Nono – scaun pentru tineri

Un adevărat designer de mobilier găsește o sursă de inspirație în absolut tot ce-l înconjoară. Spre exemplu, Stefano Soave a creat pentru brandul Alma Design o piesă de mobilă ușor de integrat în mai multe tipuri de spațiu și pe măsura tinerilor.

 +2
Nono, un scaun creat pentru cei tineri / Cavalleri.com
  |  

Este vorba despre scaunul cu trei picioare denumit Nono, de la „No Chair, No Stool”. Stefano Soave a fost inspirat în crearea acestei piese de felul în care tinerii obișnuiesc să se așeze pe scaune, indiferent că sunt acasă sau în spații publice. Scaunul Nono este ideal inclusiv pentru baruri, restaurante (domeniul HoReCa) cât și pentru săli de lectură, birouri tematice etc.

 +2 www.cavalleri.com
Scaunul Nono al lui Stefano Soave este realizat dintr-un material „tânăr” – un amestec de polipropilenă și fibră de sticlă – pe baza unei tehnologii moderne. Este o piesă de mobilier foarte ușoară, simplu de mutat, dar confortabilă și cu un design proaspăt. Există mai multe variante de culoare – nuanțe la modă, puternice, vibrante, pline de viață.
Scaunul Nono are numai trei picioare, un spătar nu foarte înalt, dar un pic adâncit pentru confortul coloanei vertebrale, iar șezutul poate fi folosit ca atare sau ca punct de sprijin, dând acestui scaun mai multe posibilități de folosire. Este cel mai nou prieten al tinerilor.


TrendFurniture: mobilă inedită de bar

Tot mai multă lume visează să aibă acasă un mic bar, pentru a-și întreține prietenii atunci când vin în vizită. Vechile modele de baruri masive, din lemn, și-au cam pierdut farmecul, așa că TrendFurniture vine cu modele ultra moderne.

 +4
Soluții inedite pentru amenajarea spațiilor de entertainment / TrendFurniture.ro
  |  

E vorba despre mobilier de bar luminos, în forme și dimensiuni variate, dar având marele merit de a crea și o atmosferă plăcută în jurul unui pahar cu vin. Iată câteva modele, ușor de folosit atât în spații interioare, cât și exterioare:


Break Corner este o soluție pentru spațiile pe colț ce se doresc amenajate pentru serile cu prietenii. Acest bar cântărește 28 kg, și este echipat cu un sistem de iluminat de tip RGB Led. Material: polietilenă rezistentă la apă. Design: minimalist.

 +4 www.trendfurniture.ro Bar Break Corner
Swish este un pupitru luminos, o alternativă foarte interesantă la barul de acasă. Nu are funcție de depozitare, dar designul original este completat de faptul că Swish ocupă mai puțin spațiu decât un bar obișnuit. Prevăzut cu sistem de iluminare RGB Led, este disponibil în mai multe variante de culoare.

 +4 www.trendfurniture.ro Bar Swish, luminos
Break Line reprezintă un alt model de bar luminos, având și funcții de depozitare discretă – patru polițe de sticlă. Dimensiunile sunt ceva mai mari, fiind recomandat spațiilor generoase. Este o piesă de mobilă modulară și poate fi personalizat cu imagini sau logo-uri. Sistemul de iluminare îl face foarte practic și partea bună este că se poate folosi atât în spații închise, cât și pe terase sau în curte.

 +4 www.trendfurniture.ro Bar Break Line
Despre TrendFurniture

De peste 12 ani, TrendFurniture produce mobilier pentru spațiile HoReCa, venind în special cu soluții de design original și funcții practice. Colecțiile de mobilă de la TrendFurniture sunt inconfundabile, și pot fi recunoscute în unele dintre cele mai exclusiviste locații publice din România.


Mobilă din… resturile unui avion!

Deșeurile metalice sunt noua mare "lovitură" a industriei de design de produs. Chiar și din resturile unor avioane ieșite din circuit se poate crea mobilier de lux, cu pasiune pentru confort, dar și pentru nonconformism.

