Cameră de hotel într-o singură piesă de mobilă!

Noutate absolută! Un hotel din Olanda și-a mobilat una dintre cele nouă suite cu mobilă modulară. Corpul acoperă toate necesitățile unui client al hotelului, de la zona de dressing, până la pat și baie.

 +6
 MagMob
Suita se cheamă Edmund și corpul modular e inspirat de priveliști montane: un munte de exploatat. Volkshotel.nl
  |  

Hotelul Volks din Amsterdam are o ofertă de nerefuzat pentru clienții îndrăgostiți de inedit: una dintre suitele sale e mobilată modular. Şi când spunem modular, ne referim la extramodularitate. Camera nu mai are nevoie de baie, nici de delimitare între zona de dressing și cea de odihnă noctură.

În funcție de încăperile cuprinse în corpul de mobilă modulară, designul se schimbă. Fiecare latură a corpului de mobilă modulară are alt look - sub aspectul culorilor și formelor. Per total, modulul corespunde unei băi cu toate dotările, unui dormitor matrimonial, unui spațiu pentru dressing. Dar să le luăm pe rând!

 +6 www.volkshotel.nl Scara face legătura între baia cu duș și zona de cadă

 +6 www.volkshotel.nl Zona de relaxare și zona de dormitor sunt delimitate modular

Dormitorul are pat dublu, noptiere, un mic dulăpior și este iluminat cu spoturi încastrate în structura de lemn a modulului. Baia este pe gustul tuturor, are și zonă de duș, și cadă pentru relaxare îndelungată. Numai că dușul se află la "parter", pe una dintre laturile modulului, fiind cuprins într-o zonă de baie tradițională, cu chiuvetă și vas de toaletă, în vreme ce cada se află la "etaj". E de urcat o scară cuprinsă în modulul de lemn pentru a ajunge sus. Cada este amplasată pe acoperișul corpului de mobilă și, pentru un plus de răsfăț, este dotată inclusiv cu o minigrădină de cactuși.

 +6 www.volkshotel.nl Patul este matrimonial, dublu

Restul suitei hoteliere din Volks Hotel este amenajată (în colțuri) cu o canapea, un fotoliu și un balansoar suspendat. Culorile folosite la interiorul acestei suite de hotel sunt intense, întunecate și contribuie la un design futurist, în pas cu mobilier extramodular.

 +6 www.volkshotel.nl Baia cu duș e amplasată la parter

 +6 www.volkshotel.nl Pentru relaxare în cadă, întâi faci puțină mișcare - urci treptele


Mobilă în stil neoclasic la Conac Polizu

Conacul Polizu se bucură de aprecierea și prezența oaspeților într-un ritm amețitor. Care sunt secretele acestui succes HoReCa? Noi credem că e vorba de atmosfera deosebită, asigurată de un stil de mobilier foarte reușit.

 +6
Oak Room - un studio neoclasic, de astăzi. Designist.ro
  |  

Stilul neoclasic caracterizează mobilierul Conacului Polizu din Iași. În ton cu valoarea istorică a monumentului, Conac Polizu din Iași a fost mobilat cu colecții cumpărate de la anticari, special pentru a onora trecerea timpului.

 +6 www.nobleteromaneasca.ro Fotolii de terasă, din lemn masiv, cu spătar arcuit - tipic neoclasic

Stil neoclasic. Caracteristici:
•    Inspirat de stilurile antice ale Greciei și Romei
•    Ordonat, simetric, disciplinat în toate detaliile, de la mobilă la decorațiuni interioare
•    Elegant, de inspirație clasică, cu un aer regal
•    Contrastează opulența stilului baroc
•    Dominat de prezența unei piese de mobilier centrală, în jurul căreia se construiește apoi amenajarea întregii încăperi
•    Mobilier în forme geometrice, cu înclinație spre formele circulare, finisate la sânge

 +6 www.designist.ro Un dormitor neoclasic, cu mobilier cumpărat de la târguri și restaurat la Iași

 +6 www.conacpolizu.ro Salon pentru masă, amenajat în funcție de momentul zilei

Mobilierul neoclasic amenajat în Conac Polizu a fost cumpărat la târguri și anticariate de profil din țară și străinătate, apoi restaurat chiar în cadrul Atelierului Polizu, rezultând mobilă de calitate, din lemn de tei, stejar și cireș, finisată în tehnici moderne.

