logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Alegerea saltelei în 10 paşi

Știm când și cum trebuie să renunțăm la vechea saltea? De cele mai multe ori lăsăm pe ultimul moment schimbarea saltelei, atunci când nici răbdarea și nici timpul nu mai este aliatul nostru și ca reacție de moment ajungem să cumpărăm o saltea din multitudinea de oferte. Mai bine acordați timp și urmați câteva sfaturi în alegerea celei mai bune saltele de dormit. 

*
Publicitate
Szeklerman  |  20 August 2015

Este cunoscut faptul că o saltea se achiziționează pe termen lung și de aceea trebuie să rămână confortabilă în timp, fără să se deformeze. Criteriile de bază ce determină calitatea saltelei sunt elasticitatea, reglarea temperaturii, controlul umidității și fermitatea, care sunt determinate de structura, forma și dimensiunea acesteia.

Așadar, când salteaua își pierde aceste proprietăți, înseamnă că este momentul pentru achiziționarea uneia noi. Pentru  acest lucru este nevoie de parcurgerea câtorva pași simpli, începând chiar de la locul faptei – dormitorul!

Dormeo
Accesorii de dormit inspirate din natură » studiomoderna.ro

1. Constatarea problemei – salteaua este deteriorată, nu oferă o susținere confortabilă și dimineața vă treziți nu doar obosiți, ci și cu dureri în tot corpul și cu membre amorțite. Primele semne arată foarte clar, că trebuie să faceți cercetări în segmentul consacrat somnului.

2. Săpați adânc printre branduri – când cumpărați o saltea, este bine să vă orientați spre companiile cunoscute de pe piață, fiind foarte probabil ca o firmă de calibrul Dormeo, Bio-Textima, Prestige, Lineaflex, Tempur, Salterra, Mobexpert, etc., să vă ofere garanția calității, având ani mulți de experiență și profesionalism.

3. Cercetați foarte minuțios oferta în mediul virtual– luați în considerare toate opțiunile și petreceți câteva ore pe zi în vederea prospectării pieței: studiați tipurile saltelelor (saltelele cu arcuri, saltele cu apă, aer, cele cu spumă de memorie, latex, diferite sisteme tridimensionale care asigură o aerisire permanentă a interiorului saltelei sau materiale vaco-elastice – Laxol și așa mai departe) și rețineți tipul de saltea care vi se pare cel mai potrivit.

Siesta Bedding
Oferta este foarte variată în acest segment, alegeţi calitatea şi confortul » Siesta Bedding

4. Vizita cu sfaturi – odată ce ați ajuns în showroom-ul cu saltele, nu ezitați să vă consultați cu un specialist în domeniu. Vorbiți despre problemele și dorința de a cumpăra o saltea nouă, iar ajutorul va veni numaidecât. Ei cunosc toate produsele brandului și știu cel mai bine care saltea poate oferi cel mai reconfortant somn. S-ar putea să vă ofere un plus de informații față de ceea ce știați și vă vor îndruma spre acele saltele care vor garanta nopți odihnitoare.

5. Concentrați-vă pe confort – cel mai important lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere este nivelul confortului personal. Chiar și în cazul în care cumpărați cea mai scumpă saltea, nu aveți garanția experienței unui somn bun, dacă nu vă simțiți confortabil în ea.

Salterra
Vizitaţi cât mai multe showroomuri de specialitate şi cereţi sfatul experţilor în domeniu » salterra.ro

6. Testați produsul la propriu – dacă ați ajuns să vă placă o saltea anume și dacă îndeplinește toate acele proprietăți vitale unui somn de calitate (fermitate suficientă pentru a sprijini în mod corespunzător coloana vertebrală și celelalte părți ale corpului; ați găsit dimensiunea potrivită pentru necesitățile de confort), nu vă rămâne decât să o testați. Da! Întindeți-vă pe saltea, răsuciți-vă și faceți mișcări ca în timpul somnului și vedeți cum se comportă salteaua. Petreceți mai mult timp culcat pe saltea pentru a simți eventualele nereguli chiar pe propriul corp.

Tempur
O somieră adecvată prelungeşte "viaţa" saltelei » tempur.ro

7. Mofturi… must-have – saltelele cu zone de sprijin preferențiale, somierele simple sau reglabile (manual sau electric) sunt doar câteva din mofturile care sunt foarte utile în multe situații. Primele oferă confort în diferite zone de sprijin (ex.: mai moale în zona șoldurilor și mai fermă în zona de mijloc a coloanei vertebrale), în timp ce somierele oferă susținere și o bună aerisire a saltelei, fapt ce ajută la prelungirea vieții acesteia.

8. Sănătate în huse eco – materialul cu care este „îmbrăcată” salteaua are o mare importanță asupra sănătății corpului. Dacă husa nu este detașabilă (putând fi spălată la temperaturi ridicate), trebuie neapărat să fie tratată – antibacterial, antialergen – cu extracte din planta aloe, sau țesătura să prezinte fire de argint.

*
Saltelele bio sunt alegerea ideală pentru un somn sănătos

9. Ultimele generalități – odată ce produsul și prețul acestuia vă sunt pe plac, nu vă rămâne decât să însușiți ultimele informații generale asupra saltelei: de întreținere, depozitare, curățare și – după caz, transport. Cele mai multe branduri livrează produsul la domiciliu, chiar în ziua achiziționării acesteia.

*
O întreţinere periodică şi adecvată, menţine salteaua în stare bună

10. Senzația de bine – după prima noapte dormită pe comoara abia cumpărată, vă treziți zâmbind! Realizați că alegerea saltelei a fost mai mult decât un exercițiu de shopping, a fost o investiție pe termen lung, pentru nopți cu adevărat odihnitoare. O noapte cu somn bun are un efect energizant asupra organismului, astfel că aplicarea regulilor enumerate nu este inutilă.

Publicitate
Publicitate