logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Mobirom – specialiști în curbarea lemnului

Dacă sunteți în căutarea unui producător de mobilier din lemn masiv, cu un portofoliu impresionant și cu îndelungată experiență, vă recomandăm Mobirom. Atelierul de mobilă a fost înființat în anul 1995, desprinzându-se din cunoscuta fabrică de mobilă Mocars.

mobirom-6096
Fabrică de mobilă românească, pentru industria HoReCa. Dar nu numai/Mobirom.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  19 August 2021

La Mobirom se execută mobilier exclusiv din lemn masiv, preferate fiind esențele de fag și frasin. Sunt cunoscuți ca producători de mobilier în special pentru domeniul ospitalității și dețin trei secții de producere a mobilei pentru hoteluri, restaurante, cofetării: secția de scaune, secția de mese și secția de mic mobilier. Lucrează și pentru clienți persoane fizice, executând piese de mobilă variate, pentru locuințe – mobilă de bucătărie, mobilă pentru dining, mobilă pentru hol.

Cartea de vizită a fabricii de mobilă Mobirom este însă tehnica de curbare a lemnului, foarte utilizată în special în cazul mobilierului pentru baruri și restaurante. Este vorba despre tehnica Thonet, pe care Mobirom și-a însușit-o în anii în care a funcționat ca divizie a fabricii Mocars.

„Curbarea lemnului este o adevărată artă, iar Mobirom este printre puținii producători din lume care stăpânește aceasta tehnica. În trecut fabrica a făcut parte din grupul Mundus-Thonet, compania celebrului designer care a inventat metoda curbării lemnului la abur” – se arată pe site-ul Mobirom.

www.mobirom.ro
www.mobirom.ro

Metoda Thonet de curbare a lemnului
Metoda a fost inventată de Michael Thonet și folosită pentru mobilierul de fag; la timpul ei, a reprezentat o adevărată revoluționare a modului de curbare a lemnului, Thonet trecând de la clasica metodă a udării și încălzirii lemnului, la metoda folosirii aburului. În primul rând, a înlocuit utilizarea unor bucăți mari de lemn cu baghete de lemn, în al doilea rând, păstra aceste baghete într-un container de metal, sub acțiunea aburilor timp de cinci ore, dând materialului o flexibilitate aparte.

www.mobirom.ro

Lemnul era apoi așezat în matrițe și lua forma dorită.
Tehnica aceasta a curbării lemnului la abur e folosită și astăzi în fabrica Mobirom, ca un garant al pieselor de mobilă trainice.

„Avem produse originale realizate exclusiv de noi. Suntem într-o dinamică permanentă și avem capacitatea sa ne adaptăm cerințelor actuale ale pieței.” – se arată pe site-ul fabricii de lemn.
 

Publicitate
Publicitate