Mobila inteligentă - de acum 300 de ani!

Prin secolul XVII, mobila inteligentă se producea sub forma unor gadgeturi exclusiv destinate suveranilor. Muritorii de rând au murit fără să afle că un dulap poate deveni o scenă de teatru sau că o masă de frumusețe poate ascunde o bibliotecă.

 +10
  |  

Muzeul Metropolitan de Artă din New York adăpostește o fascinantă colecție de mobilier medieval, ce a aparținut cândva suveranilor. Se cheamă mobilă inteligentă, pentru că fiecare piesă de mobilier era mai mult decât părea.

Masa de frumusețe a unei ducese precum Elizabeth Seymour Percy era un adevărat laborator de înfrumusețare. Piesa datează din anul 1775 și are un aparent design obișnuit: patru picioare suple, un corp interior format din două sertare, și o oglindă. În realitate, partea superioară a toaletei este detașabilă și se folosea în pat. Oglinda este ajustabilă și, dacă o întorci, în loc de oglindă ai o mică etajeră pentru cărți. Toaleta conținea sertare interioare cu polițe pentru păstrarea produselor cosmetice.

 +10 MagMob

 +10 MagMob

Dulăpiorul olandez de la Muzeul Metropolitan de Artă din New York a fost poreclit "Dulăpiorul zburător" și deși în aparență este o banală piesă de mobilier cu rol de depozitare, în realitate ascunde o groază de sertare, rafturi și... oglinzi. Cele din urmă sunt dispuse de asemenea manieră încât pot asambla pe loc un piedestal pentru o creație deosebită - bijuterie, sculptură sau altă operă de artă.

 +10 MagMob

 +10 MagMob

Măsuța de scris a Mariei Antoaneta, concepută special pentru perioada de ședere a acesteia la Versailles, este dotată cu un mecanism deștept care îi transformă complet designul. La o simplă apăsare de buton, blatul de scris alunecă în spate, iar sertarul vine în față, descoperind un compartiment misterios - o suprafață căptușită cu catifea, pentru așternut scrisori de amor, o etajeră pentru cărți și o oglindă pentru momentele de înfrumusețare. Inteligentă mișcare, nu?

 +10 MagMob

 +10 MagMob

(Intraţi în galerie pentru mai multe imagini.)


Aito - mobilă pentru cafea!

Sunt piese modulare, cu un design extrem de îndrăzneț și jovial, sunt practice și inspiră pofta de cafea. Măsuța Sliced a Atelierului Aito se compune dintr-o măsuță propriu-zisă și câteva taburete de aranjat în jur.

 +3
Măsuță Sliced, AITO - design proaspăt, românesc!
  |  

Aito se adresează românilor sătui de mobila tradițională, conservatoare - adică masivă, greu de mutat prin casă și cu un design ușor de regăsit în căminele părinților. Tinerii designeri ai atelierului Aito au creat, printre altele, un corp modular destinat pauzelor de cafea, pentru dimineață, dar și pentru orele amiezii. Se cheamă măsuța Sliced și are un design jucăuș.

DESIGN
Măsuța Sliced de la Aito e compusă din patru piese geometrice. Alăturate, iau forma unui dreptunghi, dar despărțite pe bucăți, au forme triunghiulare. Fiecare piesă a măsuței Sliced de la Aito are o altă culoare, iar piesa principală, de culoare albă, este ornată și cu mici bucățele de lemn, ce joacă vizual rolul boabelor de cafea.

 +3 MagMob Măsuță Sliced, AITO - vesel, simplu, modular

MATERIALE
Măsuța Sliced de la Aito este confecționată din patru materiale foarte diferite: lemn de frasin, beton și MDF. Ţine de imaginația și priceperea fiecăruia dintre noi să ne dăm seama cum s-au folosit aceste materiale. La nivel vizual, armonia este cea care leagă lemnul, betonul și MDF-ul folosite la conceperea măsuței Sliced de la Aito.

