Urban Woods – alternativă la lemnul de pădure

O inițiativă de remarcat: un atelier de mobilă din inima Transilvaniei a ales să confecționeze doar o piesă de mobilier și mai ales din lemn care nu provine din păduri. Chiar și denumirea atelierului sugerează dorința de a lăsa pădurile să se refacă: Urban Woods.

 +5
Mobilă care salvează pădurile/Urbanwoods.ro
  |  

Urban Woods a fost înființat în anul 2010, dar din 2014 s-a specializat exclusiv pe producția de mese – fie mese de dining, fie măsuțe de cafea. Atelierul se găsește în județul Alba, iar materia primă este lemnul masiv. Numai că acest material nu provine din păduri, ci din... orașe și sate.

Cei de la Urban Woods au ales să folosească numai lemn din curțile oamenilor; e vorba de copaci bătrâni, care de regulă urmează să ajungă lemn de foc. De asemenea, la Urban Woods se folosesc și copaci căzuți pe străzi sau în parcuri, sau copaci sortiți tăierii din pricina vârstei și bolilor. Ca materie se mai folosește și lemnul reciclat, interesul fiind salvarea oricărei bucăți de lemn din care s-ar mai putea face o mică piesă de mobilier.

Pentru că e vorba despre lemn vechi, aspectul pieselor de mobilier de la Urban Woods încadrează defectele specifice, sub forma originalului – noduri, crăpături, orice mică imperfecțiune este valorificată astfel încât să contribuie la un design de-a dreptul unic pentru mesele Urban Woods.

Se folosesc mai multe esențe lemnoase: nuc, stejar, frasin. Blatul din lemn respectă cel mai adesea forma bucății din care a fost confecționat, în vreme ce picioarele sunt metalice. Întreg procesul de producție este realizat în cadrul atelierului Urban Woods, de la tăierea copacilor până la asamblarea mesei. Lemnul este lăsat să se usuce cât de mult este nevoia, uneori și ani de zile. Inclusiv picioarele metalice sunt produse în același atelier.

Finisajul este cel mai des unul natural, menit să pună în valoare frumusețea lemnului recuperat; există și finisaj negru, în combinații îndrăznețe de culoare la nivelul picioarelor. Ca stil, Urban Woods se încadrează celui urban, uneori stilului modern. Cert este că piesele lor de mobilier sunt unicat, care nu afectează, ci conservă resursa naturală. +5 www.urbanwoods.ro +5 www.urbanwoods.ro +5 www.urbanwoods.ro +5 www.urbanwoods.ro


Tocătoare de lemn INEDITE

Revista Magmob nu obișnuiește să pună accentul pe accesoriile din bucătărie, dar de data asta tocmai așa ceva se întâmplă. Pentru că vine Crăciunul și atmosfera de la masă e influențată de zeci de mici detalii, v-am pregătit un material cu tocătoare de bucătărie care vor face senzație.

 +9
Platouri de servire inedite/@Chiuzbaian
  |  

Dacă vreți să petreceți înconjurați de lucruri originale, create manual de specialiști și pasionați ai domeniului, vă arătăm o serie de tocătoare de lemn atât de interesante și inedite sub aspectul designului, încât îți e un pic milă să le folosești. Sunt create de oameni tineri, iubitori de lemn și lucruri frumoase.

Tocătoarele de la Xylino au cel mai adesea forme... rotunde. Sau pot fi doar rotunjite. Esențele de lemn sunt puse în valoare de finisajul natural, marcând fibra lemnului cu fidelitate. Designul este cel mai mare atu al acestor adevărate obiecte cu o valoare decorativă menită să le recomande ca idei de cadouri originale pentru Crăciun. Atelierul se află în Sibiu și tocătoarele se realizează la comandă, fiecare dintre obiecte „ieșind” diferit de celelalte, prin prisma materialului. Sunt disponibile pe pagina de Facebook @Xylino.ro. +9 @Xylino.ro +9 @Xylino.ro +9 @Xylino.ro +9 @Xylino.ro +9 @Xylino.ro

