LisMaster – canapele și fotolii atipice

E nevoie de inovație și curaj în realizarea canapelelor și fotoliilor, cel puțin asta simt toți cei care visează la un living grozav, dar nu găsesc piese de mobilier pe măsura visului. Magazinul de mobilă LisMaster deschis în Brăila s-ar putea să aibă totuși o soluție.

 +4
Mobilă pentru un living wow/Lismaster.ro
  |  

Am mai scris despre LisMaster, dar în ce privește mobilierul de tip office, atât de versatil, încât își găsește locul și în birourile angajatorului, cât și în birourile de acasă. Acum e vorba de câteva modele de canapea și fotolii surprinzătoare prin designul inovator menit să asigure în unele cazuri mai multă funcționalitate și în alte cazuri, un plus de stil modern.

Știți canapelele cu minirafturi incluse pe una dintre laturi? Cei de la LisMaster propun canapeaua Blest care dispune nu de rafturi, ci de o adevărată măsuță de cafea practică, de folosit pentru păstrarea în apropiere a paharului de vin și bolului cu alune pe perioada serilor. Canapeaua este un model extensibil, se transformă rapid într-un pat pentru două persoane, iar în stare strânsă joacă rolul unei canapele confortabile, cochete, dotate cu funcție de depozitare.  +4 www.lismaster.ro

Lina Swevel este un fotoliu spectaculos, marca Alfemo, ce combină elemente ale stilului clasic  și elemente ale stilului contemporan, adică un design marcat de confort și eleganță la nivelul spătarului și șezutului, respectiv un sistem de susținere modern realizat din patru picioare metalice ce evocă stilul office.  +4 www.lismaster.ro

Revenind la canapele, un alt model atipic este Rialto, atipic prin modul în care se poate extinde, devenind un loc de odihnă nocturnă pentru musafiri. Spătarul compus din două perne elegante se trage în spate, făcând loc de dormit, în vreme ce brațele se transformă în tăblie de pat. Structura canapelei este din lemn de carpen, iar țesătura și culoarea pot fi alese dintr-o varietate de opțiuni. +4 www.lismaster.ro

Despre LisMaster
„Executăm la comandă mobilier din lemn masiv de stejar, în funcţie de cerinţele particulare ale clientului privind dimensiunile astfel încât fiecare casă să devină acasă” – se arată pe site-ul magazinului din Brăila.


Ce este stilul Chippendale?

Ați auzit de piese de mobilă în stil Chippendale? Acest stil este vechi de aproape 300 de ani dar reușește mereu să revină în actualitate, și chiar sub forma unor piese de mobilier nu dintre cele mai accesibile la nivel financiar.

 +5
Un stil american, inspirat de un designer britanic/Wikipedia.com
  |  

Stilul Chippendale este unul american, dar care își trage numele de la Thomas Chippendale, o figură marcantă în istoria mobilei, un britanic care din poziția de producător de dulapuri (mobilier cu rol de depozitare) a publicat mai multe ghiduri legate de mobilierul de acasă, în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Pornind de la stilurile clasice de mobilier ale momentului, Thomas Chippendale oferea planuri și reguli de construire a mobilei, dar fiecare stil era interpretat într-un mod personal, cu influențe creative aparținând britanicului. În plus, sfaturile sale depășeau sfera mobilierului, atingând chiar elemente de design interior – scheme cromatice, accesorii textile, obiecte decorative etc. +5 www.thecultureconcept.com +5 www.thecultureconcept.com

