Rotechim – pictură manuală pe mobilier

Cu o experiență de aproape 20 de ani în industria mobilierului din lemn masiv, Rotechim se numără printre cele mai reprezentative ateliere de mobilă pictată din Brașov. Acolo este doar showroom-ul, pentru că atelierul de lucru se află în Covasna.

 +8
Mobilier nou, pictat în așa fel încât să arate de o sută de ani/Rotechim.ro
  |  

Inițial Rotechim nu se ocupa cu producerea de mobilier, ci cu comercializarea materialelor pentru mobilă. După trei ani de activitate, s-au extins spre confecționarea de mobilă, dar nu una obișnuită, ci au ales stilul pitoresc al mobilei pictate. Sunt specializați și în mobilier cu aspect antichizat, ambele stiluri încadrându-se în atmosfera tipic rustică a spațiilor amenajate în zone de munte. În prezent, în atelierul Rotechim lucrează 11 angajați.

Poate acesta e și motivul pentru care Rotechim numără printre clienți chiar și persoane juridice – pensiuni și hoteluri din zona montană a Carpaților. Comenzi pentru mobilă pictată primesc și din afara țării, în special din state vest-europene.

„Executăm la comandă mobilier unicat sau serie. Mobilierul este fabricat din lemn de rășinoase, antichizat după metode proprii și pictat manual. Picturile - modele florale si peisaje - sunt concepție proprie”, se arată pe site-ul Rotechim.

Mobilierul pictat de la Rotechim se referă la toate camerele unei locuințe, de la living, la dormitoare și bucătării. La cerere, se pot executa și lucrări ceva mai speciale: pereți decorativi sau mobilier modular. Dar se păstrează semnătura: mobilierul este plin de culoare și viață.  +8 www.rotechim.ro +8 www.rotechim.ro +8 www.rotechim.ro +8 www.rotechim.ro

În ce privește mobilierul de tip antic, nu e vorba numai de finisaje și pictură, ci și de design și funcționalitate, la Rotechim având posibilitatea de a comanda mobilier ca pe vremuri – paturi în stil medieval, șifoniere înalte, băncuțe rustice sub forma lăzilor de zestre.
Deschiderea către clienți este de menționat: „Toate lucrurile noastre sunt făcute din lemn și pictate de mână de oameni care fac treaba asta de o viață . Vă spunem cu drag despre ele, inclusiv prețuri, dați-ne doar un mesaj.” +8 www.rotechim.ro +8 www.rotechim.ro +8 www.rotechim.ro


Construction Solutions – case fantezie pe comandă

O firmă de construcții din București îți pune la dispoziție un catalog din care-ți poți alege o căsuță ca-n filme. Construction Solutions realizează la comandă case pe roți, case modulare și case din structură metalică.

 +5
O casă pe comandă, gata în 20 de zile/Constructionsolutions.co.ro
  |  

E vorba de case cu suprafețe mici, dar cu un design atipic pentru peisajul arhitectural din România. Sunt case inspirate din stilul de viață american, cu costuri minime și spații foarte practice în care spectacolul formelor și gradul de inovație al soluțiilor de mobilare compensează suprafața redusă.  

Construction Solutions dispune de trei variante de proiecte: tiny house – fixe sau pe roți, case modulare – în mai multe variante de suprafață, și case de vacanță tip container – cu două variante de suprafață. Oricare dintre aceste construcții se poate preta și industriei HoReCa, sub forma unor spații de comercializare a produselor de consum ori spații de cazare în zone turistice, dar se pot folosi și în domeniul office, sub forma unor birouri inedite. +5 constructionsolutions.co.ro

Avantajele acestor construcții sunt:
- prețurile accesibile, între 20.000 și 50.000 euro în funcție de tipul casei și suprafața agreată
- timp de construire, oricare dintre modelele necesită cel puțin 15 zile și cel mult 20 de zile
- rezistența la cutremure, căsuțele sunt prevăzute să facă față onorabil unor seisme de până la 8.5 grade pe scara Richter
- au o durată de viață de cel puțin 70 de ani

Fiecare dintre categoriile de case propuse de Construction Solutions se poate executa în mai multe variante de design. Proiectele pot fi personalizate la cerere, iar stilul este cel modern, minimalist dar cu accente variate, de la cel rustic, la cel scandinav. Cum v-ar plăcea o casă în formă de piramidă sau una rotunjită?