Constantin Toderau din Iași a creat în urmă cu puțini ani brandul Strașnic – de fapt un atelier de creație a unor produse tradiționale din lemn, dar realizate sub forma unor colecții de lux. Tocătoarele Strașnic sunt adevărate platouri de servire a felurilor de brânză, aperitivelor și altor specialități culinare. Au forme de regula dreptunghiulare, cu muchii realizate excepțional. Materialul este lemnul masiv, iar finisajul constă în câteva straturi de ulei din nuci și ceară de albine.  +9 www.strasnic.ro +9 www.strasnic.ro

Handcrafted by Chiuzbi este un atelier din Timișoara care realizează accesorii practice, dar și piese de mobilier la comandă, din lemn de calitate, în forme dintre cele mai speciale. Platourile de servire sunt disponibile în variante de design foarte variate, de la cele rotunjite, la cele cu margini întretăiate, finisajul aducând cromatic un plus de valoare prin combinații mai puțin obișnuite. Puteți lua legătura cu Handcrafted by Chiuzbi la telefon 0744 779 366 sau pe pagina de Facebook: @Chiuzbaian.  +9 @Chiuzbaian +9 @Chiuzbaian

Una peste alta, oricare dintre aceste tocătoare sau platouri – cum vreți să le spuneți – sunt minunate creații manuale, adevărate produse unicat de design, ușor de transformat în daruri de Crăciun originale.

 


Scaune ultracolorate pentru case vesele

Cu ajutorul culorii! E una dintre cele mai simple și accesibile soluții de a împrospăta stilul de amenajare al livingului sau zonei de dining. Dacă vrei să adaugi și o notă clasică de eleganță, alege scaunele tapițate!

 +6
Cum să schimbi atmosfera de acasă/Gustaliving.ro
  |  

Dacă preferi, în schimb, stilul minimalist contemporan, alege scaune netapițate. Important e să fie în culori dintre cele mai frumoase. Vă prezentăm mai jos câteva dintre cele mai colorate scaune de dining disponibile în România!

Specialiștii culorii verzi sunt cei de la Demcom. Au mai multe modele de scaune tapițate pentru dining, în culoarea verde; diferă oarecum designul, dar nuanța și calitatea materialelor se păstrează nealterate. Aceste scaune sunt îmbrăcate în tapiserie moale, dar rezistentă la uzură, iar culoarea pentru picioare este disponibilă în nenumărate variante.  +6 www.demcom.ro

Scaunele de la PM Furniture sunt printre cele mai reușite în ce privește combinația de design atipic și culoare-vedetă. E vorba în special de scaune netapițate, având forme atât de neobișnuite încât sar imediat în evidență.  +6 www.pmfurniture.ro

Combinații vesele de scaune tapițate și netapițate sunt disponibile la Mobirom. Aceștia au mai multe modele de scaune pentru bucătărie în culori pastelate, cu aer primăvăratec, netapițate. Sunt ușor de întreținut, au design robust, iar stilul amintește de cel din casa bunicii – scaune inspirate de balansoare. Au însă și scaune mai degrabă pentru zona de dining, adică cu șezut tapițat, designul fiind unul bazat pe rotunjimi elegante. Cromatic, au un aspect deosebit, fiind în mai multe culori.  +6 www.mobirom.ro +6 www.mobirom.ro

Culorile cele mai speciale le găsiți la Domicilio. Acolo, orice culoare e disponibilă într-o groază de nuanțe, foarte diferite și atrăgătoare, indiferent că e vorba despre scaune tapițate sau netapițate. Culoarea cea mai specifică scaunelor de dining Domicilio este, după părerea noastră, cea albastră, iar exemplele din poze vorbesc de la sine.   +6 www.domicilio.ro

Există oricând și posibilitatea de a vă cumpăra un scaun alb sau într-o culoare oricât de neutră și să-l vopsiți voi acasă, într-o culoare oricât de specială. Pentru vopsele de mobilier vă recomandăm gama Annie Sloan.


