CoeLux a câștigat Good Design Award Australia

La final de 2019, vă arătăm adevărații învingători ai anului. Prestigiosul Good Design Award Australia a fost decernat unui produs care a ieșit în evidență reușind să reproducă fidel lumina și aspectul cerului senin – CoeLux.

 +2
Un trofeu pe măsura inovației/Coelux.com
  |  

Semn că designul evoluează în sensul recreerii lumii, anul acesta unul dintre premiile cele mai importante ale designului internațional a revenit tehnologiei CoeLux, aflată în spatele unui sistem de iluminare a spațiilor interioare ce copiază aproape la perfecție senzația de văzduh liber. Este vorba despre luminatoare absolut revoluționare.

„CoeLux este o combinație inteligentă de știință, know-how, tehnologie și creativitate care oferă un produs remarcabil. Cu ajutorul acestui produs, se poate instala un luminator hiperrealist să zicem într-un apartament de la parterul blocului, fără a deranja în vreun fel vecinii de la etajul superior. Ce soluție minunată! Este o realizare extraordinară, mai ales ținând cont de numărul mare și de calitatea produselor înscrise în cursa pentru Good Design Award Australia”, se arată în motivarea deciziei juriului.

Luminatoarele reconstituie la perfecție impresia de cer liber și lumină a soarelui, iar despre ele MagMog a scris deja un material.

Despre Good Design Award Austrialia

Este un trofeu înființat cu 60 de ani în urmă, sub umbrela Casei Regale a Marii Britanii, urmărind să încurajeze și răsplătească designul inovator, designul capabil să influențeze pozitiv dezvoltarea economică a Australiei și a lumii întregi până la urmă. Este unul dintre cele mai importante trofee ale Australiei care de-a lungul timpului a adunat un palmares respectabil: 700 de candidaturi, din partea a 378 de branduri, 123 dintre acestea provenind din afara Australiei. +2 MagMob

Criteriile de desemnare a câștigătorului sunt deja legendare: manufactură și construcție la cele mai înalte standarde, inventivitate, originalitate, aspect și ușurință în folosire. Începând cu anul 1968, Good Design Awards Australia este prezidat onorific de Prințul Philip al Marii Britanii.


Evenimentele anului 2019 – retrospectivă

Un an plin de evenimente tocmai se încheie. Magmob a participat de-a lungul lui 2019 la câteva dintre cele mai importante târguri internaționale dedicate mobilei și accesoriilor. Vă reamintim pe scurt cum a fost!

 +6
Pe scurt, cam ce s-a întâmplat pe plan internațional în 2019
  |  

Așa cum se întâmplă la fiecare început de an, în Germania, la Koln, se desfășoară un eveniment major pentru industria producătorilor de mobilă și accesorii, inclusiv pentru domeniul amenajărilor interioare – imm cologne. Ediția 2019 a fost una dintre cele mai reușite, atât din punctul de vedere al numărului mare de participanți și vizitatori, cât și prin trendurile care s-au afirmat. Ca stil de amenajare, a dominat o nevoie de întoarcere spre o estetică plină de căldură, o estetică a ospitalității, susținută însă de funcționalitate modernă. Combinații de culori odihnitoare și totuși pline de... culoare, design care îndeamnă la relaxare și tihnă, o atmosferă de casă cu adevărat locuită. +6 MagMob

În luna martie 2019 a avut loc o nouă ediție IFEX – Indonezia International Furniture Expo – unde o premieră absolută a constat într-o expoziție inedită, denumită Craftnation și dedicată meșteșugarilor locali. Inedită nu e doar prezența acestor rude mai mici ale producătorilor de mobilier, ci și expoziția în sine, având colecții de piese de mic mobilier și accesorii realizate în chip tradițional, dar beneficiind de design inovator, adaptat cerințelor omului modern. +6 MagMob

Meble Polska, ediția 2019, s-a desfășurat în luna martie și a marcat trecerea acestui eveniment de la unul destinat promovării mobilierului produs în Polonia, la un eveniment dedicat mobilei din toată lumea. Au participat oameni din nu mai puțin de 65 de țări, accentul căzând tocmai pe diversitatea stilurilor și designului. A fost una dintre cele mai benefice ediții din punctul de vedere al contactelor de afaceri. +6 MagMob

În luna mai 2019, în Malaysia s-a desfășurat o nouă ediție a târgului MIFF – Malaysian International Furniture Fair,  unde elementul de noutate (și încântare) l-a constituit prezența... românească. Un număr de 60 de producători de mobilă din România au fost prezenți, sub forma a două grupuri organizate de Romanian Wood Crafts și Cluster Mobilier Transilvan. +6 MagMob

Unul dintre cele mai așteptate evenimente dedicate mobilierului la nivel internațional a fost Spoga+Gafa, care a avut loc la Köln, mai spre finalul anului 2019, adică în toamnă. Tema principală a fost nevoia omului modern de a se bucura de cel puțin același confort și funcționalitate la nivelul mobilierului outdoor, ca și în cazul mobilierului de interior. Accentul a căzut pe tehnologia smart și pe soluțiile de dezvoltare a unei grădini verzi în mijlocul orașelor aglomerate. +6 MagMob

Cam așa a fost 2019 în ce privește evenimentele industriei. Organizatorii promit însă ediții și mai interesante în 2020.


