logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Amenajare Trend Furniture, inspirată de serialul Peaky Blinders

Cât de creativă poate fi o amenajare din domeniul ospitalității în materie de mobilier și atmosferă? Dacă v-ați pus vreodată asemenea întrebare, acest material vă oferă răspunsul. Pornind ca inspirație de la puburile scoțiene, echipa Trend Furniture a realizat mobilierul personalizat destinat unui bar din Vâlcea. Tema proiectului: serialul Peaky Blinders, de transpus la interiorul barului Garrison by the Lake.

Amenajare Trend Furniture, inspirată de serialul Peaky Blinders
Publicitate
Andreea Chiru  |  12 Octombrie 2023

Proiectul în sine i-a aparținut arhitectului Dan Rus, și fiecare colțișor de mobilier a fost conceput în cadrul fabricii Trend Furniture. Barul abundă de piese foarte diferite, numeroase, de mai multe înălțimi și forme, ducând la impresia unui adevărat univers personalizat pe comandă. Ca materiale, domnește un mix de lemn masiv și tapițate moi, iar în ce privește mesele s-a optat pentru un stil rustic industrializat cu accente contemporane: blat rotund sau dreptunghiular din lemn și bază metalică, rezistentă. Un detaliu inedit al amenajării îl reprezintă soluția combinațiilor de forme și cromatică cât mai diferite, pentru un efect de bogăție a designului.

Trendfurniture.ro

Pentru acomodarea clienților cât mai diferiți și numeroși, echipa Trend Furniture a dotat barul Garrison by the Lake cu mai multe modele de scaune, de la cele joase, până la cele înalte de bar. Modelul de scaun Pony a fost adaptat proiectului de bar și, dotat cu două elemente de tapițerie în plus, a devenit ideal pentru o ieșire cu băieții. Setul de terasă Porto a fost de asemenea inclus în amenajare, sub forma unor fotolii de interior cu design un strop romantic. La nivelul barului, s-a folosit modelul 150 – un scaun înalt, din lemn masiv, în finisaj natural.

Trendfurniture.ro
Trendfurniture.ro

Fotoliilor Porto li s-au adăugat două modele de canapea – un clasic Chesterfield care nu putea lipsi dintr-un bar, dar și un model custom made, reprezentând un mix inedit de structură de lemn la vedere și tapițerie foarte moale. Aceste colțuri sunt pentru grupurile numeroase, aflate în căutarea unei atmosfere destinse în oraș.

Barul a fost realizat sub forma punctului culminant al amenajării – o piesă masivă și totuși modernă, de o formă creativă, unduitoare și pe un nivel de înălțime fluctuant, ducând la un interesant joc al formelor. Păstrează elementele de lemn masiv, și în privința blatului, și a modelului lamelar vopsit albastru.

Trendfurniture.ro
Trendfurniture.ro
Trendfurniture.ro

Per ansamblu, cromatica a urmărit să redea atmosfera pitorească, de pub scoțian, mizând pe nuanțe naturale de lemn, pe tonuri cărămizii și un accent de culoare albastru, la nivelul tapițeriei și a barului ca piesă centrală. Blaturile de masă contribuie la personalizarea proiectului, prin mixul cromatic în diverse nuanțe de lemn vopsit.

„Acest proiect a fost creat ca o cerință a publicului vâlcean,iind un concept ce combină piese de mobilier bar si pub, cu cele de mobilier restaurant. Sursa de inspirație au fost pub-urile scoțiene, planul fiind ulterior adaptat pentru nevoile și cerințele pieței romanești.”, au explicat reprezentanții Trend Furniture pe pagina online a brandului. Acolo puteți vedea mai multe imagini din cadrul amenajării.

Publicitate