logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

ARCER: hotel pe post de showroom de mobilă și tâmplărie

Cu peste 30 de ani în urmă, în Sighetul Marmației se înființa un mic atelier de tâmplărie, având ambiția de a transforma crearea de mobilier din lemn într-o afacere locală, îmbibată de tradiția zonei. Astăzi, vechiul atelier este o fabrică în toată regula, iar producția s-a diversificat de-a lungul timpului, ducând nu doar la mobilă, ci la tot ce înseamnă lemn pentru acasă.

ARCER: hotel pe post de showroom de mobilă și tâmplărie
Publicitate
Andreea Chiru  |  19 Iunie 2023

Compania poartă denumirea Arcer și are un portofoliu de clienți absolut impresionant. Printre serviciile pe care le pune la dispoziția clienților se numără mobilă pe comandă, scări interioare, tâmplărie din lemn. Lucrează îndeobște în domeniul HoReCa, fiind printre cei mai căutați producători când vine vorba de ferestre și uși realizate în stilul clasic al tradiției meșteșugărești. Banca Națională a României, Sala Palatului, Muzeul Colecțiilor de Artă sau Hanul Gabroveni sunt câțiva dintre clienții Arcer.

Mobilă Arcer
Se execută numai la comandă, nu în serie, și se încadrează de regulă unui stil clasic. În general, sunt piese de mobilier atât pentru acasă, cât și pentru dotarea hotelurilor sau pensiunilor, piese fabricate din lemn masiv și panouri furniruite cu furnir de lemn, în forme și dimensiuni personalizate. Se manifestă două mari feluri de mobilă Arcer: piese cu motive tradiționale inspirate de meșteșugul sculptării în lemn după specific maramureșean, respectiv piese cu motive neoclasice, apropiate de tipul de mobilier de lux tipic italian. Tot aici intră și colecțiile diverse, cuprinzând măști de calorifer, elemente despărțitoare ale interioarelor, componente pentru corpuri de iluminat, placări cu lemn pentru pereți.

Arcer.info
Arcer.info
Arcer.info

Ferestre și uși din lemn
În prezent, reprezintă principala activitate a companiei Arcer. Tâmplăria se execută din lemn masiv, indiferent că geamurile sunt din sticlă ori geamuri termopan. Lucrările pot fi oricât de complicate și complexe, de forme cât mai rotunde sau ovale, de dimensiuni atipice – echipa Arcer nu se dă în lături de la provocări. Feroneria este importată din Italia și Germania.

Arcer.info
Arcer.info
Arcer.info

Showroom sub formă de hotel
Dincolo de toate proiectele Arcer, cel mai inedit rămâne showroom-ul acestui producător de mobilă și tâmplărie din lemn. În vreme ce mai toate companiile deschid magazine de prezentare în oraș, Arcer a deschis un hotel dotat exclusiv cu produse proprii și aici invită potențialii clienți să vadă mobilierul fie stabilind o întâlnire, fie rezervând o noapte de cazare. Este vorba de hotelul Grădina Morii din Sighetu Marmației.

Și pe plan civic, Arcer are un cuvânt de spus, numărându-se printre acele companii deschise oricând programelor educaționale. Recent, studenții Facultății de Design de Mobilier și Inginerie din Brașov au trecut pragul companiei, într-o vizită de lucru menită să le arate tainele practice ale meseriei.

Publicitate