logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Mobilier românesc, recunoscut internațional – retrospectiva 2022

A fost un an dificil pentru industria producătorilor de mobilier, la nivel mondial, pe fondul crizelor care parcă nu se mai termină – pandemia de Covid, războiul din Ucraina. Și totuși, au fost și momente care merită amintite: succesele înregistrate de brandurile românești la evenimentele de profil pe plan internațional.

Mobilier românesc, recunoscut internațional – retrospectiva 2022
Publicitate
Andreea Chiru  |  28 Decembrie 2022

Multe dintre evenimentele așteptate ale anului au fost anulate, dar acolo unde organizatorii au decis să reia desfășurarea lor, companiile din România s-au bucurat de apreciere unanimă. Iată retrospectiva anului 2022, sub acest aspect:

Carel Woodworks și-a lansat la New York, în cadrul International Contemporary Furniture Fair (ICFF), colecția primăverii, în luna mai a anului 2022, bucurându-se de un real succes. Este vorba despre o colecție de mobilier pentru living ce reinterpretează în manieră contemporană piesele tradiționale din lemn, rezultând o surprinzătoare combinație de muchii rotunjite și unghiuri drepte, de materiale trainice și moliciunea confortului. Despre acest moment puteți citi aici.

În cadrul renumitului Salon de Mobilă de la Milano, prezența românească a fost onorabilă, remarcându-se în special branduri „tinere” precum Nord Arin. Standul Nord Arin a lansat cu acest prilej colecția RAM, o reinterpretare în cheie minimalistă a simbolurilor și meșteșugurile tradiționale românești. Colecția reprezintă o colaborare între echipa Nord Arin și Facultatea de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului. Colecția poate fi admirată aici.

La mijlocul anului 2022, o veste bună a venit de la echipa EFdeN care a reușit performanța calificării în finala Competiției Mondiale de Case Solare, desfășurate în Germania. EFdeN a participat cu proiectul casei sustenabile Vatra, fiind cea mai tânără echipă din cadrul concursului. Despre proiectul Vatra puteți citi aici.

La începutul toamnei 2022, Mind the Gap a fost în centrul atenției internaționale, obținând premiul Bes Fabrics&Wallpaper în cadrul Festivalului Homes and Gardens desfășurat la Londra. Colecția care a impresionat juriul poartă denumirea Woodstock 69 și cuprinde mai multe modele de tapet și accesorii textile inspirate de celebrul festival american „de pace și muzică”. Colecția era deja cunoscută în țară, dar a primit și recunoaștere internațională. Mai multe detalii puteți citi aici.

Prestigiosul Orgatec a avut loc în plină lună de iarnă, iar standul Askia Furniture a ieșit în evidență cu propunerile sale de mobilier office adaptat vremurilor pandemice. Colecția Kameleon, versatilă după cum îi este și numele, vine cu soluții pentru organizarea eficientă a spațiilor office deschise.

Mult succes producătorilor de mobilă în anul ce vine!

Publicitate