Trăsăturile stilului Chippendale
- Thomas Chippendale a trăit într-o perioadă marcată de influențele stilului rococo, care s-au reflectat și în stilul căruia i-a dat el naștere. Și alte stiluri și-au adus aportul, astfel că în final stilul Chippendale e un amalgam de accente rococo și gotice, caracterizate chiar și de unele detalii ale stilului asiatic. Pe scurt, stilul Chippendale este un original mix de stil gotic, rococo și asiatic.
- Materialele specifice stilului Chippendale erau esențele lemnoase. Cel mai adesea era folosit lemnul de mahon, o specie exotică, dar piesele de mobilier se executau și din lemn de nuc și cireș. Cu predilecție era preferat lemnul de culoare închisă, peste care se aplica un finisaj cât mai natural, dar lucios. Tapițeria era de cea mai bună calitate, unul dintre materialele preferate ale lui Thomas Chippendale fiind mătasea naturală. De asemenea, tapițeria se executa din catifea sau brocart.
- Detaliile decorative erau foarte importante – spătarul realizat în model de panglică, picioare cu capete rotunjite amintind de ghearele de leu (un model specific este gheara de leu strânsă în jurul unei bile), unghiuri transformate prin arcuire.  
- Mobila, indiferent că era vorba despre scaune, mese cu margini sculptate, paturi sau mai ales dulapuri de toate felurile, impresiona prin bogăția sculpturilor decorative în lemn cu mai multe motive. +5 www.study.com +5 www.thecultureconcept.com

Secretul succesului
E adevărat că marile talente înving mai devreme sau mai târziu, dar dincolo de stilul original al lui Thomas Chippendale, stilul său a cunoscut succesul încă din vremea creatorului său mulțumită modului în care a fost promovat. Faptul că Thomas Chippendale a publicat din timpul vieții mai multe ghiduri destinate designului de mobilier, cu explicații riguroase, a contribuit la popularizarea artei sale. Așadar, în industria mobilei nu doar mobila contează, ci și felul în care este prezentată clienților.


Mobila Dalin lansează Play

Dacă stăm mai mult în casă decât afară, măcar să nu stăm degeaba. Noul set lansat de Mobila Dalin pare inspirat din nevoia de mișcare chiar la noi în casă, eventual la birou sau în fața televizorului. Denumirea e sugestivă: Play.

 +4
Play - un set plin de energie pentru living/Mobiladalin.ro
  |  

Pentru Mobila Dalin, a crea mobilier chiar pare o joacă cu forme, culori și funcții. Play, cel mai nou set lansat zilele acestea este unul specific livingului, compus din canapea și fotoliu. Mulțumită funcțiilor, fotoliul poate fi folosit și pentru colțul de citit, și în fața laptopului sau la televizor. Designul este unul care inspiră relaxare, spătarul imitând forma unei perne de pat. Caracterizat prin linii geometrice, drepte, setul de canapea și fotoliu Play se integrează unei amenajări în stil modern, cu ușoare accente masculine, dar concentrat pe nevoia de relaxare și atmosferă primitoare.

Materiale: structura canapelei și fotoliului este din multistrat și lemn masiv de fag. Tot din fag sunt și picioarele canapelei. Fotoliul este așezat pe un picior metalic cu bază rotativă ceea ce asigură funcția de balansoar la 360 de grade. Partea de spătar și pernele de șezut ale setului Play sunt din poliuretan HR de densitate mare. Tapițeria recomandată este stofa, dar clientul poate opta și pentru piele ecologică. Setul Play nu este însă unul dehusabil. +4 www.mobiladalin.ro

Funcționalitate: atât canapeaua cât și fotoliul Play sunt extensibile, o funcție practică mai ales pentru locuințele cu una sau două camere – canapeaua asigură un spațiu de dormit de 190 x 105 cm. Ambele piese sunt prevăzute cu funcție de recliner, pentru o poziție cât mai odihnitoare.  +4 www.mobiladalin.ro +4 www.mobiladalin.ro

În ce privește personalizarea setului Play, Mobila Dalin pune la dispoziția clienților mai multe variante de culoare, fie sobre, fie pline de viață.


EuroMega - canapele destul de uimitoare

Înființată cu aproape 20 de ani în urmă, EuroMega Interior & Furniture se ocupă cu producția și distribuția de mobilier pentru living, dormitor și parțial dining. Cele mai vândute piese de mobilier ale lor sunt seturile de canapele și fotolii.

