logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

La Timișoara începe Un nou trend de lifestyle!

După ediția-pilot din București, evenimentul Un nou trend de lifestyle se mută la Timișoara. Rețineți datele: între 29 iunie – 12 iulie, la Galeria Subterana (str. Augustin Pacha, nr. 8), vernisajul având loc pe 29 iunie 2017, de la ora 19.00.

Atelierul_un_nou_trend_de_lifestyle-2561
O nouă ediție a evenimentului Un nou trend de lifestyle îi pune pe români față în față cu unii dintre cei mai talentați designeri de produs
Publicitate
Andreea Chiru  |  21 Iunie 2017

Este vorba despre o expoziție de design de produs, curatoriată de Mihaela Ion, prin intermediul Revistei Atelierul  şi realizată cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş. Evenimentul îi aduce în atenția publicului pe designerii Liliana Stoica (RO), Ciprian Manda (RO) şi Angela Ciobanu (AT/RO), fiecare venind cu un stil propriu pentru produsele expuse, mobilier, tablouri 3D din lemn reciclat, respectiv bijuterii contemporane.

Obiectele de autor au spart bariera artei contemporane şi locul lor este în cadrul galeriilor de artă şi al muzeelor. Sunt necesare  spaţii de consum de cultură ale industriilor creative şi culturale româneşti, iar expoziţia Un nou trend de lifestyle  îşi propune să aducă mai aproape creatorii de produse de publicul din Timișoara. Fiecare exponat are o poveste, o compoziţie diferită, dar toate produsele sunt realizate de tineri designeri, care provoacă privitorii la schimbare, prin redefinirea decorului şi a bijuteriei.

Cine sunt participanţii?

Liliana Stoica (RO)

este fondatoarea atelierul Deco-Box, atelier de prelucrare a lemnului, primul atelier de artă 3D pe lemn, unde lucrează alături de tatăl său – sculptor şi restaurator de profesie. Deco-Box este povestea unei călătorii, căutarea unei pasiuni şi îmbrăţişarea chemării creative organice, ce se află în fiecare dintre noi. Pornind de la ideea că suntem cu toții făcuți din culoare, un conglomerat de vibrații și spații, spiritul artistic nonconformist al Lilianei Stoica a început un fir narativ care, prin bucăți de lemn geometrizate și colorate au prins viața in atelierul său de creație. Prin combinația inedită dintre lemn și culoare, Deco-Box a lansat, încă din 2013,  un nou trend în designul de interior, ce pune pe primul loc exprimarea personală și manifestarea originalității – „Life in Bold colors!”sau, mai bine spus: “Culori vii pentru o ambianţă veselă”. Artista lucrează în atelierul său din Bucureşti.

www.revista-atelierul.ro
Un nou trend de lifestyle - Deco-Box

Angela Ciobanu (RO/AT)

Pentru Angela Ciobanu interesul față de bijuteria contemporană a apărut ca o schimbare firească, pe care a avut ocazia iniţial să o experimenteze în contextul arhitecturii. A început să realizeze bijuterii aplicând acelaşi proces creativ pe care îl cunoştea din arhitectură, însă, treptat a renunţat la formele geometrice şi algoritmii matematici, în favoarea unei abordări experimentale. Fascinaţia sa pentru imperfecţiuni, detalii surprinzătoare plasate în forme aparent convenţionale este reflectată în bijuteriile create de Angela. Artist cu o expunere internaţională, trăieşte şi lucrează în Viena.

www.revista-atelierul.ro
Un nou trend de lifestyle - Angela Ciobanu

Ciprian Manda

fondator Silva Artis – atelier de creaţie în lemn,  lansat în 2011. Atelierul Silva Artis a fost creat ca o explorare paralelă a formelor şi materialelor. Ciprian Manda lucrează cu materiale noi, dar şi cu elemente vechi, spre a obţine o adâncime, o profunzime a experienţei spaţiului. Materialul brut, culorile puternice se combină cu îmbinări exacte. Produsele realizate de Ciprian sunt născute din dorinţa de a crea obiecte naturale, autentice. Artistul lucrează şi locuieşte în Bucureşti.

www.revista-atelierul.ro
Un nou trend de lifestyle - Ciprian Manda

 

Despre curator
Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 10 ani în cadrul industriei creative şi artistice româneşti. Cu un doctorat în istorie şi un background educaţional în istoria artei, Mihaela Ion a înfiinţat, în 2010, respectiv în 2012 proiectele “Revista Atelierul” (cu un content de peste 2600 de articole) și “Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs”, realizând astfel printre cele mai importante proiecte româneşti destinate promovării comunităţilor creative şi culturale din România.  

Detalii organizator
Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro) este o platformă activă de promovare online şi offline a industriilor creative şi culturale din România şi străinătate. Revista Atelierul s-a poziţionat de la data fondării, în 2010, ca fiind un promotor activ al produselor de autor şi de designer și a apărut în momentul în care cultura designerilor şi a creatorilor de obiecte unicat a început să ia amploare în România, devenind tot mai necesară o structură în cadrul căreia creatorii şi designerii de produs să se poată regăsi.

MagMob este partener media al evenimentului Un nou trend de lifestyle.

Publicitate
Publicitate