A apărut cel mai nou număr al revistei MagMob

Cel mai nou număr al revistei MagMob pe print este la dispoziția dvs.! Am adunat în paginile acestei ediții cele mai noi trenduri în materie de design, funcționalitate și culori din întreaga lume, după un periplu prin Europa și Asia, la cele mai prestigioase târguri de mobilă și accesorii.

 +11
A apărut revista MagMob, ediţia 2/2017. Abonamente se pot solicita AICI
  |  

Vă provocăm la schimbare! Țineți cont, vă rugăm, de noutățile pe care le-am strâns în paginile acestei ediții. Am stat de vorbă cu specialiști, am analizat ultimele trenduri, am fotografiat piese de mobilier deosebite. Lumea mobilei și a amenajărilor interioare este una a profesioniștilor, a oamenilor creativi, care există tocmai pentru a ne ajuta pe noi toți să transformăm spațiile în care trăim în adevărate oaze de relaxare.

Cel mai nou număr al revistei pune accentul pe stilurile de amenajare interioară, în funcție de culori, pe noutățile descoperite la cele mai importante evenimente de profil ale primăverii, pe trenduri inspirate de culoarea anului. Avem interviuri cu oameni de succes din industria producătorilor de mobilă, avem materiale despre designeri ale căror creații uimesc prin ingeniozitate, avem imagini cu cele mai noi colecții de mobilier din România și restul lumii, abia lansate. Vă invităm să ne citiți nu doar online, ci și print, pentru a fi cu un pas mai aproape de transformarea locuinței dvs. într-un spațiu plin de personalitate și ultrafuncțional. Lectură plăcută!

 +11 MagMob Un material de Codruța Iana, despre cum alegem culorile din amenajarea interioară în funcție de stilul mobilierului. Și despre cum putem folosi culorile preferate cu stil - rubrica Accent

 +11 MagMob Vă prezentăm o experiență inedită în România - cei de la Blum au amenajat un spațiu generos în cadrul căruia clienții pot veni să testeze bucătăria înainte de a o cumpăra. Dulapurile, zonele de activitate, soluțiile de feronerie - toate sunt la dispoziția amatorilor de test-drive, chiar și în privința mobilierului

 +11 MagMob Ce se poartă outdoor în 2017? Iată - designul original turnat în materiale durabile, adică în beton. Rezultă mobilier stradal ce atrage nu doar pe trecătorii osteniți, ci și privirile amatorilor de frumos

 +11 MagMob Trendul anului 2017 în ce privește amenajarea biroului este inspirat din culoarea anului, decisă de Institutul Pantone. Verde! Specialiștii în design interior au transpus-o în spațiile office sub forma elementelor vii

 +11 MagMob Rubrica Trenspotting este dedicată târgului iSaloni 2017 - un eveniment de senzație prin prisma trendurilor, designului, noutăților în materie de funcționalitate expuse de cei ce au participat. Vă arătăm ce ne-a impresionat mai mult la acest adevărat furniture show european

 +11 MagMob Pentru cei ce s-au săturat să trăiască între betoane avem o veste bună - amenajarea balconului în așa fel încât să te simți ca într-o grădină. Soluțiile vin de la expozanții Spoga + Gafa 2017 care au pregătit revoluționarea conceptului de grădină în balcon

 +11 MagMob Am fost în Kuala Lumpur special ca să vedem ce se mai poartă prin Asia în materie de mobilă și design. Este o altă lume și o altă modă. Important este că designul colecțiilor de mobilier de acolo poate fi transpus și în România. Accentul a căzut la ediția din acest an a târgului MIFF pe nevoia de ergonomie a mobilei office

 +11 MagMob Cel mai impresionant târg de mobilă al primăverii a fost, pentru redacția Magmob, CIFF 2017, desfășurat în China. Cifrele sunt amețitoare în ce privește numărul de participanți (expozanți și vizitatori), iar ritmul de creștere a calității colecțiilor de mobilier expuse e, de asemenea, impresionant

