logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Producția de mobilier românesc a scăzut în anul 2023

Am primit la redacție un comunicat de presă din partea agenției Dedalo despre felul în care a evoluat piața producătorilor de mobilă în primele opt luni ale anului în curs. Și se pare că evoluția nu este una neapărat pozitivă. Producția de mobilă românească a scăzut, în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, în schimb au crescut importurile de mobilier. În materialul de mai jos, regăsiți explicația acestui fenomen.

Producția de mobilier românesc a scăzut în anul 2023
Dedalo.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  22 Septembrie 2023

Datele au fost furnizate de Institutul Național de Statistică și analizate de Dedalo Agency, comparativ cu datele anului trecut. Și acestea arată o scădere a producției cu 13% față de perioada ianuarie-august 2022. Fabricarea mobilierului autohton a ajuns la 87% din producția de anul trecut. Pe de altă parte, importurile de mobilă și accesorii au crescut față de anul trecut, în primele cinci luni situându-se la nivelul sumei de 664,6 milioane de euro, față de 656 milioane de euro.

„În primele patru luni ale acestui an, piața de mobilier a trecut printr-un blocaj, cu vânzări în scădere pe fondul situației economice generale, caracterizată prin inflație crescută, care a atins 16,4% în ultimul trimestru din 2022 și 14,5% în primul trimestru al acestui an”, spune Teodora Lazăr, fondatoarea agenției de reprezentare Dedalo.

O a doua cauză a scăderii producției de mobilier românesc ține de scăderea vânzărilor de locuințe. „Piața de mobilier a fost afectată și de scăderile din domeniul rezidențial. Vânzările de apartamente au scăzut, la nivel național, în primele opt luni ale acestui an, la 86.000 față de 114.000 în aceeași perioadă a anului trecut. La nivelul Bucureștiului, vânzările de apartamente au ajuns la aproape 28.000 de unități în perioada ianuarie-august 2023, comparativ cu 35.500 în perioada similară a anului trecut.”

În schimb, agenția Dedalo, reprezentând furnizori de mobilier premium din Italia, își asumă un obiectiv ambițios: creșterea cifrei de afaceri cu 20% față de anul 2022, până la nivelul de 700.000 de euro, adică o valoare a produselor vândute de peste 10 milioane de euro.

Despre Dedalo Agency
Agenția vizează utilizatori finali și clienți instituționali din domeniile HoReCa, office și rezidențial. Pentru toate categoriile de clienți, agenția oferă soluții și expertiză, de la analiza costurilor și recomandări de produse și până la asistență permanentă pe durata execuției, logistică și montaj. Colaborările agenției Dedalo sunt variate, de la proiecte de anvergură din industria ospitalității la proiecte independente de hoteluri, resorturi, restaurante, baruri, precum și birouri și spații comerciale. Prin divizia Project Management Rezidențial, Dedalo oferă servicii la cele mai înalte standarde pentru proiecte rezidențiale medium-high și proiecte custom-made.

Publicitate
Publicitate