„Suntem o companie determinată să schimbăm piața imobiliară în România și să încurajăm oamenii să aleagă alternative ale construcțiilor tradiționale”, se arată pe site-ul Construction Solutions. +5 constructionsolutions.co.ro +5 constructionsolutions.co.ro +5 constructionsolutions.co.ro


Mabis – de ce să alegi mobilă la comandă

Cu zece ani de experiență pe piața producătorilor de mobilier la comandă, Mabis asigură nu doar mobilă personalizată, ci și servicii în regim promoțional, adică gratuite. Este vorba despre un atelier de mobilă situat în București, sector 2, și cu showroom deschis în sectorul 6.

 +4
Argumente în favoarea mobilierului pe comandă/Mabis.ro
  |  

Sub sigla Mabis poți beneficia de mobilier la comandă pentru toate încăperile casei, de la bucătărie până la camera copilului sau holul locuinței. Dar pentru a alege tocmai Mabis dintr-o varietate de astfel de producători, acest atelier a decis să se diferențieze prin prețuri și câteva servicii oferite gratuit. E vorba despre serviciul de măsurători și proiectare 3D pentru mobila de acasă. Inclusiv randările sunt oferite în mod gratuit, atâta timp cât clientul duce proiectul la capăt cu echipa Mabis.

Și pentru că mulți se întreabă de ce ar alege mobilier la comandă în loc de mobilier gata realizat, echipa Mabis își prezintă argumentele:
•    Prețul reprezintă un bun argument. Este redus în comparație cu mobila oferită de intermedieri, fiind preț de producător.
•    Mobila la comandă se potrivește perfect, fiind confecționată după dimensiunile încăperii. Nu există să nu intre sau să lase spațiu gol, ci răspunde exact nevoilor de spațiu pentru care a fost realizată.
•    Nivelul de personalizare în ce privește designul, forma, stilul și culorile este deplin. La Mabis, clientul vine cu proiectul propriu, și beneficiază de ajustări din partea designerilor în așa fel încât să iasă totul perfect.
•    Pentru comenzi care depășesc suma de 2000 de lei, Mabis asigură transport și montaj gratuit. Oferta e valabilă pentru clienții din București.
•    Garanție – fiecare dintre piesele de mobilă realizata la comandă în atelierul Mabis se acordă o garanție de 24 de luni.

Aceste avantaje sunt valabile nu doar pentru Mabis, ci pentru orice producător de mobilier la comandă. Dar atelierul Mabis a dorit să le comunice în mod expres potențialilor clienți. „Ne respectăm întotdeauna promisiunile! Timpul mediu de execuție pentru un proiect de mobilă la comandă este între 20 și 25 zile lucrătoare” – se arată pe site-ul producătorului. +4 www.mabis.ro +4 www.mabis.ro +4 www.mabis.ro
 


Ikea – colecții de mobilă și accesorii postCOVID-19

Pe fondul pandemiei de COVID-19, e clar că multă lume va petrece concediile de vară acasă. IKEA le vine tuturor în ajutor cu unele colecții special create cu această ocazie și menite să transforme casa într-un spațiu de odihnă.

 +9
Soluții pentru un concediu petrecut acasă/Ikea.ro  
  |  

Cel mai recent raport IKEA Life at Home Pulse arată că în timpul petrecut închiși în case, oamenii și-au întors atenția spre amenajarea locuinței redescoperind importanța unui spațiu interior care să creeze o stare de bine, de relaxare. Și cum vara aceasta cei mai mulți dintre noi ne-o vom petrece acasă, IKEA propune transformarea casei la interior și exterior în așa fel încât să te simți ca la hotel. E vorba de colecții ce urmăresc reîmprospătarea stilului de amenajare, cu mult accent pe nevoia de bine, de culoare și relaxare.