 +11 MagMob Târgul IFEX 2017 din Indonezia a marcat o schimbare majoră în ce privește tehnicile de finisaj folosite în industria producătorilor de mobilă din Asia. S-a trecut de la celebrul lac oglindă la lemnul natural, finisat cel mult cu accente provensale

 +11 MagMob Mihai Grama este unul dintre cei mai de succes designeri de mobilier din România. Am stat de vorbă cu el pentru cititorii Magmob, iar materialul rezultat l-am ilustrat cu cele mai noi piese Dalin, expuse la iSaloni 2017


Publicitate

Numărul 2 Magazinul Mobilei: subiecte fierbinți

Cel mai nou număr al revistei Magazinul Mobilei este pe piață. Venim cu noutăți din lumea producătorilor de mobilă din România și nu numai. Avem surprize și subiecte fresh pe toate gusturile, de la inedit până la tradițional românesc.

 +9
revista MagMob, numărul 2, ediţia print
  |  

Constantin Alupoaei este omul din spatele mărcii Izzi Design Box, adică omul care aduce în România un concept extrem de interesant și în ton cu nevoia de protejare a mediului înconjurător - containerele navale pe post de case de vacanțe. Ieftine, ușor de întreținut, extrem de sigure. El personal a transformat în regim propriu un astfel de container în spațiu office, acolo unde se pot admira și toate produsele lui de design, adică mobilier unicat și multifuncțional, corpuri de iluminat inedite și obiecte decorative.

 +9 MagMob Izzi Design Box  - MagMob, numărul 2/2016, ediţia print

Ambiente 2016, unul dintre cele mai spectaculoase târguri internaționale de mobilier și decorațiuni interioare. Echipa noastră redacțională a fost prezentă acolo, prin redactorul-șef Imre Zilahi, și aduce în paginile revistei noutăți în materie de accesorii, piese de mobilă și design interior.

 +9 MagMob Târgul Ambiente 2016 - MagMob, numărul 2/2016, ediţia print

Colțul de lectură - aveți așa ceva acasă? E foarte simplu de amenajat, mai ales că vă propunem un plan de lucru foarte simplu: în funcție de cărțile preferate. Iată ce: am ales câte un stil de amenajare în ton cu preferințele de lectură și vă propunem și soluții disponibile în România, adică piese de mobilă create de producătorii autohtoni. Aveți deci de unde alege mobilier în ton cu autorii favoriți. Lectură frumoasă!

 +9 MagMob Colțul de lectură - MagMob, numărul 2/2016, ediţia print

Paturile care se ascund. Da, e vorba despre soluții nostime și moderne pentru casele deloc spațioase. Producătorii de mobilă au găsit soluția de mobilier 2 în 1. Adică pat ascuns în spatele unei canapele. Sau pat la o apăsare de buton distanță, într-un birou de lucru. Sau pat la nivelul tavanului. Sau pat ascuns într-o platformă modernă cu o grămadă de spații de depozitare. Sau... Sau răsfoiți revista și minunați-vă!

 +9 MagMob Bedding  - MagMob, numărul 2/2016, ediţia print

E de-a dreptul bizar ce pot face românii atunci când își pun mintea. De exemplu, pot crea mobilă din tablă, cu broderie inspirată de motivele artei populare. Nu contează că vorbim despre bănci și mese outdoor, de balustrade sau mobilier decorativ. Toate pot fi ștanțate ca pe vremea străbunicilor. A, și ce ziceți de o masă încălțată în cizme militărești? Vorbim deja despre o piesă demnă de un muzeu de istorie, pentru că cizmele datează din perioada războiului mondial. Care dintre războaie? Aflați din paginile revistei!

 +9 MagMob Bizar: mobilier și artă populară  - MagMob, numărul 2/2016, ediţia print

Punem accent pe tehnicile de finisare a lemnului și vă invităm în budoarul producătorilor de mobilă din România. Veți putea afla toate secretele de transformare a unei bucăți de lemn într-o piesă de mobilier personalizată. Cuvinte cheie: mobilă pictată, mobilă printată, mobilă în spirit carpatin.