 +6 www.conacpolizu.ro Mobilier de cramă, din lemn masiv, în stil neoclasic

 +6 www.designist.ro Dormitorul din lemn de pin, cu mobilier vechi, în stil neoclasic

Partea de tâmplărie a conacului a fost restaurată tot în cadrul Atelierului Polizu și este exclusiv din stejar masiv. Iar elementele arhitectonice cu rol ornamental sunt de proveniență italienească, din mortar de ipsos îmbrăcat în foiță de aur și cupru. În cadrul Conacului Polizu din Iași, ceramica folosită pentru întâmpinarea oaspeților este în ton cu mobilierul neoclasic - de cea mai bună calitate, achiziționată de la furnizori internaționli, specializați în vesela de gală.

Mai multe informații și imagini de la Conac Polizu Iași găsiți în paginile revistei Magazinul Mobilei, nr 6/2015.


Popasu' - o pensiune amenajată de Eurocomfil

Chiar dacă puţini ştiu, marea majoritate a sectorului hotelier, a restaurantelor, cabanelor şi complexelor turistice este amenajată cu mobilier produs în România. Acest segment este foarte exigent, ceea ce presupune un stil propriu şi reguli stricte, însemnând că fabricarea de mobilier hotelier este o provocare pentru producători.

 +4
Recepţia pensiunii este lucrată din lemn masiv şi poartă semnătura Eurocomfil
  |  

Situate în minunata zonă maramureşeană la Târgu Lăpuş, îşi găsesc locul de câţiva ani buni fabricile firmei Eurocomfil, profilate pe producţia de mobilier tapiţat (canapele, fotolii, paturi, scaune şi speteze de pat). Cu toate că la momentul debutului au pornit spre mobilarea în sectorul rezidenţial, în momentul în care au fost solicitaţi cu această provocare, au acceptat cu mare drag.  +4 Pensiunea Popasu Pensiunea Popasu vă aşteaptă cu mult drag şi cu bucate tradiţionale » eurocomfil.ro

Așa se face că pensiunea Popasu' de la Suciu de Sus, din Ţara Lăpușului, la circa 42 kilometri distanță de Baia Mare, poartă semnătura Eurocomfil. Aici, pentru amenajarea camerelor, Eurocomfil a produs paturi şi scaune, respectiv fotolii şi canapele, respectând principiile acestui segment, dar păstrând în totalitate stilul consacrat al companiei.  +4 Pensiunea Popasu Camerele sunt amenajate în armonie cu ţinutul de basm din zona nordică a ţării » eurocomfil.ro


Originalitate la Boutique Lafayette prin mobilier Szél-Mob

Cu siguranţă aţi întâlnit deja mobilier în hotelurile unde v-aţi cazat, care v-a acaparat atenţia; sau v-a plăcut în mod nefiresc acel pat matrimonial care s-ar fi potrivit de minune şi în dormitorul vostru! Meritele acestor producători sunt oarecum recunoscute, dar propun să descoperim şi mai mult din frumoasele lor lucrări care deservesc atât de fidel turiştii din toate colţurile lumii.

 +5
Amenajare ospitalieră şi foarte elegantă » szelmob.ro
  |  

Szél-Mob, situată într-o depresiune, este o fabrică de mobilier care păstrează tradiţia aşezării pitoreşti din care face parte, producând mobilier din lemn masiv – în special din esenţe de răşinoase, utilizând cu măiestrie stilul rustic, un stil aparte ce a devenit moştenire de familie. În opinia producătorului, „mobilierul ne defineşte într-un fel; alegem mobila în locuinţă, creând un look aparte, ca şi când am cumpăra articolele de îmbrăcăminte în funcţie de stilul şi personalitatea noastră, cu scopul de a defini un statut, dar fiind şi o modalitate de comunicare cu cei din jur. Dar pentru că trendurile sunt în continuă schimbare, suntem antrenaţi şi pregătiţi pentru noi provocări şi reuşim să realizăm piese inedite şi soluţii smart”.  +5 Szel-Mob Deşi rar întâlnite, aceste amenajări rustice sunt foarte apreciate » szelmob.ro

Chiar dacă suntem la început de an, există deja o imensă varietate de mobilă marca Szél-Mob care poate fi achiziţionată în România, atât pentru sectorul rezidenţial cât şi pentru domeniul hotelier. 