Colecția OMTÄNKSAM este pentru spațiul camerei de zi, cuprinzând o canapea confortabilă din care te poți ridica ușor, un fotoliu și un taburet, mese, perne care îți pot sprijini corpul indiferent unde alegi să te așezi, vaze practice, cu un design atrăgător, dar și alte produse utile.
Întrucât în vacanțe un răsfăț absolut în camera de hotel constă în accesoriile textile de calitate, IKEA a lansat mai multe colecții de acest tip, pentru baie și nu numai, care să recreeze răsfățul din concediu - prosoapele din familia GRUCKAN și noile fețe de pernă din gama NÄBBFLY, cu un design intens colorat și motive exotice. +9 www.IKEA.ro +9 www.IKEA.ro +9 www.IKEA.ro

În ce privește atmosfera, noua colecție SYMFONISK, lansată de IKEA în parteneriat cu Sonos, include corpuri de iluminat ce au integrată și funcția de boxe audio cu Wi-Fi integrat, ce pot fi controlate cu ușurință prin intermediul aplicației mobile Sonos, dar și cu ajutorul unei telecomenzi. +9 www.IKEA.ro +9 www.IKEA.ro

Pentru transformarea balconului într-o oază de relaxare sub soare, IKEA propune TÄRNÖ, o colecție de mese și scaune pliabile și durabile, întrucât sunt confecționate din lemn provenit din păduri administrate responsabil și oțel acoperit cu un strat din pudră poliesterică. De asemenea, poți opta pentru produsele din colecția ASKHOLMEN, care sunt cel puțin la fel de eficiente când vine vorba despre economisirea spațiului. +9 www.IKEA.ro +9 www.IKEA.ro

În final, SOLBLEKT este o colecție limitată, inspirată din vacanțe de demult, modele tropicale și filme cu Wes Anderson: o umbrelă, un șezlong, un balansoar, un rucsac de ratan, un coș frigorific, un hamac, prosoape de plajă, perne și multe altele. Schema populară de culori a articolelor, dar și modelele îndrăznețe îți vor transmite un sentiment plăcut, specific vacanțelor de vară. +9 www.IKEA.ro

Magazinul IKEA este deschis în regim normal și vă așteaptă cu toate aceste colecții și multe altele.

 


Lapitec – material de construcții post-COVID-19

Într-o lume tot mai vulnerabilă din punct de vedere al sănătății, Lapitec reprezintă un material sigur, de folosit acasă. Sub formă de plăci pentru uz variat, Lapitec se folosește atât în amenajările interioare, cât și la nivel arhitectural.

 +4
  Material igienic, pentru proiecte de construcții post-COVID-19/Lapitec.com.
  |  

Este vorba despre un material cu beneficii importante la nivelul siguranței folosirii, un material igienic înainte de toate, non-poros, creat dintr-un amestec de minerale 100% naturale. Principalele sale calități, într-o lume post-COVID-19, constau în faptul că nu reține sub nicio formă mizeria, astfel că apariția bacteriilor este prevenită în mod continuu. Lapitec reprezintă un material hidrofugant, ce asigură impermeabilitatea suprafeței pe care o acoperă – fie că e vorba despre placaje pentru exterior sau placarea mobilierului. Automat, Lapitec este în același timp și un material foarte ușor de curățat, un material pe care mizeria nu rezistă.

În ce privește relația cu mediul înconjurător, Lapitec este o soluție prietenoasă, un material reciclabil, rezistent la temperaturi extreme și la trecerea timpului, simplu de integrat ca soluție pentru spații interioare, dar și exterioare, de genul placării piscinelor, saunelor, centrelor spa. +4 www.lapitec.com

„Lapitec este disponibil sub formă de plăci mari și combină principalele beneficii și calități ale ceramicii, porțelanului, marmurei și granitului. Este identic și la interior și la exterior, reprezentând un material ușor de folosit în arhitectură, design interior și design de produs. Nu se degradează în timp, etapele de curățare nu îi afectează aspectul care se păstrează la fel ca-n prima zi”, se arată pe site-ul producătorului.  +4 www.lapitec.com +4 www.lapitec.com

Despre Lapitec
Fabrica a fost înființată în anul 1989 în Veneția de către Marcello Toncelli, recunoașterea internațională venind 20 de ani mai târziu, la capătul unor eforturi serioase în ce privește cercetarea științifică, după nenumărate etape de testare și obținere a certificatelor de calitate. Astăzi, Lapitec este prezentă în circa 70 de state ale lumii, păstrând spiritul luxului și calității italienești.