logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Avanpost MobilaDalin la Budapesta

Ca răspuns la primirea pe piața maghiară mai mult decât pozitivă a produselor fabricate la Reghin (județul Mureș), MobilaDalin a investit într-un showroom situat în centrul Budapestei. La deschiderea din 20.02.2020 au participat peste 70 de profesioniști din lumea mobilei: designeri de interior, arhitecți, parteneri comerciali și jurnaliști de specialitate.

Atmosfera magazinului Mod. e minuţios gândită de către designerul Konnerth Zita
Publicitate
Zilahi Imre  |  25 Februarie 2020

Prezența producătorului de mobilă mureșean în țara vecină are deja o vechime de cinci ani, timp suficient pentru a participa la diverse târguri și pentru a dezvolta relații apropiate cu o serie de retaileri locali. „Intrarea pe o nouă piață nu se face de la o zi la alta – ne spune Dan Cotoi, directorul general al firmei –, am abordat cu răbdare și seriozitate acest proiect. Din primul moment în care am luat decizia de a ne extinde, am investit în cercetare de piață și marketing. Norocul nostru a fost să îl avem pe colegul nostru Herberth Róbert pe post de pionier, în mare parte este meritul lui că în 2019 am avut o creștere a vânzărilor în Ungaria cu 22%.”

Untitled ngg_pictures
Toma Cotoi, fondatorul firmei MobilaDalin "inspectează" pentru prima oară magazinul din Budapesta

 Succesul MobilaDalin nu a fost o întâmplare cu noroc nici în România, firma câştigând aprecierea clienţilor printr-un design curajos, cu produse funcţionale şi preţuri corecte. „Când am înfiinţat firma în 1992, nici prin gând nu-mi trecea că 28 de ani mai târziu vom produce zeci de mii de piese de mobilier anual şi că într-o zi vom deschide un showroom propriu în afara României” – ne spune cu un surâs sincer Toma Cotoi, fondatorul afacerii de familie.

Untitled ngg_pictures
Toma Cotoi, Herberth Robert, Konnerth Zita şi Dan Cotoi

Transformarea dintr-o fabrică de mobilă oarecare într-un brand puternic, cu identitate clar definită, a pornit de la implicarea lui Dan Cotoi, unul dintre fiii fondatorului, în managementul companiei. Având curajul să abordeze piaţa de mobilă tapiţată cu forme şi materiale textile nonconformiste, Dan a lansat la un moment dat canapeaua Havana. În lumea canapelelor extensibile înalte cât un scaun, tapiţate cu stofă brodată cu trandafiri, a sosit ca un extraterestru canapeaua fixă, joasă, arcuită în formă de semicerc, cu tapiţerie adusă din Pakistan… Nici nu are rost să aflăm dacă Havana a fost sau nu vândută în cantităţi mari, serviciul cel mai important al acelei piese inovatoare la acel moment (undeva prin 2012) a fost de a scoate în evidenţă MobilaDalin.

Untitled ngg_pictures
Majoritatea pieselor de mobilă selectate pentru Mod. sunt proiectate de designerul Mihai Grama

Apoi, Dan Cotoi l-a adus alături de firmă pe fostul său coleg de trupă rock, designerul Mihai Grama, care se face responsabil pentru o mare parte din produsele create in-house de către producătorul din Reghin. Colaborarea celor doi s-a materializat şi în construirea unor standuri extravagante la târguri de specialitate din ţară şi străinătate. În primăvara lui 2017 o serie amplă de noi produse proprii au fost lansate simultan în Italia şi Ungaria, la târgurile iSaloni din Milano şi la OtthonDesign din Budapesta. Spre marea surprindere a echipei de marketing şi vânzări participarea la târgul din Ungaria a generat ulterior mai multe afaceri decât prezenţa la prestigiosul eveniment italian. Ca răspuns logic la o cerere sosită din piaţă, MobilaDalin şi-a delegat un reprezentant permanent pentru piaţa Ungariei, şi astfel Herbert Róbert a început construcţia reţelei de parteneriate. „Câştigarea încrederii nu se face prin vorbe multe şi frumoase, ci prin calitatea constantă a produselor livrate la timp, prin respectarea întocmai a tuturor obligaţiilor contractuale, prin soluţionarea promptă a oricărei reclamaţii” – aflăm de la Robi, un om jovial, care pare permanent concentrat asupra muncii sale.

Untitled ngg_pictures
La deschiderea showroomului din strada Rákóczi nr. 68 au participat circa 70 de comercianţi, designeri de interior şi jurnalişti de specialitate

La deschiderea magazinului din strada Rákóczi nr.68 din Budapesta gazda evenimentului a fost vedeta de televiziune Ördög Nóra, ani la rând prezentatoare a concursului X Factor Hungary. „Din primul an de când şi-a făcut apariţia în Ungaria, m-am îndrăgostit de produsele MobilaDalin, avem în casă mai multe piese fabricate la Reghin, în Transilvania. Doi copii şi un câine testează zilnic durabilitatea acestora, şi o spun din experienţă, rezistă cu brio” – a declarat Ördög Nóra la evenimentul din 20 februarie.

Untitled ngg_pictures
Gazda evenimentului de deschidere a fost starul de televiziune Ördög Nóra, un fel de Andreea Esca a Ungariei

„Achiziţionarea şi amenajarea acestui showroom în centrul Budapestei este un mesaj către parteneri şi clienţi: deciziile pe care MobilaDalin le ia sunt cu bătaie lungă, bine gândite. Vom avea grijă ca această investiţie să dea roade. Sper ca prezenţa noastră pe piaţa maghiară să devină un model şi pentru alţi producători de mobilă din România” – a conchis Dan Cotoi, directorul general MobilaDalin.

Untitled ngg_pictures
Mod. by MobilaDalin a surprins publicul maghiar cu stil proaspăt şi calitate ridicată, oferite la preţuri decente

Untitled ngg_pictures
Echipa MagMob a fost prezentă la deschiderea unui concept store de top: Mod. HOME

Untitled ngg_pictures
Noul showroom este situat în centrul Budapestei, pe o arteră intens circulată

Publicitate
Publicitate