logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Trei mobile rustice în stil minimalist

Un atelier de tâmplărie deschis în Târgu Mureș ne-a atras atenția prin piesele de mobilier create cu un design pe cât de rustic, pe atât de funcțional. Atelierul îi aparține lui Teodor Apopei, care execută piesele sale ingenioase și pe comandă, adică pe dimensiunile clientului.

toader_apopei_pantofar1-5746
Teodor Apopei de la Atelierul de tâmplărie din Târgu Mureș e pasionat de lucrările arhitectului George Nakashima
Publicitate
Andreea Chiru  |  01 Octombrie 2020

În cadrul atelierului de tâmplărie din Târgu Mureș se execută piese de mobilă din lemn masiv, preferința tâmplarului fiind pentru piese tradiționale, dar reinterpretate în manieră contemporană, astfel încât să contribuie la o atmosferă primitoare și actuală.

Cea mai spectaculoasă este o piesă de mobilă pentru hol, un pantofar din lemn masiv de tei și cireș, cu un design minimalist și caracteristici de multifuncționalitate. Dimensiunile sunt 101x35x46 cm, dar se pot adapta nevoilor fiecărui client în parte. Pantofarul este conceput sub forma unui dulăpior cu uși de tip zăbrele, dar dispune și de loc de șezut pentru cei care au nevoie să se încalțe și descalțe stând jos. Șezutul este asigurat printr-o scobitură a blatului pantofarului, permițând și un acces foarte simplu la interiorul pantofarului.

Atelierul de tâmplărie
Atelierul de tâmplărie
Atelierul de tâmplărie

Inspirat de aceeași nevoie de confort la nivelul șezutului este și un scaun rustic de bucătărie, executat în același stil minimalist. Scaunul are numai trei picioare, dar este un model stabil; spătarul are rolul de sprijin minor, fiind executat din două lemne combinate în formă de cruce. Șezutul a fost șlefuit după forma corpului uman, aspect ce contribuie și la folosința scaunului, dar și ca element estetic. Scaunul este din lemn de brad.

Atelierul de tâmplărie
Atelierul de tâmplărie

În fine, o masă din lemn de cireș a fost creată în Atelierul de tâmplărie din Târgu Mureș, având ca sursă de inspirație câteva piese similare executate de celebrul arhitect american George Nakashima. Masa este din lemn de cireș și prin robustețea sa este potrivită pentru zona de dining a unei locuințe amenajate în stil rustic. În ciuda numeroaselor elemente ce o compun, masa are un aspect suplu, minimalist.

Atelierul de tâmplărie
Atelierul de tâmplărie

Oricare dintre aceste trei piese de mobilă poate fi comandată la alte dimensiuni. În cadrul Atelierului de tâmplărie din Târgu Mureș se execută și mobilă la comandă pentru living, dormitor, bucătărie și chiar pentru baruri. Pe Teodor Apopei de la Atelier de tâmplărie Târgu Mureș îl găsiți la telefon 0752060456.

Publicitate
Publicitate