Bucătăria Bellagio – stilul rustic s-a modernizat

Potrivit de regulă caselor de vacanță sau spațiilor de tip HoReCa, stilul rustic a evoluat spre un stil tot mai accesibil și în bucătăriile moderne urbane. O dovedește bucătăria Bellagio de la Aran Cucine. Numele spune tot: un stil rustic marcat de eleganța tipică a mobilei din Italia.

 +6
Noul look al rusticului din bucătărie/Cavalleri.com
  |  

Bucătăria Bellagio de la Aran reprezintă un amestec ce asigură în mod plăcut trecerea de la un stil clasic spre unul contemporan. Este o modalitate de a aduce în marile orașe bucătăria de la sate – cel puțin așa susține producătorul. Numele acestei bucătării reflectă eleganța somptuoasă a vilelor din Lombardia, dar originea ei se regăsește în atmosfera caldă a caselor de tip rural.

În primul rând, în bucătăria Bellagio cromatica este una modernă; finisajul natural al lemnului împreună cu micile pete de culoare specifice (roșu, verde sau carouri) au dispărut. Culoarea de bază (și de fapt singura) este un gri antracit, o nuanță contemporană, ce duce cu gândul chiar și la stilul industrial.

Elementele care compun bucătăria sunt insula de preparat mâncarea, corpul pentru coacere a mâncării și zona de depozitare, reprezentată de un dulap înalt, dar și de un corp de polițe suspendate. Insula are un aspect clasic cu accente rustice, dar dimensiunea contemporană se reflectă în micul blat atașat special pe un colț pentru a fi folosit dimineața ca loc de micul dejun și seara ca spațiu de bar.

Stilul rustic se reflectă în designul fronturilor ușilor tuturor pieselor de mobilă ce compun bucătăria Bellagio și în materialul folosit – lemnul. Un detaliu remarcabil: dulapul înalt e dotat cu balamale metalice realizate în așa fel încât să scoată un zgomot specific ușilor vintage, un scârțâit... de poveste. Acest dulap are și marele avantaj de a putea fi folosit ca „îmbrăcăminte” pentru frigider. Toate aceste detalii transformă bucătăria Bellagio de la Aran într-un amestec de stiluri și funcții mereu în actualitate. +6 www.cavalleri.com +6 www.cavalleri.com +6 www.cavalleri.com +6 www.cavalleri.com +6 www.cavalleri.com


Nord – cel mai nou scaun de la Mobila Dalin

Mobila Dalin este deja sinonimă cu mobilierul cel mai plin de viață care se produce în România. Fără să treacă drept un furnizor de mobilă la comandă, pune la dispoziția clienților piese dintre cele mai variate ca design și cromatică.

 +2
Nord, un scaun Dalin în stil minimalist elegant/MobilaDalin.ro
  |  

Piesele de mobilier de la Dalin se pot personaliza, fiecare dintre ele având o serie de finisaje diverse din care orice client să aleagă – iar acest lucru e valabil indiferent că vorbim de seturi de canapele și fotolii, paturi sau scaune.

Cel mai nou produs de la Mobila Dalin este scaunul Nord, disponibil și acesta în mai multe variante nu doar de cromatică, ci și de materiale și chiar design. Nord reprezintă un scaun de bucătărie sau dining, fără brațe și cu o formă rotunjită a spătarului și șezutului. Pentru picioare, producătorul a ales două modele – cu picior clasic, respectiv cu picior în forma literei X pe care se sprijină șezutul. +2 www.mobiladalin.ro

Materiale: lemn masiv de fag și PFL formatizat. Tapițeria e la alegerea clientului, putând varia ca material (stofă, piele ecologică sau naturală), dar și din punct de vedere al culorilor. Și la nivelul picioarele, finisajul e disponibil în variante numeroase: fie baiț în diverse nuanțe de lemn, fie vopsea poliuretanică în șase culori.

De reținut! Mobila Dalin anunță o reducere de preț de 10% pentru toate piesele de mobilier cu livrare în ianuarie 2020. Promoția e valabilă până pe 7 decembrie.