 +9 MagMob Amenajare HoReCa pentru Hotel Teleferic  - MagMob, numărul 2/2016, ediţia print

Mobilierul pentru grădiniță este foarte important, chit că nu-l luăm acasă. Dar copiii noștri îl folosesc zilnic și vrem să ne asigurăm că sunt în siguranță atunci când se joacă (oricât de aventuros) printre piesele de mobilier. Sau cu ele. Am stat de vorbă cu producătorii de mobilă din România și am aflat care sunt principalele trei genuri de mobilier pe care deținătorii de grădinițe private îl cumpără pentru micuții noștri.

 +9 MagMob Mobila din grădinițe  - MagMob, numărul 2/2016, ediţia print

Vă plac prezentările de fashion? Şi nouă! Așa că am construit un catwalk în paginile revistei Magazinul Mobilei și invităm să defileze aici piese de mobilier proaspăt lansate în România. Vreți să știți ce au mai pus la cale producătorii de mobilă din România? Răsfoiți revista!

 +9 MagMob Noutăți pe catwalk  - MagMob, numărul 2/2016, ediţia print

Ar fi o idee excelentă să vă faceţi un abonament, nu?

 


Răsfoiți revista Magazinul Mobilei!

Revista Magazinul Mobilei a ieșit de la tipar. E cel mai nou număr al acestui an și cuprinde în paginile sale câteva subiecte fierbinți din lumea producătorilor de mobilă din România. Şi nu numai!

 +8
  |  

Catwalk

Destinat defilării frumuseții și modei vestimentare, catwalk-ul este visul (neîmplinit) al multora dintre noi. Ce nu știați: când defilările de frumos și fashion își dau mâna, pe podium pot defila și producătorii de mobilă din România, cu cele mai noi creații ale lor - piese de mobilier românesc, demne de admirație.

 +8 MagMob


Showroom

Suntem pasionați de mobilă în general și îndrăgostiți iremediabil de mobila românească. Dar câți producători, cam tot atâtea stiluri și personalități. Cum le putem combina și potrivi între ele? Simplu: am deschis un showroom în paginile revistei noastre cu produsele care ne plac cel mai mult. Poftiți în vizită!


Culorile anului

Pentru a fi în pas cu moda anului, trebuie să achiziționăm pentru culcușul nostru mobilă în culorile anului 2016. Adică roz quarț și albastru seren. Cine ar fi crezut? Am dat o raită prin magazinele din România și am găsit exact ce ne trebuia: piese de mobilă pentru living, dormitor, baie și bucătărie în cele două nuanțe menite să ne așeze în rândul lumii.

 +8 MagMob


Bedding – patul american

Ştiați că paturile americane nu se mai opresc din creștere? Se înalță și se tot înalță. Până unde, până când? Asta nu știm, dar am găsit explicația! Şi câteva imagini spectaculoase cu cele mai înalte paturi americane!

 +8 MagMob


Evenimente

S-a făcut frumos afară, așa că merită să ieșim la aer. Producătorii de mobilă din România au deschis noi magazine, organizează noi evenimente și lansează într-o veselie noi și noi colecții de mobilier românesc.


Biroul, spațiu inspirațional

Serviciu, nu scârbiciu! Ştiați că mobila de la locul de muncă este în stare să schimbe atmosfera de lucru și gradul de implicare al angajaților? Ce vă propunem noi pentru birouri: design imprevizibil, spații de relaxare și socializare, sisteme ultramoderne de protecție fonică și accesorii multifuncționale.

 +8 MagMob

Bucătării
De nelipsit în bucătărie: cărucioare și sisteme de colectare a deșeurilor menajere. Pentru că o bucătărie ideală nu poate funcționa decât pe baza a două principii sănătoase: ordine desăvârșită și responsabilitate față de mediul înconjurător.

 +8 MagMob

 

Bizar

Cam câți bani sunteți dispuși să cheltuiți pentru piese de mobilă cu un design (și chiar funcționalitate) ieșit din comun? Vă spunem cât de mult costă, dar mai ales vă spunem cât de ieftine sunt în realitate! Şi de ce!

