logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Vatraa: designeri români, apreciați peste hotare

Vatraa se numără printre acele studiouri de arhitectură și design interior despre care citești în presa internațională de specialitate. Pe site-ul lor poți descoperi proiecte de amenajare realizate atât în țara noastră, cât și peste hotare, în diverse părți ale Angliei sau chiar în Portugalia. Un proiect Vatraa a câștigat cu niște ani în urmă o competiție internațională, iar acest lucru se vede azi cu ochiul liber la Milano.

Vatraa: designeri români, apreciați peste hotare
Publicitate
Andreea Chiru  |  21 Iunie 2023

Vatraa înseamnă o echipă de doi specialiști ai interioarelor reușite – Anamaria Pîrcu și Bogdan Rusu. Studioul a fost înființat relativ de curând, în anul 2018 și deja se poate lăuda cu proiecte spectaculoase și recunoaștere internațională. Numele i se trage de la termenul românesc vatră, acea piesă nelipsită din casele tradiționale și care, pe lângă funcția de cuptor, reușea să devină seară de seară inima casei, adunând toată familia în jur.

Proiecte

De altfel, primul proiect Vatraa a purtat numele Vatra House și a constat în realizarea unui proiect de casă inspirată de căminul tradițional, dar în interpretarea necesităților contemporane. Un an mai târziu, în 2019, același studio a reușit să câștige competiția „Plastic Monument”, cu un proiect al cărui obiectiv era să atragă atenția întregii lumi asupra impactului pe care îl are plasticul în viețile noastre: un monument amintind de celebrul Stonehenge, dar realizat din peturi presate. În anul 2020,

Vatraa a câștigat Dezeen Awards și Bienala de Arhitectură de la București

cu proiectul de amenajare a unui apartament atipic. Pornind de la „ciudățeniile” existente, echipa a ales să le transforme în elemente de originalitate, construind întreaga amenajare în jurul acestora. Cu acest prilej, au creat și o linie de mobilier unicat. În 2021, au câștigat trofeul Don’t move, improve! din Marea Britanie, iar anul trecut au ajuns pe lista scurtă a British Home Awards, Home Transformation of the Year.

www.vatraa.com
www.vatraa.com

Principii de design arhitectural

În cadrul echipei Vatraa, fiecare proiect este abordat în mod diferit, dar anumite principii stau la baza tuturor spațiilor create. Și anume: nevoia de armonie cu spațiul exterior, respectul față de resursele naturale, simplitatea estetică invers proporțională cu nivelul de maximă funcționalitate, îmbunătățirea nivelului de trai al clientului, trăinicia construcțiilor prin alegerea materialelor cât mai durabile și naturale.

www.vatraa.com

Serviciile Vatraa

În prezent, echipa continuă să lucreze în cadrul birourilor deschise la Londra și în București, adresându-se tuturor celor interesați de amenajări ieșite din cotidian, dar perfect adaptate mediului înconjurător. Printre serviciile lor se numără producția de mobilier, creare corpuri de iluminat, amenajări interioare și arhitectură interioară.

www.vatraa.com
Publicitate