 +5
Ştiați? Deșeurile metalice se pot refolosi pe post de mobilier atipic
  |  

Evident, se întâmplă în America! Câțiva designeri de produs au decis să dea o nouă întrebuințare deșeurilor metalice rezultate după pensionarea avioanelor. Așa au început să apară în industria producătorilor de mobilă tot soiul de prototipuri extravagante, pe cât de inedite, pe atât de scumpe. Diverse componente ale avioanelor își trăiesc a doua tinerețe, transformate din elemente de confort în timpul zborului în elemente de decorare a caselor. Această modă se cheamă MotoArt.

Scaunul ejectabil F-4 a aterizat într-un bar! Nu-i rău, așa-i? A țâșnit dintr-un avion model F-4 Phantom Jet Fighter și și-a păstrat tapițeria intactă. Un retuș pe ici, altul pe colo și voila! Picioarele sunt din aluminiu, suflate în vopsea argintie, pentru prelungirea tinereții.

 +5 www.motoart.com Scaunul ejectabil F-4, pentru boss!

Sau dacă preferați un pahar de vin acasă, de ce nu? Măsuța C-130 Hercules poate fi cea mai bună companie! Baza este realizată dintr-o bucată de aripă de avion, acoperită de-un blat fin de sticlă și susținută de un picior robust de aluminiu vopsit în nuanță dramatică, masculină. Poate fi folosită și a doua zi de dimineață, pe post de măsuță de cafea.

 +5 www.motoart.com Măsuța C-130 Hercules - cafea sau vin, depinde de fiecare

Patul DC-10 este următoarea oprire. A aparținut unui avion de pasageri, dar acum este ideal pentru călătoriile romantice din dormitor. Diametrul generos de 215 cm asigură tot confortul a cel puțin două persoane, iar marginile supraînălțate joacă rol de baldachin SF și este disponibil cu sistem de iluminare pe interior.

 +5 www.motoart.com Patul DC-10, transport pentru romantici

Să ne clătim pe ochi, ce ziceți? Nu de alta, dar trebuie să mai admirăm ceva: chiuveta din baie! Cândva, în tinerețe, și ea își lua zborul, și să zică "mersi" că nu zace relicvă pe fundul vreunei ape. Acasă, chiuveta KC-97 este chiar ea fundul unei ape - a celei de la robinet! Ghiciți ce a fost? Parte a unei roți din față a avionului!

 +5 www.motoart.com Chiuveta model KC-97

Deși par sosite din viitor, aceste piese de mobilier din deșeurile avioanelor sunt, de fapt, un superb mesaj de supraviețuire al trecutului - să nu-l lăsăm să moară!


Cât de cochetă este Gallo!

Canapeaua Gallo de la Everart este ideală pentru spaţiile HoReCa, în special pentru atmosfera barurilor de noapte, dar, graţie farmecului ei parizian, poate fi luată şi acasă de către cei care adoră cochetăria.

 +5
 MagMob
Modular -  cu taburet
  |  

Canapeaua Gallo este un model al fabricii de tapiţate EverArt şi printre zeci de alte modele reuşeşte să atragă imediat atenţia. Este de dimensiuni generoase, şi dispune şi de câteva calităţi modulare.

 +5 www.everart.ro Model original

Canapeaua Gallo are pernele îmbrăcate huse detaşabile, uşor de întreţinut, dar mai ales uşor de înnoit, prin cumpărarea unor noi modele. La origine, canapeaua Gallo are un design modern şi tineresc, de patru locuri, cu taburet (sau măsuţă de cafea – depinde de interpretare) încastrat la mijloc.

 +5 MagMob Spirit galic la tine acasă – Everart.ro

Combinaţia de culori are un farmec parizian irezistibil, de roşu cu negru pe fond alb, exprimând veselie şi verticalitate. Pentru că directoarea de creaţie a companiei Everart, Mariana Conea, este pasionată de munca sa, canapeaua Gallo este disponibilă în mai multe variante de design şi culori. Pe alese. Fiecare client e invitat să îşi personalizeze canapeaua, pornind de la modelul Gallo.

 +5 www.everart.ro Există şi varianta de fotoliu Gallo, ca accesoriu vesel

 +5 www.everart.ro Gallo – o prezenţă cochetă


Localul unde vechiul şi noul îţi încântă privirile

Naan Food & Drink Studio, locaţia – rafinată şi intimă în acelaşi timp – potrivită atât pentru cine romantice, cât și pentru o petrecere relaxantă cu prietenii.