 +3 MagMob Măsuță Sliced, AITO - aparent, un singur corp

MULTIFUNCŢIONAL
Măsuța Sliced de la Aito poate fi folosită în trei feluri: ca măsuță de cafea în formulă completă, cu cele patru piese îmbinate; ca trei taburete în jurul unei măsuțe de cafea; ca spații de depozitare practice, pentru ca fiecare piesă a măsuței Sliced de la Aito este deschisă spre interior, sub forma unor dulăpioare.


S-a lansat cea mai nouă colecție de produse Ubikubi 2016 (2)

Cele mai multe produse nou lansate îi aparțin lui Dragoș Motica. Din echipa de tineri designeri ce au expus sub cupola Ubikubi mai fac parte: Alexandru Ioniță, Eliza Yokină și 201 Studio Design.

 +14
Cea mai nouă colecție Ubikubi, lansată la Ubikubi Summer Party 2016 - Magmob.ro
  |  

Într-un articol anterior, vorbeam despre cea mai nouă colecție de produse de design, prezentate publicului cu ocazia Ubikubi Summer Party 2016. Cele mai multe dintre aceste produse de mobilă și obiecte de decor se regăsesc și în Piața Amzei, la Romanian Week Design.


Knurly, 201 Studio Design

Sfeșnicele de la 201 Studio Design poartă denumirea de Knurly și au fost create cu dublu rol: practic, pentru susținerea lumânărilor, și estetic, ca obiecte decorative. Formele hexagonale pun în valoare designul minimalist, iar materialele de lucru vorbesc despre trăinicia creației: oțel, cupru, bronz și alamă. Sfeșnicele Knurly au nuanțe de culoare metalică, pentru un aer sofisticat, de vedete ale încăperii.

 +14 www.magmob.ro Knurly - 201 Studio Design


Măsuțe Bend, Dragoș Motica

Ştiți genul de piese de mobilier cu mai multe funcții în raport de imaginația fiecăruia dintre noi? Ei bine, la măsuțele Bend create de Dragoș Motica ne uităm de parcă am vedea cu totul altceva: noptiere, etajere, scaune. De fapt, sunt măsuțe pentru interior si exterior, menite a îndeplini mai multe nevoi. Măsuțele Bend ale lui Dragoș Motica sunt din blat de lemn, cu picioare metalice. Se pot folosi separat, dar împreună capătă un plus de farmec vizual.

 +14 www.magmob.ro Măsuțe Bend, Dragoș Motica


11+1 Eliza Yokina wooden game

Eliza Yokina a găsit un mod de a folosi resturile rezultate de la fabricarea mobilei din lemn masiv în România. În lor să le arunce, designerul a preferat să le dea o formă și să le transforme într-un joc cu rol de stimulare a creativității și organizării. Colecția se numește 11+1 și constă în bucățele de lemn în formă de cubulețe ce pot fi combinate între ele într-o mie de variante. Atunci când nu ne jucăm cu ele, obiectele colecției 11+1 de Eliza Yokina au rol decorativ, de sculptură din lemn.

 +14 www.magmob.ro 11+1 Wooden Game, de Eliza Yokina

 +14 www.magmob.ro 11+1 din resturi de lemn


Colecția Luna

a lui Alexandru Ioniță se compune de râșnițe pentru piper și sare, instrumente nelipsite din nicio bucătărie. Nu există masă fără sare și piper și, plecând de la prezența lor constantă, Alexandru Ioniță a dat acestor banale obiecte un design pretențios combinat cu o funcție foarte practică. Colecția Luna a necesitat doar două materiale de lucru - lemn de stejar și ceramică.

 +14 www.magmob.ro Luna, de Alexandru Ioniță


Aramis: colțarul Hype e prilej de joacă!

Dincolo de modularitate, piesele de mobilier lansate de Aramis Feeling în România susțin cheful de viață și stimulează întâlnirile cu prietenii. Colțarul Hype face față cu brio oricărei petreceri de acasă.

