logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Trenduri 2022: cum amenajăm casa

Doar doua zile ne mai despart de anul 2022, iar specialiștii în industria amenajărilor interioare și-au făcut deja lecțiile, anunțând sau anticipând câteva dintre trendurile în materie de mobilier și accesorii. Se anunță un 2022 sub semnul culorii.

trend-6398
Tendințele anului viitor în materie de mobilier și accesorii. /Wallsauce.com
Andreea Chiru  |  30 Decembrie 2021

Dar nu este vorba numai despre culoare, ci șidespre  o oarecare întoarcere la stiluri și piese de mobilier marcate de patina timpului. S-a observat și în România o creștere a interesului pentru mobilierul recondiționat – piese din lemn masiv, coborâte din podul casei sau luate din casele bunicilor și restaurate în chip creativ, cu accent pe nevoia de culoare. Acest soi de piese întrunește două dintre tendințele anului 2022: recuperarea lemnului de calitate și satisfacerea nevoii de personalizare a interioarelor, prin combinații cromatice pline de viață.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Mobilierul tapițat rămâne, ca-n fiecare an, un trend nemuritor, fiind preferatul tuturor pentru camerele în care se cere relaxare și o atmosferă primitoare. Dar anul 2022 va pune accent pe o tapițerie anume: cea ușor de curățat, tratată antipată și eventual dehusabilă. Textilele cu tratamente antibacteriene și suprafețe care se curăță printr-o simplă ștergere cu cârpa umedă vor domina cererea pe piața mobilei tapițate. În ce privește materialul și designul, tapițeria din materiale naturale pe cât posibil, scumpe și marcată de modele îndrăznețe se spune că va avea succes.

Canapelele și fotoliile la modă în anul 2022 vor fi cele cu brațe, margini și spătare rotunjite – spun specialiștii. În combinație cu textilele cele mai plăcute la atingere, aceste detalii vor contribui la obținerea unor piese de mobilier care să inspire armonie și confort deplin.

www.feydom.ro

Biroul de acasă rămâne unul dintre trendurile actuale, de fapt, va crește în popularitate în anul 2022, pe fondul pandemiei de COVID-19. Așa că nevoia de a dispune acasă de mobilier modern, transformabil și multifuncțional se va remarca și mai pregnant în 2022. Designul creativ va fi pus la încercare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor.

www.shabbychic.ro

Stilul minimalist se spune că va evolua în anul 2022 și mai mult, dar nu în sens minimalist, ci către tușe de stil rustic. Dorința de a avea acasă piese de mobilier care să valorifice la maximum suprafața locuinței se va împleti cu nevoia de personalizare, cu nevoia unui stil ceva mai cald, mai prietenos, mai tihnit.

www.bucatariidevis.ro

Oglinzile de cameră revin în previziunile specialiștilor. În forme cât mai clasice, cu rame antichizate, oglinzile par să rămână cel mai bun truc pentru a obține o camera mai luminoasă și aparent ceva mai spațioasă. Nu este vorba însă de oglinzile de deasupra canapelei, cele tipice perioadei comuniste, ci de inserții discrete, oglinzi amplasate în așa fel încât să sporească gradul de iluminare a încăperii fără să iasă în evidență.

www.exotique.ro

Schemă de culori și modele geometrice. Nu este vorba doar despre o tendință, ci despre un adevărat secret al unei amenajări reușite: cum alegem schema de culori și cum dăm personalitate și armonie încăperii. Cuvintele de bază: culoare și imprimeuri. Se alege un model textil de la care să pornească toată amenajarea: un model geometric sau poate unul floral sau unul abstract, cu condiția să fie compus din mai mult de trei culori. Apoi, dintre nuanțele materialului, se aleg culorile de folosit în schema camerei, de asemenea, se alege și un detaliu din imprimeu – o anume linie, o mică formă geometrică, un detaliu floral, de regăsit sub forma accesoriilor decorative sau textile.

www.mobexpert.ro

Pe scurt, anul 2022 în industria amenajărilor interioare va fi despre mai multă culoare, despre valorificarea pieselor vechi de mobilier, despre sustenabilitate și folosirea responsabilă a resurselor, despre nevoia de confort.

Publicitate
Publicitate