sunt tot mai puțin la vedere mânerele/butonii ușilor, fronturile sertarelor, bucătăria LivingKitchen 2019 fiind din ce în ce mai compactă la nivelul aspectului. +6 www.livingkitchen-cologne.com +6 www.livingkitchen-cologne.com +6 www.livingkitchen-cologne.com
-    Inserțiile luminoase au fost prezente la mai multe standuri ale LivingKitchen 2019, aducând un suflu tineresc, ultramodern, dar și practic, fiind integrate mobilierului: mobilă luminoasă sau muchii luminoase.
Revenim în articolele viitoare cu standurile care ne-au impresionat cel mai mult.
 


Abimis: bucătărie în culoarea anului 2019

A fost suficient ca prestigiosul Institut Pantone să anunțe culoarea anului 2019, că producătorii de mobilă din întreaga lume s-au și conformat. Până și în bucătărie culoarea Living Coral și-a făcut apariția, rezultând o colecție de mobilier cam neașteptată.

 +3
Oțel și Living Coral în bucătărie/Cavalleri.com
  |  

Living Coral, culoarea anului 2019, este una feminină, cu accente reci, suavă și plină de mister. E mai degrabă ideală pentru accesoriile textile și decorative ale casei, unde influențează atmosfera în cel mai potrivit mod. Cei de la Abimis au decis totuși să o integreze mobilei pentru bucătărie, astfel că au lansat o colecție absolut atipică.

 +3 www.cavalleri.comBucătăria Abimis a sezonului are la bază principiul personalizării la maximum, pe dimensiuni, materiale, culori și module. Blatul de lucru și fronturile ușilor pot fi alese în orice variantă de finisaj posibil, cu toate că producătorul recomandă finisajul Living Coral. Ca material s-a preferat oțelul, tocmai pentru a pune în valoare nuanța anului 2019, dar și pentru a marca puncte în ce privește durabilitatea în timp și rezistența acestor piese de mobilă pentru bucătărie. Senzația de rece a oțelului este combătută tocmai de culoarea Living Coral, ce îndulcește atmosfera. Modelul a fost expus cu succes la cea mai recentă ediție a târgului Eurocucina, producătorul făcând senzație și cu o propunere mai îndrăzneață de atât: finisaj din piele ecologică. +3 www.cavalleri.com


Ce se poartă în bucătărie: trendurile momentului

Bucătăria, considerată mult timp un simplu loc de luat masa, a devenit punctul central de comunicare și de auto-exprimare în casele de astăzi.  Dacă până de curând culorile neutre și materialele discrete erau vedetele, tendința acum este spre personalizare, cu o varietate de materiale și culori noi.

 +3
Bucătăria nu mai reprezintă de mult doar spațiul în care gătești, așa că atenție la trenduri!/Livingkitchen-cologne.com
  |  

În cazul în care anterior ați avut de ales între un aspect modern, curat, și un stil confortabil, rustic, există în prezent o gamă infinită de opțiuni situate la granița dintre ele, chiar și pentru bucătării din lemn masiv. Se pot combina/întâlni lemn cu metal sau piatră, lemn de înaltă calitate de culoare închisă cu sticlă și oțel inoxidabil, sertar alb neted și fronturi de uși cu unități de rafturi deschise în tonuri calde de lemn. În acele locuri în care materialele sunt combinate, se recomandă o alegere de culoare îndrăzneață. +3 www.livingkitchen-cologne.com
Blaturile sunt vizibile imediat și creează tranziții elegante între diferite zone, cum ar fi cea de gătit, de refrigerare, de spălat și de luat masa. Astăzi, multe materiale diferite sunt disponibile, inclusiv materiale naturale, cum ar fi marmura, ardezia sau lemnul, materiale compozite conținând ceramică, acrilic și beton sau produse laminate care imită materiale naturale. +3 www.livingkitchen-cologne.com