 

Trendspotting: imm cologne

Unul dintre cele mai mari târguri internaționale de mobilă se bucură, an de an, de prezență românească - producători de mobilă din România și, bineînțeles, redactorul șef al revistei Magazinul Mobilei. Transmitem de la Koln ultimele noutăți în materie de mobilier: noutăți, trenduri, lansări și design surprinzător.

 +8 MagMob
 

Retrovizor

Gadgeturile suveranilor: dependenți de telefoane, net, jocuri online și rețele sociale, ne închipuim că suntem generațiile cele mai norocoase, pentru că dispunem de gadgeturi. Greșit! Cu peste 300 de ani în urmă, marii suverani ai lumii se distrau la fel de bine, cu gadgeturi cum noi, azi, nici nu visăm!

 +8 MagMob

Mai multe detalii găsiți în varianta print a revistei Magazinul Mobilei, nr 1 / 2016. Ar fi o idee excelentă să vă faceţi un abonament, nu?


Publicitate

Stilul etno e pe val

Unii spun că e vorba de nostalgie, alţii cred că e doar o găselniţă a unor designeri. Eu cred că e vorba de reîntoarcerea la normalitate.

 +5
Inspiraţia din motivele populare e evidentă, nu? - Rămâne de văzut, dacă persistă acest trend.
  |    |  English Summary

Da, e vorba de modă. Uneori e şic să ai în casă piese futuristice compuse din metal şi sticlă, alteori merg combinaţiile între suprafeţe high-gloss şi lemn natural. Se întâmplă ca mobila clasică să revină în preferinţele cumpărătorilor, alteori merge tot ce are o doză de nebunie în compoziţie. Iar acum vine peste noi un mare val etno, care pentru început ne-a adus motive decorative specifice diferitelor regiuni istorice din România. O serie întreagă de firme şi designeri îşi încearcă norocul cu acest mod de a da identitate mobilierului, dintre care până acum MobilaDalin din Reghin a înregistrat chiar un succes notabil cu setul Bucovina.

Unii spun că e vorba de nostalgie, alţii cred că e doar o găselniţă a unor designeri, şi că stilul etno nu va influenţa în mod radical şi pe termen lung preferinţele cumpărătorilor de mobilă. Eu cred că e vorba de reîntoarcerea la normalitate.

 +5 Comoda Ţol, design Cristina Bulat

Tot ce e adoptat şi folosit de un număr mare de persoane din aceeaşi comunitate, devine „popular”. Elementele decorative specifice unei anumite regiuni sunt uşor acceptate de către locuitorii acelui colţ de lume, iar toţi ceilalţi se apropie cu interes de tot ce e altfel, şi nu intră la categoria kitsch. În concluzie, dacă modelele de broderie populară se regăsesc pe tapiţeria unei canapele – desigur, într-o variantă stilizată –, piesa de mobilier astfel scoasă din anonimat poate intra în componenţa mai multor tipuri de amenajări: are o personalitate distinctă.

Ne-am pripi însă, dacă am crede că o piesă „etno” poate rezolva de una singură problema creării unei identităţi aparte, a unei atmosfere originale în casa noastră.

E nevoie de mai mult: combinaţiile făcute la plesneală ar putea conduce uşor la starea de „salată cu de toate”. Punerea în valoare a mobilierului personalizat cu motive etnice necesită o alegere atentă a culorii pereţilor, a covorului şi a ansamblului de mobilă şi decoraţiuni din camera în cauză.

MagMob încurajează producătorii de mobilă să colaboreze cu designeri din România pentru a stoarce din această temă – mobila etno – cât mai multe idei de valoare. Poate astfel primeşte şi noţiunea Made în Romania noi valenţe.

