Horeca: amenajări în stil minimalist

Stilul minimalist pentru spațiile HoReCa impresionează prin amestecul de confort și design contemporan. Mobila combină mai multe materiale, cromatic vorbim despre o varietate de neegalat, iar dimensiunile diferă în raport cu funcțiile fiecărei piese de mobilier.

 +5
Un stil modern, confortabil și cu accente de acasă/Pmfurniture.ro
  |  

Multifuncționalitatea este principala calitate a acestui stil. Putem lua o cameră de hotel nu extrem de întinsă ca suprafață, dar mobilată în așa fel încât nimic să nu lipsească, iar clientul să nu se simtă sufocat.
Dulapul: înalt și nu foarte adânc, ci mai degrabă îngropat în perete, ocupând cât se poate de mult din lățimea zidului. Din fericire, într-o cameră de hotel nu locuiești decât câteva zile, deci dulapul are o importanță estetică mai pregnantă decât cea funcțională și încorporează și funcția de debara sau comodă pentru lenjeria de pat  - perne și pături în plus. Design modern, ușile culisează.

 +5 www.naturlich.ro
Patul: în spațiile HoReCa este foarte important ca salteaua sa asigure maximum de confort, așa că s-a impus deja patul înalt, prevăzut uneori chiar cu saltele supraetajate sau cu protecție de saltea, un fel de minisalteluțe. Tăblia de la capul patului este un must have! Mobilierul HoReCa a transformat acest element într-unul obligatoriu, cu rol atât estetic, cât și practic, de sprijine a capului atunci când citești o carte sau te uiți la televizor.

 +5 www.idezio.ro

De cele mai multe ori, paturile din camerele de hotel și pensiuni amenajate în stil minimalist au tăblia tapițată, fie cu materiale textile, fie cu piele ecologică; se poartă tăblia foarte lată, mai lată decât patul, ca o prelungire a acestuia, devenind inclusiv corp de mobilă dotat cu noptiere sau polițe pentru accesorii decorative și cărți. Astfel, patul lasă impresia unei adevărate insule pentru odihna clientului.

 +5 www.pmfurniture.ro
Zona de relaxare este al treilea element obligatoriu al spațiilor HoReCa în stil minimalist, fie că se compune din măsuță și fotoliu, fie reprezintă un corp de mobilă cu rol de birou sau toaletă pentru doamne. Hotelurile și pensiunile care se respectă asigură separat zona de relaxare de cea de office. În stilul mininalist, vorbim despre o măsuță uneori rotundă, alteori dreptunghiulară, dar de dimensiuni reduse și cu un design ergonomic, în combinație cu un fotoliu modern, tapițat și cât se poate de îndrăzneț sub aspect cromatic, care să asigure confort sporit indiferent de activitate – lectură, conversație, privit la televizor.

 +5 www.idezio.ro
 


Old Wood – nu aruncați mobila bunicilor!

Câți dintre noi nu am aruncat pur și simplu mobila bunicilor? Ei bine, nu toți românii au făcut asemenea neghiobie. Unii dintre ei au dat-o jos din pod, au recondiționat-o și vopsit-o în zeci de variante decorative și... au vândut-o pe ceva bani unor proprietari de pensiuni turistice.

 +3
Ceea ce ar arunca azi un tânăr poate deveni piesă de rezistență într-o cameră de hotel în care nu-și permite să se cazeze/Old-wood.ro
  |  

Pe de altă parte, s-au înmulțit în ultima vreme micile (sau chiar marile) ateliere de mobilier, unde principala resursă materială o reprezintă lemnul și fierul refolosite. Iar stilurile care folosesc cel mai adesea materiale recuperate sunt cel rustic, cel etno, cel vintage și cel industrial – tot mai bine reprezentate la nivelul producătorilor de mobilă din România.


Old Wood este un producător de mobilă din România, specializat exclusiv în recuperarea, refolosirea și comercializarea materialului lemnos provenit de la construcții vechi demolate. Nicio bucată de lemn sănătos nu se pierde, totul este restaurat și folosit apoi ca element al unei piese de mobilier pentru casă și grădină. Cele mai inedite sunt mobilele pentru baie – rame de oglinzi din lemn foarte vechi, dulăpioare din lemnul tocurilor de ferestre vechi de o sută de ani, etajere din lemn de construcție restaurat.

 +3 www.old-wood.ro O veche ramă de fereastră a scăpat de foc, ascunzându-se... în baie!

 +3 www.old-wood.ro O masă de dining din cale afară de robustă și plină de povești
Old Wood este renumit în rândul producătorilor de mobilă din industria HoReCa, grație meselor pentru zona de restaurant, dar și a zonei de bar/terasă. Materiale: lemn de stejar, brad sau cireș. Paturile sunt masive, construite în stilul rustic.


Cabana Les Anges a câștigat trofeul World Ski 2017

World Ski Award este un premiu care se acordă pe baza voturilor turiștilor schiori. În anul 2017, cea mai frumoasă și primitoare cabană de munte a fost desemnată Les Anges din Zermatt, Elveția. Ospitalitatea a fost principalul criteriu de alegere.