 +4
Colțarul Hype, creat pentru tineri - Aramisfeeling.ro
  |  

Colțarul Hype de la Aramis Feeling este o piesă de mobilă jovială și modernă proiectată pentru tinerii care își doresc o locuință pe măsura vârstei lor. Primul detaliu care te impresionează vizual la colțarul Hype este combinația de culori - rar se mai găsesc pe piața de mobilă din România canapele atât de plăcut colorate. Trei nuanțe de verde și o nuanță de mov calm dau colțarului Hype un aer optimist și vesel.

COMPONENTE Colțarul Hype de la Aramis Feeling asigură patru locuri de șezut, sub forma a trei fotolii, un colțar și un taburet. Acesta din urmă îndeplinește, la nevoie, și funcția unei măsuțe de cafea.

 +4 www.aramisfeeling.ro Culori moderne, liniștitoare și pline de optimism

MODULARITATE Colțarul Hype de la Aramis Feeling se mulează pe necesitățile proprietarului, în funcție de activitățile și orele zilei. După felul în care combinăm modulele de șezut cu colțarul și taburetul Hype putem avea:

  • Un șezlong
  • O canapea acompaniată de o măsuță de cafea
  • Mai multe fotolii și un taburet

 +4 www.aramisfeeling.ro Mobila modulară schimbă aspectul încăperii de mai multe ori pe zi


IPOSTAZE

  • Colțarul Hype de la Aramis Feeling oferă relaxare deplină seara, în fața televizorului, sub forma unei canapele cu șezlong;
  • Colțarul Hype de la Aramis Feeling asigură locuri de sezut independente pentru fiecare prieten în parte, sub forma a patru fotolii așezate în jurul măsuței de cafea.

 +4 www.aramisfeeling.ro Contrastul de culoare - nuanță ce emană energie pozitivă


PERSONALIZARE
Colțarul Hype a fost proiectat de către designerii Aramis Feeling pentru necesități variate. Astfel că se poate comanda sub forma standard, din imaginea principală, dar se poate comanda și pe module separate, în funcție de ce-și dorește fiecare client în parte.


Caro & Diego: mobilă pentru adevărata relaxare

Caro și Diego sunt două șezlonguri de interior, marca Casa Rusu, ce fac parte din generația de mobilier modern, cu accent pe nevoia de confort și relaxare. Designul celor două modele este elegant, potrivit încăperilor cu stil.

 +3
Prețul șezlongului variază în funcție de materialul preferat de client - Mobilacasarusu.ro
  |  

Şezlongurile Caro și Diego satisfac nevoia de relaxare, fiind mobila ideală pentru petrecerea orelor în poziție șezândă, cu o carte în mână sau urmărind un film la televizor. Forma copiază poziția trupului în clipe de destindere. Designul fluid al șezlongurilor Caro și Diego de la Casa Rusu contribuie la crearea unei atmosfere tihnite, dar în interpretare tinerească, modernă.

 +3 www.mobilacasarusu.ro Şezlong Caro Casa Rusu, pentru livinguri luminoase și vesele

Şezlongurile Caro și Diego au structura lemnoasă din cherestea de fag și brad, picioarele de susținere sunt din plastic, iar șezutul este confecționat din spumă poliuretanică pe suport de chingi elastice. Tapițeria poate fi comandată de client din două variante: imitație de piele sau stofă. Şezlongurile Caro și Design de la Casa Rusu se curăță ușor, numai cu o cârpă umezită. Nu se pot folosi substanțe chimice de curățare.

 +3 www.mobilacasarusu.ro Şezlong Diego Casa Rusu, pentru livinguri sofisticate

Diferențele dintre cele două modele sunt minore: șezlongul Caro este îmbrăcat în tapițerie de culoare roz, în vreme ce șezlongul Diego e ceva mai sobru, de culoare neagră; altă diferență ține de design - șezlongul Diego e prevăzut cu picioare metalice la spate, pe când șezlongul Caro nu dispune de piciorușe de sprijin. Relaxare plăcută!