 +5 MagMob De vorbă cu colegii din presa internaţională (IAFP)

 +5 MagMob Cei de la MobilaDalin şi-au refăcut recent pagina de internet: www.mobiladalin.ro — merită zeci de clickuri

  English Summary

The ethno style is on the wave

Yes, it's about fashion. Sometimes it's chic to have in house futuristic objects, made from metal and glass, sometimes are trendy the combinations of high-gloss surfaces and natural wood. It canhappen that the classical furniture returns in the preferences of the buyers, other times are favored the pieces that have a dose of madness in their composition. And now comes over us a big wave of ethno, that for start is bringing us decorative motifs that are specific to different historical regions of Romania. Several companies and designers are trying their luck with this way of giving identity to the furniture, of what till now the company MobilaDalin from Reghin has registered a notable success with the set Bucovina.

Some say that it's about nostalgia, others think it's just a tendency used by some designers, and the ethno style won't have a radical impact and of long term on the preferences of the buyers. I think that is about returning to normality.

Everything that is adopted and used by a large number of people from the same community becomes „popular”. The decorative elements that are specific for some regions are easily accepted by the inhabitants of that part of the world, and everyone else is approaching with interest to all what is different and does not fall under the category of kitsch. In conclusion, if the motifs of traditional embroideries can be found on the upholstery of a sofa – of course, in a stylized version – the piece of furniture brought into prominence can be included in various types of arrangements: has a particular personality. However, we jump to conclusion, if we think that an „ethno” piece alone can solve the problem of creating a unique identity, an original atmosphere in our home. It requires much more: the combinations made at random could easily lead to the state of „everything salad”. Showcasing the customized furniture with ethnic motifs requires a careful choice of wall colors, carpets, set of furniture and of the decoration objects of the room in question.

MagMob encourages the furniture manufacturers to collaborate with Romanian designers to squeeze out from this topic – ethno furniture – as much valuable ideas as possible. Maybe in this way the term Made in Romania will get new significance.


Bauhaus, un stil artistic revoluţionar

Forme simple, geometrice, linii drepte, colturi rotunjite, contraste, culori rezervate, primare, negru, metal, sticla, piele şi lemn masiv – am putea caracteriza pe scurt interioarele marca Bauhaus. Cum pot să ne placă aceste obiecte de mobilier sobre? Probabil suntem cu toții copiii unei lumi industrializate, astfel, ca și Bacovia, descoperim frumusețea în unele aspecte desconsiderate de estetica clasică.

 +10
  |  

Originile Bauhaus

Chiar dacă rădăcinile lui se întorc într-un alt secol, avem de a face cu un stil definit cu exactitate în timp, lucru destul de rar întâlnit în istoria artei: Staatliches Bauhaus a fost fondat la 1 aprilie 1919, în Weimar (Germania) și după 14 ani, în 1933 a fost închisă la ordinele specifice ale regimului nazist. 

 +10 Imagine fotografică postată de Simon Lewis - scaunul B3 chair, M. Breuer

Pentru a înțelege foarte bine contextul în care a luat naștere acest stil modern, trebuie să ne reamintim că toți artiștii secolului XIX. se confruntau cu o dilemă: unde va duce ritmul alert al dezvoltării industriei, ce va face omul şi cum va asimila schimbarea totală a lumii care-l înconjoară. În țările unde designul obiectelor cotidiene a avut deja o tradiţie, tot mai mulți meșteșugari și artiști plastici s-au alăturat tendinței de a crea obiecte utile, frumoase, și totuși accesibile unui public larg, deci care se pot produce în masă. 

 +10 Scaunul Vassily cunoscut ca şi Model B3 chair de Marcel Breuer - 1925

O asemenea echipă, alcătuită din artiști plastici și arhitecți renumiți din Europa, a fost invitată în Weimar de Walter Gropius pentru a preda în noua școală fondată de el. Ideea lui era să înființeze o instituție artistică complexă prin fuzionarea unora din școlile artistice și de meserii din Weimar, Großherzogliche Sächsische Hochschule für Bildende Kunst („Școala de arte frumoase a marelui ducat al Saxoniei”) și Kunstgewerbeschule Weimar, o fostă școală de meserii în domeniul artelor frumoase și a decorării interioare. Astfel s-a născut Staatliches Bauhaus, cunoscut mai apoi sub forma simplificată de Bauhaus. Numele școlii de artă, design și arhitectură urma să fie denumirea curentului artistic extrem de influent în arhitectura, artele plastice, designul, fotografia, mobilierul și decorările interioare ale secolului XX.

