logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Urban Woods – alternativă la lemnul de pădure

O inițiativă de remarcat: un atelier de mobilă din inima Transilvaniei a ales să confecționeze doar o piesă de mobilier și mai ales din lemn care nu provine din păduri. Chiar și denumirea atelierului sugerează dorința de a lăsa pădurile să se refacă: Urban Woods.

urban_woods-4861
Mobilă care salvează pădurile/Urbanwoods.ro
Andreea Chiru  |  13 Ianuarie 2020

Urban Woods a fost înființat în anul 2010, dar din 2014 s-a specializat exclusiv pe producția de mese – fie mese de dining, fie măsuțe de cafea. Atelierul se găsește în județul Alba, iar materia primă este lemnul masiv. Numai că acest material nu provine din păduri, ci din… orașe și sate.

Cei de la Urban Woods au ales să folosească numai lemn din curțile oamenilor; e vorba de copaci bătrâni, care de regulă urmează să ajungă lemn de foc. De asemenea, la Urban Woods se folosesc și copaci căzuți pe străzi sau în parcuri, sau copaci sortiți tăierii din pricina vârstei și bolilor. Ca materie se mai folosește și lemnul reciclat, interesul fiind salvarea oricărei bucăți de lemn din care s-ar mai putea face o mică piesă de mobilier.

Pentru că e vorba despre lemn vechi, aspectul pieselor de mobilier de la Urban Woods încadrează defectele specifice, sub forma originalului – noduri, crăpături, orice mică imperfecțiune este valorificată astfel încât să contribuie la un design de-a dreptul unic pentru mesele Urban Woods.

Se folosesc mai multe esențe lemnoase: nuc, stejar, frasin. Blatul din lemn respectă cel mai adesea forma bucății din care a fost confecționat, în vreme ce picioarele sunt metalice. Întreg procesul de producție este realizat în cadrul atelierului Urban Woods, de la tăierea copacilor până la asamblarea mesei. Lemnul este lăsat să se usuce cât de mult este nevoia, uneori și ani de zile. Inclusiv picioarele metalice sunt produse în același atelier.

Finisajul este cel mai des unul natural, menit să pună în valoare frumusețea lemnului recuperat; există și finisaj negru, în combinații îndrăznețe de culoare la nivelul picioarelor. Ca stil, Urban Woods se încadrează celui urban, uneori stilului modern. Cert este că piesele lor de mobilier sunt unicat, care nu afectează, ci conservă resursa naturală.

www.urbanwoods.ro
www.urbanwoods.ro
www.urbanwoods.ro
www.urbanwoods.ro

Publicitate
Publicitate