Prin urmare, dacă vă gândiţi să petreceţi câteva nopţi de neuitat într-un hotel din Bucureşti, amenajat de firma ardeleană, veţi avea parte de trăiri plăcute în care veţi descoperi combinaţia armonioasă dintre clasic şi modern. Hotelul Boutique Lafayette din Bucureşti a ales să realizeze acest lucru prin combinarea materialelor de amenajare de calitate superioară, folosind multiple posibilităţi de finisare a mobilei rustice din lemn masiv, produsă de firma Szél-Mob din inima Ardealului. Contrastul de culori este unul inedit, creând un mediu primitor şi relaxant, astfel încât orice vizitator să revină cu mare drag în acest hotel.  +5 Szel-Mob Camere de hotel maenajate cu mobilier din lemn masiv » szelmob.ro

 

„Lăsaţi-vă scoşi din anonimat – ne sfătuieşte producătorul – mobilierul nu trebuie să aibă finisaj natural, mobila vopsită sau tocmai contrastul dintre uzual şi ieşit din comun, căutat de mulţi, reprezintă partea vie a camerei sau oaza de relaxare a dumneavoastră”.

Firma Szél-Mob pune la dispoziţie peste 400 de modele cu o paletă de culori cu peste 70 de nuanţe şi finisaje ecologice care acoperă şi protejează lemnul masiv. Posibilităţile sunt aproape fără limite, pornind de la mobila vopsită monocrom, realizată prin combinarea esenţelor de brad şi stejar, până la finisaje inedite, îndrăzneţe, numite vintage, sau multicolor.

 +5 Szel-Mob Stilul clasic şi tonurile pastelate sunt foarte primitoare » szelmob.ro


Mobex şi hotelul INTERNATIONAL Sinaia

Puţini ştiu că hotelurile luxoase din România sunt mobilate de producători autohtoni. Poate că aţi şi auzit de ei, dar nu le cunoaşteţi lucrările. Dacă alegeţi o zonă turistică din frumoasele zone geografice, aflaţi că în majoritatea hotelurilor, pensiunilor amenajarea este realizată cu mobilier românesc.

 +4
Hotel Internaţional Sinaia
  |  

Un spaţiu încărcat de voie bună şi meleaguri pitoreşti şi un hotel menit să dea valoare timpului petrecut. Hotelul Internaţional din Sinaia a fost renovat complet în 2011 în exclusivitate doar de firme româneşti.  +4 Amenajare clasică a unei camere de hotel » mobex.ro

Mobex, – producător de mobilă din Tîrgu Mureş – şi-a lăsat semnătura printr-o lucrare complexă şi laborioasă – realizat pe baza unui concept arhitectural individualizat, pentru că fiecare cameră avea dimensiuni diferite – nu era posibilă adoptarea unor piese de mobilier fabricate în serie. S-au realizat corpuri de mobilier standard, cu posibilitate de montare flexibilă, astfel încât acestea să poată fi potrivite în fiecare cameră. Pentru amenajarea acestor camere atipice, cu lăţime redusă, aranjând piesele de mobilier – biroul perpendicular pe perete, minibarul integrat lângă dulap – astfel încât a fost păstrată funcţionalitatea, dar încăperea a rămas totuşi degajată şi luminoasă. Proiectul de renovare şi reamenajare a hotelului de la Sinaia a durat doar nouă luni, însumând simultan provocări şi satisfacţii.  În total, au fost renovate 180 de camere, 6 săli de conferinţă şi 3 restaurante.  +4 Apartament amenajat cu mobilier standard » mobex.ro

Primul proiect al Mobex în domeniul hotelier a început în Canada, cu remobilarea hotelului „Best Western”, urmată de hotel „Sofitel”, tot în Canada – o clădire de birouri a fost transformată în hotel – cu o provocare în mobilarea a 250 de camere. În România există numeroase hoteluri care poartă semnătura producătorului de mobilă din Tîrgu Mureş, incluzând „Capşa”, „Continental” şi „Lido” din Bucureşti, „Hilton” Sibiu, „Cavalerul” din Sighişoara sau „Opera Plaza” din Cluj, respectiv întregul lanţ hotelier „Unita”, cu peste 10 unităţi.  +4 Lambrisarea şi mobilierul din lemn masiv poartă semnătura Mobex » mobex.ro