Scurt istoric

 +10 Masă de birou în stil Bauhaus

Școala și mișcarea artistică, generată de către Gropius a funcţionat între anii 1919 - 1933 în trei orașe germane: Weimar, Dessau și Berlin, sub conducerea a trei directori diferiți, toți arhitecți, ca mai târziu să devină unul dintre cele mai importante stiluri internaționale. Cu emigrarea fondatorului mișcării în Statele Unite ale Americii, această mișcare artistică cunoaște o renaștere cunoscută sub numele generic The New Bauhaus.

Mișcarea Bauhaus a fost supusă în decursul istoriei sale de 14 ani unor provocări, schimbări și redefiniri, datorate lipsei de fonduri (Republica de la Weimar era conservatoare și relativ săracă), schimbarea profesorilor și puternicele tensiuni interne și externe. Necesitatea însă are și aspectele sale pozitive: flexibilitatea, schimbarea, delimitarea, definirea intențiilor și crezului artistic sunt benefice în procesele de creație, iar stilul Bauhaus rămâne caracterizat de unitate și puternica individualizare artistică, operele Bauhaus fiind ușor de recunoscut.

 +10 Clădirea iconică din Dessau

Cei trei directori ai școlii Bauhaus au fost: fondatorul acesteia, Walter Gropius, între 1919 și 1928, Hannes Meyer, între 1928 și 1930, și Ludwig Mies van der Rohe, între 1930 și 1933.

Gropius considera că odată cu terminarea războiului o nouă perioadă istorică începuse, iar ambiția sa declarată era ca să creeze un nou stil arhitectural care să reflecte această nouă perioadă: construcțiile, designul, mobilierul, obiectele de artă și decorațiunile interioare trebuiau să reflecte în cel mai tranșant mod posibil lumea în curs de industrializare. Viziunea programatică a lui Walter Gropius era ca să creeze spații ambientale funcționale, ieftine, practice și reproductibile cu ajutorul producției de masă, fiind în acest fel accesibile absolut fiecăruia. Corespunzând viziunii sale artistice interdisciplinare fusese gândită și concepută inițial Staatsliches Bauhaus.

Instituția a fost susținută în mare parte din fonduri de stat. După schimbări în guvernul local, școala se mută de la Weimar la Dessau, unde atmosfera artistică era mult mai lucrativă, destinsă și progresistă. Aici, după planurile lui Gropius, se ridică și clădirea atât de cunoscută, devenită emblemă a mișcării sub numele de „Clădirea Bauhaus din Dessau”, care a devenit sediul școlii pentru perioada următoare, 1925 - 1932, cea mai complexă și înfloritoare din întreaga sa istorie.  +10 Textile colorate semnate de Gunta Stölzl, pe un scaun Marcel Breuer - 1922

Walter Gropius a fost urmat la conducerea Bauhaus de Hannes Meyer, care la rândul său a predat conducerea lui Ludwig Mies van der Rohe. Simultan, din diverse motive, printre care tensiunile interne din mișcarea târzie Bauhaus au fost esențiale, școala se mută la Berlinunde, şi este în final închisă, în 1933, la ordinele specifice ale regimului nazist.

Interdisciplinaritate

Cu toate că acest stil este considerat o revoluție în istoria arhitecturii, datorită viziunii maeștrilor școlii Bauhaus ars poetica lor și-a lăsat amprenta în toate artele moderne, de la artele plastice până la unele discipline mai noi, cum ar fi graphic-designul, cinematografia și designul de interior. Scopul declarat programatic al lui Walter Gropius era clădirea livrată integral, de la proiectul arhitectural inițial până la mobilarea încăperilor și decorarea acestora cu artefacte. Studenții de la Staatliches Bauhaus erau educați interdisciplinar și complex ca arhitecți, constructori, designeri, fotografi, pictori, creatori de mobilier și textile etc. Erau totodată stimulați să utilizeze materiale noi, specifice producției de masă.