Colecția MARKERAD: se vând doar câte două articole... de persoană!

O colecție atât de îndelung așteptată, încât în primele două zile de la lansare, produsele se vor vinde în mod limitat: nu mai mult de două articole pentru o persoană! E vorba despre colecția MARKERAD care se lansează la IKEA.

 +6
MARKERAD - una dintre cele mai așteptate colecții IKEA!
  |  

Anunțul privind colaborarea dintre IKEA și Virgil Abloh a fost făcut în 2017; acum colecția este gata! Conține  15 piese de mobilier și decorațiuni pentru casă, concepute de celebrul designer si echipa IKEA coordonata de Henrik Most, Creative Leader, pentru a exprima personalitatea fiecărui cumpărător în parte. Denumirea este MARKERAD (termenul înseamnă în limba suedeză „marcat”) și reflectă stilul urban, iar produsele sunt caracterizate de funcționalitate, versatilitate și design. Sursa de inspirație o reprezintă omul modern, tânăr, care locuiește în spații cu suprafețe nu tocmai generoase, dar care visează totuși la mobilier și accesorii pe cât de funcționale, pe atât de frumoase, care să contribuie la crearea unei atmosfere relaxate.
„MARKERAD este despre evidențierea obiectelor anonime pe care le folosim în fiecare zi fără să ne dăm seama. Când combinăm un prag de ușă cu unul dintre picioarele unui scaun obișnuit, creăm ceva neașteptat - o întrerupere,” a declarat Virgil Abloh.

Disponibilitate...
Colecția MARKERAD va fi lansată în România pe 2 noiembrie 2019 și va fi disponibilă online începând cu 4 noiembrie. Având în vedere interesul ridicat manifestat pentru colecție atât de către jurnaliști, cât și de către publicul larg, încă de la anunțul de colaborare din 2017, în România fiecare achiziție va fi limitată la două articole/persoană în primele 2 zile, 2 și 3 noiembrie. Începând cu 4 noiembrie, vânzările se vor desfășura în regimul obișnuit. Prețurile obiectelor din colecție pornesc de la 29.90 lei pentru fața de pernă și ajung până la 1199 lei pentru masa MARKERAD din lemn natural.
 +6 www.IKEA.ro
Despre Virgil Abloh
Deși este cunoscut de către majoritatea oamenilor drept fondatorul brandului de modă Off-White, Virgil Abloh este, de asemenea, licențiat în arhitectură, DJ, producător și, din martie 2018, Director artistic al secțiunii de articole vestimentare masculine la Louis Vuitton.

Despre colecția MARKERAD
Colecția e compusă din piese minimaliste cu inscripții de tip personal: e ceasuri („TEMPORARY”), plase de cumpărături („SCULPTURE”) și covoare verzi, ce seamănă cu un gazon („WET GRASS”). Piesele suplimentare includ scaune Windsor, ale căror picioare prezintă și opritoare pentru uși, dulapuri cu ușă din sticlă și mânere roșii, în formă de unghii, chiar și „opere de artă” de așezat pe perete - Mona Lisa luminată cu LED-uri - și un covor supradimensionat, conceput să arate ca o chitanță IKEA, care, potrivit lui Abloh, „poate fi poziționat la fel de ușor atât pe podea, cât și pe perete - în ambele scenarii, covorul evidențiază întreaga poveste pe care o întruchipează IKEA.”

Virgil Abloh a creat această colecție pentru a se alătura „conceptului de design democratic” al IKEA, ceea ce înseamnă că este concepută pentru a fi accesibilă, dar și la modă. +6 www.IKEA.ro +6 www.IKEA.ro +6 www.IKEA.ro +6 www.IKEA.ro
 


SICAM 2019 – în cifre și concluzii

De-a lungul a patru zile întregi, SICAM 2019 s-a aflat în centrul atenției întregii industrii de mobilă din lume. Relațiile de afaceri și calitatea participanților – expozanți și vizitatori în egală măsură – au contribuit din plin la concluzia unanimă: a fost o nouă ediție de succes, a unsprezecea.

 +4
S-a încheiat ediția a 11-a a târgului de la Pordenone/Exposicam.it
  |  

În perioada 15-18 octombrie, echipa Magmob a fost prezentă la SICAM 2019 prin persoana lui Zilahi Annamari; pozele realizate de colega noastră la Pordenone pot fi văzute aici.

