logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

RDW 2023: concurs pentru o instalație imersivă

Industria creativilor din România este în mari pregătiri pentru ediția 2023 a festivalului Romanian Design Week. Și cu două zile în urmă, tocmai a fost lansată o competiție care să „incite” la și mai multă creativitate. Concursul RE-CONNECT poate fi o experiență aparte nu doar pentru vizitatorii festivalului, ci și pentru cei care-l vor câștiga.

RDW 2023: concurs pentru o instalație imersivă
www.romaniandesignweek.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  22 Februarie 2023

Competiția RE-CONNECT are ca obiectiv conceperea unei instalații imersive care să redea prin design tema acestei ediții a RDW: nevoia de conectare, de interacțiune socială și creativă – stimularea colaborării dintre diferitele industrii creative din țara noastră. Instalația care va câștiga această competiție va trebui să exprime cel mai clar rolul de liant pe care-l poate juca creativitatea în procesul de relaționare umană, socială. „RDW și IQOS lansează această competiție în căutarea unei experiențe imersive, care să ne aducă laolaltă aici și acum, să ne surprindă și să ne bucure deopotrivă, să ne formeze noi amintiri împreună”, se arată pe site-ul festivalului.

Criterii de participare
Competiția este deschisă tuturor creativilor cu vârsta de peste25 de ani – arhitecți, designeri, scenografi sau artiști vizuali. Înscrierea se face până la 10 martie, pe site-ul Partedinparte.ro, și presupune nu doar ideea în sine, ci și un buget și planul de producție aferent. Instalația poate fi de orice tip, spun organizatorii, „experience design – performance, multimedia, innovation, visual fusion design, sensorial design”, iar cea câștigătoare va fi expusă în spațiul central al festivalului, unde va rămâne până la finalul lunii iunie.

Jurizare

Proiectele înscrise vor fi jurizate în două etape. În prima, un juriu format din nume cunoscute ale industriei va alege trei proiecte finaliste, pentru etapa a doua, unde ordinea preferințelor va fi decisă prin votul comunității înscrise pe platforma Partedinparte.ro.

Premii
Proiectul câștigător va însemna un premiu de 5000 euro pentru creatorul său, un buget de implementare de 40.000 euro și expunere deplină de-a lungul festivalului. Celelalte două proiecte vor fi răsplătite cu 3000, respectiv 2000 de euro, în funcție de numărul de voturi obținute.

„Dacă faci parte din comunitatea creativă, așteptăm proiectul tău pe tema «A celebration of togetherness». Căutăm o instalație imersivă care să ofere vizitatorilor o experiență memorabilă la Romanian Design Week 2023.” – este mesajul organizatorilor.

Publicitate