 +5
  Modele produse în România, cu design original/Mobilamega.ro
  |  

EuroMega Interior & Furniture deține în colecțiile sale modele destul de uimitoare de mobilier pentru living. Designul canapelelor și fotoliilor, de altfel într-o interpretare contemporană a stilului clasic, este punctul forte al acestui producător de mobilă, cu accent pe diversitatea detaliilor textile.

 +5 www.mobilamega.ro +5 www.mobilamega.ro Picasso este o canapea șic care-și bazează farmecul pe un mix de piele și material textil, o combinație interesantă și la nivel cromatic – maro și gri. Este o canapea confortabilă, suficient de adâncă, cu un strop de personalitate masculină ce pornește din aspectul său masiv, robust. Materiale: stofă tip burnout cu aspect de piele întoarsă și material textil. Cusăturile mari de pe brațele canapelei au un rol decorativ modern, contrastând cu picioarele înalte și ușor curbate.

 +5 www.mobilamega.ro Magnum Plus este o canapea și mai modernă, îmbrăcată toată în material din piele ecologică cu aspect de piele întoarsă. Modelul textil în striații o așază în categoria canapelelor masculine, cu un design simplu, curat, bazat pe combinația între linii drepte și rotunjimi. Spătarul se poate regla în două poziții, fiecare per

 +5 www.mobilamega.ro Enjoy Plus este denumirea unui set de canapea și fotolii, care din punct de vedere al designului reprezintă o combinație între cele două modele de mai sus. Materialul este același – stofă burnout cu aspect de piele întoarsă – dar în plus față de canapeaua Picasso și canapeaua Magnum, Enjoy este un model extensibil, dotat inclusiv cu ladă de depozitare. Interesante sunt detaliile la nivelul cusăturilor și al ornamentelor de perne. Fotoliul este unul clasic ca formă, cu picioare înclinate și design textil modern.

Magazinul EuroMega Interior & Furniture funcționează în această perioadă cu program redus: 10:00-15:00, de luni până vineri.


Sigma – mobilă din catifea, în culori îndrăznețe

Deși este un material destul de pretențios, când la modă, când demodat, catifeaua fascinează. De regulă, în casă obișnuia să fie prezentă sub forma draperiilor, dar se poate integra amenajării și sub formă de mobilier pentru living.

 +4
Catifeaua se poartă și-n casă/Mobilasigma.ro
  |  

Cel mai bun exemplu este Mobila Sigma care deține o întreagă colecție de canapele și fotolii tapițate din catifea. Designul poate fi oricât de modern sau clasic, dar ceea ce dă cu adevărat personalitate este culoarea. În colecția de canapele și fotolii a Mobilei Sigma, culorilor sunt chiar îndrăznețe.

Fotoliul Evelin face parte dintr-un set de living ce se poate cumpăra piesă cu piesă. Stilul este cel clasic, de fotoliu de tip Chester cu butoni, iar modelul ar putea trece drept unul masculin, dacă nu ar fi culoarea cea mai puternică care se poate strecura într-un living – roz (de fapt, o nuanța mai degrabă fucsia). +4 www.mobilasigma.ro

O altă culoare spectaculoasă este nuanța Aqua Marine, caracterizând canapeaua Iulia. E o canapea tapițată extensibilă, cu un design simplu, modul de extensie fiind unul dintre cele mai simple existente. Este o canapea de trei locuri, ideală într-un living modern sau chiar într-o cameră pentru copii adolescenți. În ciuda culorii, este o piesă de mobilier cu un aer ușor masculin. +4 www.mobilasigma.ro

Sara de la Mobila Sigma este un alt model de canapea tapițată, cu o culoare plină de energie bună: violet. Tapițeria este din catifea rezistentă la uzură, iar designul este un mix de clasic și modern, cu accent pe nevoia de confort. Dispune de două locuri și se poate extinde, în modul clasic – prin tragere în față.  +4 www.mobilasigma.ro

Despre Mobila Sigma

Mobila Sigma este parte a Sigma Confort Grup, cu o experiență de zece ani pe piața mobilierului din România. Mobilierul este disponibil în 11 showroom-uri deschise în toată țara, dar și online.