 +4
Les Anges, o cabană de munte pe gustul turiștilor/Elysiancollection.com
  |  

Cabana Les Anges a beneficiat de expertiza și conceptul arhitectului de interioare Magali de Tscharner. Amplasată într-o zonă muntoasă splendidă, a speculat la maximum avantajul priveliștilor, dar și materialul de lucru – lemnul. De reținut: pentru cabana Les Anges s-a folosit din plin lemn recondiționat. Se întinde pe trei etaje, oferind cazare pentru 14 persoane, în șapte camere matrimoniale.  Cu ajutorul ferestrelor foarte mari, decorul natural al zonei a fost integrat decorului de la interior.

 +4 www.elysiancollection.com
Stilul de design este un amestec de contemporan cu rustic, având lemnul și decorațiunile alpine în rol de vedete principale. Cromatic, nu s-a ieșit din tipare: alb și roșu, combinate cu nuanța naturală a lemnului, cu efectul unei camere foarte calde. În cabana Les Anges, mobilierul are un design minimalist, și funcții actuale – micul spațiu de birou este camuflat sub forma unui corp ultrasimplu din lemn, prevăzut cu două taburete. Calitatea desăvârșită a accesoriilor textile, de la draperii până la tapițeria fotoliilor sau lenjeria intimă de pat, asigură atmosfera primitoare a camerei, iar ferestrele enorme ce dau spre balcon transformă priveliștea muntoasă într-o adevărată atracție decorativă.

 +4 www.elysiancollection.com

 +4 www.elysiancollection.com
 


Hotel Mizukami: camere plutitoare

Pentru că deja s-a inventat cam totul în materie de confort, o companie japoneză a decis să șocheze într-un alt aspect – conceptul de cazare. Așa că a inventat un soi de camere de hotel, de sine stătătoare, care plutesc toată noaptea pe ocean, programate spre o anume destinație.

S-au inventat camerele de hotel de sine stătătoare. De fapt, plutitoare / Mirror.co.uk
  |  

Sub denumirea Hotel Mizukami au fost lansate la apă niște capsule perfect rotunde ce pot caza până la patru persoane pe noapte. Se cheamă camere de hotel, dar sunt o adevărată experiență a deplasării în apele oceanului. Concept: camerele de hotel asigură confortul de-a lungul nopții și oferă posibilitatea vizionării unui spectacol natural deosebit – admirarea cerului înstelat de deasupra apei.


Camerele hotelului Mizukami sunt perfect rotunde, plutitoare, construite cu etaj și dotate cu absolut tot confortul unor astfel de încăperi, adică paturi matrimoniale, toalete perfect funcționale, cu cabine de duș și vase de toaletă. Ca suprafață, sunt chiar generoase – măsoară 36x38 metri pătrați și sunt programate să plutească toată noaptea, spre o insulă ce aparține chiar companiei dezvoltatoare a hotelului, insulă amenajată sub forma unui fabulos parc de distracții. Costul cazării este accesibil... bogătașilor – 250 lire sterline pe noapte.


Cameră de hotel într-o singură piesă de mobilă!

Noutate absolută! Un hotel din Olanda și-a mobilat una dintre cele nouă suite cu mobilă modulară. Corpul acoperă toate necesitățile unui client al hotelului, de la zona de dressing, până la pat și baie.

 +6
 MagMob
Suita se cheamă Edmund și corpul modular e inspirat de priveliști montane: un munte de exploatat. Volkshotel.nl
  |  

Hotelul Volks din Amsterdam are o ofertă de nerefuzat pentru clienții îndrăgostiți de inedit: una dintre suitele sale e mobilată modular. Şi când spunem modular, ne referim la extramodularitate. Camera nu mai are nevoie de baie, nici de delimitare între zona de dressing și cea de odihnă noctură.

În funcție de încăperile cuprinse în corpul de mobilă modulară, designul se schimbă. Fiecare latură a corpului de mobilă modulară are alt look - sub aspectul culorilor și formelor. Per total, modulul corespunde unei băi cu toate dotările, unui dormitor matrimonial, unui spațiu pentru dressing. Dar să le luăm pe rând!

 +6 www.volkshotel.nl Scara face legătura între baia cu duș și zona de cadă

 +6 www.volkshotel.nl Zona de relaxare și zona de dormitor sunt delimitate modular

Dormitorul are pat dublu, noptiere, un mic dulăpior și este iluminat cu spoturi încastrate în structura de lemn a modulului. Baia este pe gustul tuturor, are și zonă de duș, și cadă pentru relaxare îndelungată. Numai că dușul se află la "parter", pe una dintre laturile modulului, fiind cuprins într-o zonă de baie tradițională, cu chiuvetă și vas de toaletă, în vreme ce cada se află la "etaj". E de urcat o scară cuprinsă în modulul de lemn pentru a ajunge sus. Cada este amplasată pe acoperișul corpului de mobilă și, pentru un plus de răsfăț, este dotată inclusiv cu o minigrădină de cactuși.

 +6 www.volkshotel.nl Patul este matrimonial, dublu

Restul suitei hoteliere din Volks Hotel este amenajată (în colțuri) cu o canapea, un fotoliu și un balansoar suspendat. Culorile folosite la interiorul acestei suite de hotel sunt intense, întunecate și contribuie la un design futurist, în pas cu mobilier extramodular.

 +6 www.volkshotel.nl Baia cu duș e amplasată la parter

 +6 www.volkshotel.nl Pentru relaxare în cadă, întâi faci puțină mișcare - urci treptele