 +5
Amenajarea este foarte profesionistă, nu ai deloc impresia de spaţiu închis » deltastudio.ro
  |  

Un nume cu personalitate care a devenit vizibil la foarte scurt timp după lansare. Delta Studio este o companie complexă care are o fabrică de mobilier de bucătărie la Piatra Neamţ, dar este şi cel mai însemnat retailer în domeniul amenajărilor, accesoriilor şi pieselor de lux destinate sectorului rezidenţial. De-a lungul experienţei lor au avut ocazia de a amenaja cu produsele lor nenumărate spaţii HoReCa, dar cea mai personală şi mai provocativă este amenajarea localului Naan Food & Drink Studio, o clădire istorică de pe Strada C. A. Rosetti, Bucureşti, care a aparținut unui amiral român, participant la Războiul de Independență din 1877.  +5 Delta Studio Intrarea principală în localul Naan Food & Drink Studio, Bucureşti » deltastudio.ro

La proiect a fost angrenată o echipă de tineri arhitecți de la Deltastudio: Victor Grosu, Mihai Constantin și Iuliana Dincă. Diferiți ca stil și abordare, au reușit să îmbine armonios elemente contradictorii la prima vedere. Naan Food & Drink Studio înseamnă în același timp tradiție și inovație, un spațiu în care vechiul și noul nu se exclud, ci dimpotrivă, se întrepătrund armonios și se potențează reciproc, o atmosferă care inspiră, un loc care merită vizitat.

Scopul a fost de a crea o îmbinare perfectă între două serviri distincte și totodată care merg împreună: bucătăria internațională reinterpretată și crama cu peste 80 de sortimente de vin. Target-ul clientelei este unul medium-high, care prin definiție necesită o atenție desăvârșită pentru detaliu și o înfățișare premium, la nivel cu serviciile.

În același spirit inovator al asocierilor neobișnuite s-a născut și amenajarea locației care se desfășoară pe două niveluri: parter și subsol. S-au folosit în special materiale naturale, precum ceramica, piatra, metalul și lemnul masiv.  +5 Delta Studio Un loc select pentru a petrece câteva ore în compania prietenilor • Naan, Food&Drink » delatstudio.ro

În spațiul parterului, în salonul de mese, pentru pardoseală s-a folosit parchet ceramic îmbinat cu gresie pătrată de 18x18 cm, cu motive florale geometrice care se prezintă ca un covor în „inima” spațiului. Mesele cu blatul din stejar masiv, înconjurate de canapelele cu tapițerie textilă și ritmate de scaunele suple și elegante redau acea atenție pentru detalii. Barul, ca element distinctiv al încăperii este tratat cu piese care se regăsesc și în restul amenajării: plăcile ceramice de la Venis, Porcelanosa, tablă perforată iluminată cu led, toate unite prin ramele și blatul din stejar masiv, realizat în fabrica Deltastudio. Un alt spațiu impresionant al parterului, îl reprezintă fumoarul, pus în evidență prin candelabrul cu eprubete, o altă interpretare a clasicului ce rezonează cu scaunele clasice transparente și clădirea.  +5 Delta Studio Sala de restaurant este situată la nivelul inferior (pivniţă), atmosfera fiind foarte primitoare şi elegantă » deltastudio.ro

În cramă atmosfera este mult mai intimă, fiind un spațiu mai puțin înalt și se poate remarca bolta originală de tip venețian. Relaționarea dintre cele două spații ale aceluiași local se observă prin elemente estetice similare: grădină suspendată și ploaia de becuri. Zona vinotecilor este impresionantă prin geometria clară prin care sunt expuse vinurile ca fundal pentru masa realizată dintr-un trunchi de copac, finisat cât mai natural pe exterior, și dedicat degustărilor de vin. Per total, în local persistă o atmosferă cochetă, cu o atenție deosebită în selecția materialelor, mobilierului și a luminilor care conturează conceptul inițial.  +5 Delta Studio Candelabrul cristalin din eprubete este una dintre piesele pivotante ale fumoarului » deltastudio.ro