SICAM 2019 (Expoziția Internațională de Componente, Accesorii și Semifabricate pentru Industria Mobilei) se poate mândri cu cifre la cald: 8.000 de vizitatori profesionali, 600 de companii expozante, totul pe o suprafață de 16.500 metri pătrați. La nivelul vizitatorilor, cei mai mulți au provenit din Germania și China, reprezentând oportunități de afaceri grozave pe două piețe cu rol de lider în ce privește producția de mobilier; s-a dovedit o ediție de interes și pentru vizitatori din Rusia și Ucraina, al căror număr continuă să crească de la o ediție la alta, și, de asemenea, au trecut pragul acestui eveniment și vizitatori din Africa de Nord sau chiar Orientul Îndepăratat. În mare, vizitatorii au reprezentat nu mai puțin de 109 state, în timp ce companiile expozante au venit din 32 de state.  +4 www.exposicam.it

Organizatorii SICAM măsoară succesul fiecărei ediții a evenimentului și prin rata de participare a companiilor expozante – în ce măsură revin de la un an la altul. Concluziile sunt pozitive. „Anul acesta, am avut 93% dintre expozanții care au participat și la edițiile anterioare, companii de top din întreaga lume”, a afirmat Carlo Gobbi, organizatorul SICAM. Și important este nu doar că acești expozanți au revenit și la ediția de anul acesta, ci importante sunt și noutățile pe care le-au expus – accesorii, componente, tehnologii, soluții inovatoare și produse originale.

„La SICAM, totul este concentrat pe dezvoltarea contactelor comerciale între companiile expozante și vizitatorii profesionali, veniți din toate colțurile lumii” – misiunea asumată de organizatori. Următoarea ediție SICAM va avea lor în perioada 13-16 octombrie 2020. +4 www.exposicam.it +4 www.exposicam.it


Catas – s-a redeschis Laboratorul de mobilă al Italiei

În decembrie 2016, unul dintre cele șase sedii ale CATAS, laborator de testare a mobilei, a fost distrus complet de un incendiu. Zilahi Annamari din partea echipei MagMob a fost invitată la deschiderea noului sediu al laboratorului.

 +5
Laboratorul de Mobilă s-a redeschis în Italia/Catas.com
  |  

Un semn de încurajare și pentru fabricile de mobilă din România care parcă tot mai des în ultimii ani cad pradă incendiilor devastatoare: se întâmplă și la case mai mari, iar afacerea rezistă.

CATAS este un vechi laborator de testare a mobilierului din Italia, cu o bună reputație la nivel național și internațional; după incendiul din 2016, activitatea sediului din Udine a fost preluată de sediul din Milano. Dar lucrurile au evoluat pozitiv și un an mai târziu s-a decis reconstruirea sediului original, chiar pe locul incendiului, în San Giovanni al Natisone. Deschiderea noului sediu a avut loc pe 14 octombrie 2019, în prezența unui numeros grup de reprezentanți ai sectorului mobilei din Italia. +5 www.catas.com

Noul Laborator de mobilă, cum este cunoscut tuturor, a fost construit în mai puțin de doi ani, cu o investiție de patru milioane de euro, sub forma unei clădiri cu două niveluri, acoperind o suprafață de patru mii de metri pătrați.

Laboratorul propriu-zis se găsește la parter, unde temperatura și umiditatea sunt controlate în mod optim. Tot acolo sunt amplasate un sistem de transmitere a datelor și sute de mașini și echipamente destinate testărilor pentru piese de mobilier; în 2020, Laboratorul de mobilă va fi completat cu încă treizeci de mașini pentru testare. La etajul următor se regăsesc spații pentru întâlniri de afaceri și cursuri de formare.

Nici mâna de lucru nu lasă de dorit: echipa cuprinde 54 de angajați capabili să deruleze 50.000 de teste pe an pentru circa două mii de clienți din întreaga lume. +5 www.catas.com +5 www.catas.com

Despre CATAS

De regulă se testează materiale și produse din lemn destinate industriei mobilierului; în mod special sunt supuse testelor:
- rezistența, durabilitatea și siguranța mobilei și componentelor de mobilă
- rezistența ușilor de interior și a jaluzelelor pentru exterior
- rezistența împachetării
- calitățile ergonomice ale scaunelor pentru birouri
- dimensiunea chimică a materialelor
- nivelul emisiilor
- rezistența la foc
- eficiența tratamentelor de prezervare a lemnului
  +5 www.catas.com
Denumirea completă este Laboratorul de cercetare și testare a lemnului și mobilierului, iar centrul are deja o experiență îndelungată în industria mobilei: anul acesta a sărbătorit 50 de ani de la înființare.