logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Cum să-ți personalizezi biblioteca de acasă

Dacă tot #staiacasă pe timp de pandemie cu COVID-19, de ce să nu profite și casa ta de treaba asta? Sigur ai mai mult timp la dispoziție ca înainte, așa că îți propunem idei de personalizare a micului colț pentru citit.

book-5210
Proiecte DIY pe timp de pandemie/Architecturaldigest.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  21 Aprilie 2020

Fie că ai o bibliotecă și vrei să îi împrospătezi look-ul, fie că nu ai și ai vrea să-ți faci rost de una deloc costisitoare, avem idei pentru orice situație. Am ales proiecte incredibil de simple și la îndemână în ce privește costurile.

Dacă dispui deja de o bibliotecă, poți să o pui în valoare prin mici dar inspirate trucuri. În primul rând, îi poți schimba culoarea – sau culorile. Alege culori primăvăratice, vesele și feminine pentru biblioteca ta. Poți alege să vopsești întreaga bibliotecă sau numai polițele, pentru un contrast cromatic plăcut.

www.thisoldhouse.com
www.thespruce.com

Sau poți foarte simplu să îți tapițezi biblioteca în adâncime. Alege tapet cu model vibrant sau chiar material textil și aplica-l pe partea din spate a rafturilor, pentru a obține un efect absolut deosebit pentru cărțile tale. Dacă biblioteca e compusă din rafturi sprijinite pe perete, cu atât mai bine – aplici tapetul (sau materialul textil) direct pe peretele din spatele bibliotecii. Cheia succesului: modelul aplicat trebuie să fie cât mai de impact. Pentru o bibliotecă ideale sunt motivele florale, dar și cele geometrice pentru un efect contemporan.

www.wallpapersafari.com
www.ikea.com

Dacă ai deja o bibliotecă și deloc pricepere sau chef de a o vopsi sau tapeta, poți să-i schimbi aspectul doar reorganizând cărțile. Nu le mai așeza pe domenii, ci pe… culori!  E suficient să le așezi în culorile curcubeului și va părea că ai o bibliotecă nou-nouță. Acest truc e de mare efect, cu costuri zero.

www.unfoldinteriors.com.au

Cei care au acasă prea mulți pereți goi pot crea o bibliotecă suplă și modernă sub forma unei expoziții de carte. Nu le trebuie decât polițe pe care se așază de regulă tablouri – sunt subțiri, rezistente și în loc de tablouri se pot expune cărți. Polițele sunt disponibile la multe dintre magazinele de accesorii și mobilier, la prețuri modice. Pentru o bibliotecă serioasă e nevoie de polițe cât mai lungi și așezate în diverse modele pe suprafața întregului perete. Se pot și vopsi pentru și mai multă personalizare.

www.hometalk.com

Ultima variantă e mai degrabă folosită pentru camerele de copii, dar tocmai de aceea, schimbându-i locul, în living, dormitor sau chiar pe hol, face parte din plăcerea de a inova acasă.
Succes!

Publicitate