logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Afford – scaunul cu funcție de depozitare

Un designer de produs din Coreea de Sud a închipuit un scaun pentru industria HoReCa, un scaun pe cât de simplu ca design, pe atât de practic într-o privință mai puțin interesantă pentru industria designerilor: siguranța bunurilor personale.

Mobilier HoReCa pentru siguranța bunurilor personale./ Behance.net
Publicitate
Andreea Chiru  |  11 Februarie 2022

Designerul June Woo Lee a lansat spre finalul anului 2021 scaunul Afford drept o piesă de mobilier atipică, dar nespus de potrivită zilelor noastre. Scaunul are aspectul destul de obișnuit al unui simplu scaun de sală de așteptare, dar la o privire mai atentă, reprezintă o adevărată inovație. Sub șezutul scaunului Afford a fost introdus un sertar încăpător în care să poți lăsa în deplină siguranță geanta, rucsacul sau geaca. Ideea i-a venit de la soluțiile destul de inestetice și enervante ale agățării genții sau hainei de stradă de spătarul scaunului, riscând mereu ca aceste bunuri să ajungă pe podeaua restaurantului sau să afecteze felul în care stai comod pe scaun la restaurant sau în alte spații publice.

Designerul June Woo Lee a transformat acest sertar și într-un mic seif, fiindcă se blochează la nevoie cu un mic clenci, în așa fel încât doar cel care stă pe scaun să poată trage sertarul. Modul de funcționare este simplu: sertarul se trage în spate, in vreme ce șezutul glisează ușor în față și se ridică un pic, permițând accesul facil la bunurile depozitate sub scaun.

Pentru cei care insistă totuși să-și agațe lucrurile de scaun în loc să le ascundă în sertar, designerul June Woo Lee a atașat scaunului Afford un discret cuier rotund, prins chiar pe partea de sus a spătarului.

Și fiindcă această piesă de mobilier a fost concepută în plină pandemie de COVID-19, Afford este fabricat din materiale igienice, foarte ușor de dezinfectat de mai multe ori pe zi – structură metalică și plastic pentru elementele care asigură confortul folosirii scaunului. Pentru toate aceste aspecte, scaunul Afford își poate găsi utilitatea nu doar în spațiile office de așteptare sau în localuri și restaurante, ci chiar și în spitale sau policlinici unde și așa soluțiile de agățare a genților și hainelor sunt aproape inexistente.

www.behance.net
www.behance.net
www.behance.net

Publicitate